Berlin

Majoritatea germanilor doresc apropierea ţării lor de Rusia

240
Majoritatea germanilor susțin îmbunătățirea relațiilor dintre țara lor și Rusia, spune un studiu al cărui rezultate sunt publicate de Die Welt.

BUCUREŞTI, 18 mart — Sputnik. Majoritatea germanilor consideră că apropierea dintre Berlin și Moscova este indispensabilă. Acest lucru reiese dintr-un sondaj online realizat de Institutul Civey la comanda Die Welt și publicat în acest jurnal.

Potrivit studiului, 58 la sută dintre respondenți doresc ca Germania să stabilească o relație mai bună cu Rusia, în timp ce 26 la sută consideră că ar trebui să își păstreze distanța. În plus, 14 la sută ar dori ca autoritățile să continue să practice politica actuală.

Din rezultatele sondajului reiese, de asemenea, că apropierea de Rusia este susținută în principal de adepţii Alternativei pentru Germania (AfD, 81%), Die Linke (72%) și Partidului Liberal Democrat (FDP, 62%).

În regiunile estice ale Germaniei, cei care s-au pronunţat în favoarea îmbunătățirii relațiilor dintre țara lor și Rusia au fost mai numeroși decât în Occident: 72% față de 54%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de peste 5.000 de persoane din perioada 9-16 martie, transmiet Sputnik France.

240
Tematic
Șoc în Germania: AfD aproape de egalitate cu social-democrații în sondaje
Germania va avea guvern: Merkel și Schulz au bătut palma
Germania a dat undă verde proiectului „North Stream 2”
Germania a aplicat o lovitură dură UE

Загрузка...