Președintele SUA, Donald Trump

SUA nu pot face față noilor arme rusești

470
(reînnoit 17:25 21.03.2018)
Donald Trump și conducerea militară a țării manifestă îngrijorare în legătură cu noile arme hipersonice rusești și recunosc că nu dispun de mijloace care ar face față tehnologii moderne militare rusești.

BUCUREȘTI, 21 mar — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, și-a exprimat îngrijorarea cu privire noile arme rusești, care ar putea vulnerabiliza sistemul american de apărare, în timpul discuției telefonice pe care a avut-o cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, afirmă publicația New York Times, cu referire la o sursă anonimă din cadrul administrației de la Washington.

MiG-31 a efectuat a testat racheta hipersonică Kinjal
© Photo : Министерство обороны РФ

Potrivit sursei, Trump ar fi declarat că salută predispunerea Moscovei pentru renunțarea la o cursă a înarmării cu arme nucleare. În același timp, președintele SUA a menționat că administrația lui a alocat 700 miliarde de dolari pentru modernizarea forțelor armate americane, scrie publicația.

Totodată, conducerea militară americană recunoaște că sistemul național de apărare nu este în stare să contracareze elaborări militare rusești de ultimă oră.

"Statele Unite nu dispun de mijloace prin care ar putea face față noilor arme hipersonice rusești", a declarat președintele Comandamentului Strategic al Forțelor Armate ale SUA, generalul forțelor aeriene, John Hyten, care este citat de Business Insider.

Într-o intervenție în cadrul ședinței Comisiei senatului pentru forțele armate, acesta și-a exprimat opinia că SUA nu dispun de mijloace prin care ar fi capabile să se opună noilor arme hipersonice rusești.

Fiind întrebat de președintele Comisiei, senatorul Jim Inhofe, despre modul în care SUA s-ar putea proteja de noile rachete rusești, acesta și-a exprimat opinia că unica soluție sunt forțele de descurajare, care includ triada și potențialul nuclear american.

470
Tagurile:
Armele hipersonice, rachete, Jim Inhofe, John E. Hyten, Donald Trump, Vladimir Putin, Washington, Moscova, Rusia, SUA
Тема:
Industria militară rusă (76)
Tematic
Au apărut primele imagini ale testelor rachetei hipersonice rusești "Kinjal"
Putin: Rusia deține deja arma hipersonică (VIDEO)
Rachete hipersonice și roboți: Rusia este pregătită să impună supremația navală
Rusia a testat cu succes arma hipersonică
Daily Mail: Noua rachetă hipersonică a Rusiei ajunge la Londra în 13 minute
Pentagonul a investit 147 de milioane de dolari în tehnologiile hipersonice
Rusia testează arma hipersonică, călcând pe nervii SUA

Загрузка...