Pașaport britanic

Post-Brexit: „Umilire naţională”. Unde vor fi fabricate paşapoartele britanice

902
(reînnoit 17:51 22.03.2018)
La sfârșitul lui 2017, Regatul Unit a anunţat că va reveni la pașaportul albastru în 2019, premierul britanic descriind această măsură drept „o expresie a independenței și suveranității noastre”.

BUCUREŞTI, 22 mart — Sputnik, Doina Crainic. Potrivit presei britanice, contractul de fabricare a pașapoartelor albastre în Marea Britanie va fi acordat probabil companiei de securitate franco-olandeză Gemalto, scrie Sputniknews.com

După cum se relatează, compania a practicat un preţ inferior faţa de cel oferi de cel mai apropiat rival al său, diferenţa fiind de aproximativ 50 de milioane de lire sterline (în jur de 70,72 de milioane de dolari la cursul actual de schimb USD/GBP). Valoarea totală a contractului este estimată la aproximativ 700 milioane USD.

Anterior s-a spus că pașapoartele ar putea fi fabricate în Germania sau în Franța, deoarece companiile din aceste țări au fost selectate drept candidați potențiali la acest contract.

Însă politicienii favorabili Brexit au criticat vehement decizia ca pașapoartele să fie produse în afara Marii Britanii, deputatul conservator Sir Bill Cash spunând că este o măsură „total greşită".

„Cred că este nepotrivit, ca să nu spunem mai mult. Este absolut inutil și este complet greșit sub aspect simbolic. Indiferent de condițiile care au dus la luarea acestei decizii în ceea ce priveşte stabilirea prețurilor, acesta este, de fapt, un eveniment simbolic", a spus Sir Cash.

În acelaşi timp, deputatul conservator Priti Patel a calificat această măsură drept o „umilire națională" și a cerut guvernului să încerce să schimbe decizia.

„Ar trebui să fie un moment pe care să îl sărbătorim. Revenirea la pașaportul nostru albastru reprezentativ va însemna restabilirea identităţii britanice. Dar faptul de a pune în mâinile francezilor posibilitatea de fabricare a lor este pur și simplu incredibil. Este o umilire națională. O rog pe Amber Rudd [ministrul de Interne al Regatului Unit] și guvernul să reevalueze posibilităţile pe care le au şi să vadă ce pot face", a declarat Priti Patel în presa britanică.

Perspectiva ca pașapoartele britanice să fie fabricate în afara Marii Britanii a provocat agitație pe reţelele de socializare. Renumitul om de afaceri britanic Duncan Bannatyne a descris acest lucru drept „o nebunie", în timp ce alții au ridiculizat vâlva stârnită în jurul revenirii pașaportului albastru.

La jumătatea anului 2016, Marea Britanie a votat ieşirea din UE printr-un referendum, mai mult de jumătate dintre votanți votând în favoarea Brexit. Luni presa britanică a anunţat că Michel Barnier, negociatorul-şef din partea UE, și David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, au convenit asupra unui acord de tranziție privind Brexit, iar Barnier a precizat că acesta reprezintă un „pas decisiv" în negocierile de până acum.

902
Tagurile:
brexit, pașaport, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Tematic
Românii din UK: trei scenarii Brexit, toate cu creștere a prețurilor la alimente
„Gata cu concediile ieftine pentru britanici”: Anunțul RyanAir, determinat de Brexit
Theresa May: Un al doilea referendum pentru Brexit?
Comisia Europeană a făcut public proiectul acordului cu privire la Brexit
Românii din UK: îngrijorările cetăţenilor din UE. „Victime colaterale ale Brexit"
Marea Britanie combate scenariul apocaliptic al CE privind situaţia post-Brexit
Un nou referendum pentru Brexit: George Soros nu se oprește
Românii din UK după Brexit. Noua decizie: vor avea dreptul automat de a rămâne?
Alegeri prezidențiale în Belarus

Astăzi au loc alegeri prezidențiale în Belarus

84
Duminică, în Republica Belarus se desfășoară alegerile prezidențiale - în cursa pentru funcția de șef al statului s-au înscris cinci candidați, printre care și actualul șef de stat, Alexandr Lukașenko.

CHIȘINĂU, 9 aug – SPUTNIK. Secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din Belarus au fost deschise pentru alegători, informează RIA Novosti.

Alegerile prezidențiale din Belarus se desfășoară corect, a declarat pentru jurnaliști Dmitri Kobițki, secretarul general al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI.

”Am vizitat multe regiuni, orașe. Îi ascultăm pe toți cei implicați în procesul de monitorizare. Trebuie menționat că nu am primit nicio observație în aceste zile”, a adăugat el.

Votarea anticipată a avut loc în Belarus în ultimele cinci zile. Rata participării a depășit 41%.

În ziua principală de de vot, 9 august, secțiile vor funcționa între orele 8.00 și 20.00. În total, în cadrul acestei campanii electorale au fost constituite 5767 de secții de votare, dintre care 44 în străinătate, vor lucra în ambasadele și consulatele bieloruse din 36 de țări. Pe teritoriul Rusiei, secțiile au fost deschise la Moscova, Sankt Petersburg și Kaliningrad.

