People walk through the snow in York, England (File)

Avertizare METEO în UK: Ninsori puternice şi zăpadă de 25 centimetri (VIDEO)

1419
(reînnoit 11:04 17.03.2018)
Avertizarea de ninsori puternice a fost emisă pe întreg teritoriul Marii Britanii, în timp ce Met Office prognozează căderi de până la 25 de centimetri de zăpadă în unele zone, cu perturbarea semnificativă a călătoriilor britanicilor în weekend.

BUCUREŞTI, 17 mart — Sputnik. Au fost reînoite avertismentele meteorologilor cu privire la vremea nefavorabilă, subliniind vremea îngrozitoare ce loveşte britanicii, ceea ce marchează întoarcerea "Bestiei din Est", pe măsură ce vânturile sibiene se apropie.

Unul dintre avertismente vine de la Met Office: "Se așteaptă căderi de zăpadă mai frecvente, sâmbătă seara și noaptea, cu segmente înghețate pe unele drumuri, trotuare și piste de biciclete netratate.

"Vânturile puternice din Est vor duce la viscolirea zăpezii. Sunt de așteptat întârzieri în călătoriile pe șosele, blocarea unor vehicule și pasageri.

"Unele întârzieri și anulări la transportul feroviar și aerian sunt probabile. Există șanse ca unele comunități rurale să fie întrerupte. Sunt așteptate unele răniri cauzate de alunecări și căderi pe suprafețe înghețate".

Meteorologul Aidan McGivern a avertizat că până la 25 centimetri de zăpadă ar putea cădea pe înălţimile din Dartmoor Exmoor duminică.

El a explicat: "Duminica se îndreaptă spre partea sud-vestică a țării, unde vor avea loc căderi însemnate de zăpadă, probabil, aşezându-se până la cinci-zece centimetri de zăpadă în părțile din Cornwall, Devon și sudul și mijlocul Țării Galilor și de la 15 la 25 cm pe dealurile din Dartmoor Exmoor.

Dl McGivern a mai avertizat asupra "unei perturbări semnificative" în timpul weekend-ului din cauza condiţiilor meteorologice.

"Vremea rece se întoarce pentru noi toți în acest weekend și, în unele locuri, vor exista perturbări semnificative din cauza ninsorilor", potrivit Express.

1419
Tagurile:
Zăpadă, Ninsori, Meteo, UK, Marea Britanie
Tematic
Alertă: iarna siberiană revine în Marea Britanie
Donald Trump

Administrația Trump, semnal major contra progresismului ateu

5
Un gest de mare curaj care atrage atenția asupra unui fapt semnal și la noi – ateismul progresist – tip #REZIST – a dus la o creştere puternică a violenţelor publice și a destrămării societății și familiei

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Unul dintre greii guvernului SUA, ministrul Justiţiei, William Barr, a dat un semnal major contra ”militantismul laic”, pe care îl consideră responsabil ”de numeroase flageluri sociale în Statele Unite”, transmite Agerpres, citând surse internaționale.

Sursa citată arată că Bill Barr a participat la un mic-dejun de rugăciune alături de credincioşi romano-catolici, ministrul fiind și el de aceeași confesiune.

”Religia este un factor de reţinere, de libertate care are un rol de jucat în viaţa publică”, a subliniat William Barr, care a tras un semnal de alarmă greu de auzit în alte zone astăzi: ”În decursul ultimilor 50 de ani, morala tradiţională s-a erodat şi partizanii laicităţii au reuşit frecvent să elimine religia din şcolile noastre şi din piaţa publică”.

Mai mult, William Barr consideră că îndepărtarea de religie, diminuarea fenomenului religios a dus la ”o creştere puternică a violenţelor urbane, consumului de droguri şi destrămării familiilor”.

Faptul este cert – și se poate vedea și la noi prin violența verbală și nerușinarea manifestărilor online sau publice ale unor militanți progresiști, dar și a unei părți a celor care susțin – conștient sau manipulați – aceste manifestări tip #REZIST.

Injuriile grotești considerate „militantism”, atacurile la Biserică, la tradiții, la istorie, toate fac parte din acest fenomen împotriva căruia administrația conservatoare de la Washington dă un semnal clar.

”Nu este niciodată prea târziu pentru a merge la via Domnului”, a declarat William Barr, în cadrul aceleiași întruniri.

