Drapeaux de la Chine et des USA

„Războiul comercial” între SUA și China va începe astăzi la 18:30

469
(reînnoit 14:41 22.03.2018)
Donald Trump va anunța măsurile restrictive ale SUA împotriva Chinei pe 22 martie la ora 12:30 la Washington (ora 18:30 la București), a spus Casa Albă.

BUCUREȘTI, 22 mart — Sputnik. Președintele american va dezvălui joi noi sancțiuni comerciale împotriva Chinei, pe care el a acuzat-o de furtul de proprietate intelectuală în detrimentul companiilor americane, întărind temerile legate de o dispută comercială globală gravă.

"Mâine, Președintele va anunța măsurile pe care și-a propus să le ia în temeiul articolului 301 (…) în baza anchetei asupra modului în care China (…) fură tehnologiile și proprietatea intelectuală din SUA" a declarat miercuri Raj Shah, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Donald Trump va semna un "memorandum prezidențial care vizează agresiunea economică a Chinei", mai este prevăzut, de asemenea, în agenda sa oficială, dând tonul abordării.

Această nouă ofensivă protecționistă este anunțată la doar două săptămâni după ce a promulgat taxe de 25% la importurile de oțel și 10% la aluminiu, suscitând o reprobare internațională și critici serioase în cadrul taberei republicanilor.

Beijingul ar putea să se răzbune vizând produsele agricole din SUA, cum ar fi soia, sorgul și carnea de porc, acordând prioritate regiunilor care au votat pentru Donald Trump în alegerile prezidențiale din 2016, obiectiv care ar putea fi, de asemenea, vizat de măsurile posibile ale Uniunii Europeană, potrivit The Wall Street Journal, citat de Sputnik France.

Statele Unite și China sunt acum parteneri economici și financiari strâns legați. Cu toate acestea, administrația Trump acuză Beijingul de "concurență neloială" prin exportul către primele puteri mondiale mondiale, în mare parte, a mărfurilor subvenționate vândute la prețuri scăzute, ceea ce a dus la un imens deficit comercial.

Anul trecut, Statele Unite au înregistrat cu gigantul asiatic un deficit doar pentru comerțul cu mărfuri (cu excepția serviciilor) de 375,2 miliarde dolari, în creștere cu 8,1% față de anul trecut.

469
Tagurile:
război economic, UE, Trump, China, SUA
Tematic
Merkel promite să restabilească relațiile UE cu SUA, Rusia și China
Sachs: În SUA e mai rău decât în China, corporațiile au devenit însuși statul
China a reacționat la mesajul lui Putin despre noile arme strategice
Mesaj din China: "Consecvența lui Iohannis în sfidare și slugărnicie"
În China, azi începe Anul #TrumpDog

Загрузка...