Au fost create secții în unitățile militare (13 la număr), sanatorii, dispensare, case de odihnă, spitale și alte organizații de sănătate care oferă asistență medicală în condiții de staționare (231). În acestea, comisiile electorale pot declara votarea închisă și mai devreme de ora 20.00, dacă toți alegătorii incluși în listă au votat.

În plus, există posibilitatea de a vota de acasă pentru cei care, din motive de sănătate sau din alte motive, nu vor putea veni la secția de votare în ziua alegerilor. În acest scop, comisia locală nu trebuie să aibă mai mult de trei urne portabile. Confirmarea oficială a motivelor incapacității de a veni la secția de votare nu este necesară.

Cetățenii votează la locul de reședință permanent sau temporar. Alegătorii pot vota și în cazul în care locuiesc temorar în altă parte decât acolo unde își au viza de reședință, însă sunt obligați să prezinte comisiei unui contract de închiriere a unui imobil.

Alegătorii infectați cu noul coronavirus și pentru tratamentul în ambulatoriu vor vota pe 9 august la secțiile de votare din spitale unde vor fi transportați sau de acasă. Contactele de prim nivel cu purtătorii virusului, care se autoizolează, vor vota, dar cu respectarea obligatorie a măsurilor de protecție.

Din cauza pandemiei coronavirusului, vor fi luate măsuri preventive în secțiile de vot: membrii comisiilor, observatorii și alegătorii trebuie să poarte măști, secția trebuie ventilată și igienizată în mod regulat, distanța socială va fi asigurată și, dacă este posibil, se vor separa fluxurile de intrare și de ieșire din incintă.

Este planificat ca alegătorul să-și prezinte pașaportul într-o formă extinsă, arătând paginile necesare, fără a-l preda unui membru al comisiei de secție.

Cinci persoane s-au înscris în cursa pentru funcția de șef al statului, inclusiv actualul șef al statului, Alexander Lukașenko, care conduce țara timp de 26 de ani. În plus, în buletinul de vot este opțiunea de a vota „împotriva tuturor”.

Alegerile vor fi recunoscute ca fiind valabile dacă mai mult de 50% din cetățenii incluși în liste vor participa la scrutin. Pentru a fi ales, președintele Belarusului, este necesară să obțină peste 50% din voturile exprimate care au participat la vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

84

Загрузка...
Frontiera dintre Slovenia și Italia

Italia menține obligația de izolare pentru românii și bulgarii care intră în țară

764
Obligația de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România și Bulgaria a fost extinsă de Italia până pe 7 septembrie.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Se prelungește carantina în Italia pentru persoanele care vin din România și Bulgaria. Decretul a fost publicat deja în Gazeta Oficială.

Pentru italieni, România reprezintă o țară cu risc crescut din punct de vedere epidemiologic. Autoritățile au decis, în scopul evitării importării unor noi focare de coronavirus, prelungirea până pe 7 septembrie a obligației de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu România.

Mai mult decât atât, în momentul în care vor intra în Italia, persoanele respective urmează să completeze un formular cu adresa și numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

De asemenea, există posibilitatea ca unele regiuni să introducă măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Una dintre acestea este Regiunea Lazio. Aceasta a decisă să testeze pe cât posibil românii care sosesc cu autocarele din România.

Testarea a fost inițial voluntară. A fost organizată în gara Tiburtina.

În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma, informează stiripesurse.ro.

În data de 7 august 2020 au fost testați pasagerii a trei autocare românești. Din fericire, toți au fost negativi la anticorpii virului SARS-CoV-2.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

764
Tagurile:
Izolare, Italia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Olga Buzova

VIDEO: Buzova a arătat cum se odihnește în Sochi și dansează în bikini

0
Cântăreața și prezentatoarea TV Olga Buzova le-a arătat abonaților cum se odihnea la Sochi. Anterior ea anunțase că a zburat în stațiune pentru a sărbători aniversarea relației sale romantice cu bloggerul video David Manukyan (Dava M).

Vedeta a postat multe imagini pe Instagram. La una dintre ele, de exemplu, Buzova a cerut publicului, pe care l-a numit „fetele mele”, săi evalueze noul costum de baie.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Cântăreața a făcut o altă poză la spa, lângă un câine. În comentariu, ea și-a amintit de ziua de pomenire a Sfântului Pantelimon, le-a spus abonaților istoria sărbătorii și i-a îndemnat să facă mai multe fapte bune, să trăiască cu inima curată, să aibă grijă de sănătate și să practice sport.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Buzova a arătat și un „costum neobișnuit de feminin”, făcând o poză pe fundalul unor bârne și copaci denși. Într-un comentariu la publicație, Manukyan i-a amintit iubitei sale că este „cea mai frumoasă fată”.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Interpreta nu a uitat de o altă rețea de socializare - TikTok. Buzova a dansat incendiar în bikini pe melodia grupului „Time and Glass”.

 

​De asemenea, a postat o poză într-un alt costum de baie, îndemnând abonații să privească mai mult în stories - acolo Buzova a filmat cum hrănește un câine, ia masa, „călărește” un iaht și petrece timpul cu Manukyan.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Olga Buzova

Загрузка...