Agerpres notează că preşedintele Donald Trump urmează să numească sâmbătă un nou judecător la Curtea Supremă( a Statelor Unite), o magistrată ”cu valori creştine tradiţionale”, Amy Coney Barrett, fiind considerată favorită.

”Dacă opţiunea liderului de la Casa Albă va fi confirmată de Senat, acest fapt va ancora puternic la dreapta instanţa supremă, care tranşează cu privire la unele subiecte sensibile pentru electoratul religios, ca avortul sau drepturile homosexualilor”, comentează Agerpres.

Reamintim că fenomenul antireligios și ateismul progresist se manifestă puternic și în Uniunea Europeană, fapt consemnat și de unii europarlamentari români, de exemplu Mircea Diaconu.

5
Tagurile:
conservator, Donald Trump

Загрузка...
Cristian Diaconescu

Traseistul Diaconescu, propus lui Iohannis pentru șefia OSCE

138
(reînnoit 07:40 24.09.2020)
Un lobby care vizează repunerea în activitatea de prim rang un traseist politic de pe linia Năstase-Gabi Oprea-(Boc-MRU)-Băsescu, remarcat în ultimii ani prin evoluții isterice la emisiunile lui Rareș Bogdan

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Mai multe publicații au anunțat că fostul ministru și consilier prezidențial Cristian Diaconescu va fi susținut de România pentru șefia OSCE.

Informația vine pe surse ”de la Bruxelles”, afirmă publicații din zona Rareș Bogdan. De fapt, din informațiile noastre, este vorba de un lobby în care controversatul fost realizator TV, actual europarlamentar, are un rol important.

Întrebare: are Rareș Bogdan are interesul sau misiunea de a-l susține pe controversatul Cristian Diaconescu?

Iată de ce îl numesc controversat.

Deși diplomat de carieră, cu școala făcută serios, pe vremea lui Ceaușescu, și cu practică pe vremea lui Adrian Năstase, Diaconescu s-a manifestat de la un moment dat extrem de ciudat, părăsind zona diplomatică și intrând în diverse combinații politico-guvernamentale – candidatură la Primăria Capitalei, ministru al Justiției și consilier al lui Traian Băsescu.

Aventura în politică a fost a fost în mare parte un eșec  - a intrat pe care frumoși în PSD (după PCR, evident), apoi a sărit în barca găurită a generalului Oprea, UNPR, apoi a marșat pe linia dubiosului M.R. Ungureanu, pentru a ajunge la creația Elenei Udrea și a Traian Băsescu. Paranteză: câți ”penali” am menționat până acum, vorba lui Iohannis? Dar ce mai contează!

În ultimi ani, Diaconescu s-a remarcat prin evoluții isterice la emisiunea lui Rareș Bogdan, situație penibilă pentru un diplomat cu cartea sa de vizită. Acolo, spectatorii au putut face diferența între prestația elevată, argumentată, a lui Dan Dungaciu sau Octavian Hoandră - și ieșirile bizare, suspecte psihic, ale lui Cristian Diaconescu. Fostul lider PSD este un vehement acuzator al 10 august și al PSD în general.

Așa cum precizam, informația a venit pe surse apropiate lui Rareș Bogdan, dar ulterior a fost confirmată și de G4Media.ro ”pe surse politice”. Deci, o sursă mult mai calificată, ceea ce înseamnă că lobby-ul are ambiții mari.

Informație este susținută și de experiența lui Diaconescu în relația cu OSCE: între 1990 - 1993 diplomat în Delegația/Misiunea Permanentă a României la OSCE, 1993-1995 coordonator al secției de cooperare în domeniul politico-militar al OSCE din MAE, 1995-1996 adjunct al șefului misiunii pentru domeniile politico-militar și de securitate ale OSCE, 1996-1997 diplomat în Direcția OSCE din MAE, 1997-1998 director al Direcției OSCE din MAE.

Deci, o experiență de mai demult, dar vastă. Deocamdată nu există confirmări oficiale.

G4Media arată că, pentru această funcție, contracandidata lui Cristian Diaconescu este Helga Maria Schmid (Germania), actualul secretar general al Serviciului European de Acțiune Externă din cadrul Comisiei Europene.

138
Tagurile:
OSCE, Cristian Diaconescu

Загрузка...