Theresa May

Londra întrerupe relațiile bilaterale cu Moscova

427
(reînnoit 15:54 14.03.2018)
Marea Britanie anunță că, în legătură cu otrăvirea fostului ofițer GRU, Serghei Skripal, suspendă dialogul cu Federația Rusă.

BUCUREȘTI, 14 mar — Sputnik. Marea Britanie a întrerupt relațiile bilaterale cu Federația Rusă în legătură cu intoxicarea fostului ofițer GRU, Serghei Skripal, inclusiv își retrage invitația adresată ministrului Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, de a vizita Londra, a declarat premierul Theresa May în cadrul ședinței parlamentului britanic.

Londra acuză Moscova de otrăvirea lui Skripal și a fiicei acestuia.

”După acest incident scandalos nu mai putem păstra relațiile la același nivel. Iată de ce întrerupem orice contacte bilaterale la nivel înalt, inclusiv retragem invitația adresată ministrului Afacerilor Externe, Serghei Lavrov”, a spus May.

Totodată, Marea Britanie expulzează din țară 23 de dipomați ruși.

May a anunțat de asemenea că oficialii britanici și membrii familiei regale nu vor merge la Campionatul mondial de fotbal care urmează să aibă loc în vara acestui an în Rusia.

Ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a declarat că toate acuzațiile legate de implicarea Moscovei în asasinarea lui Skripal sunt absurde, menționând că Rusia este gata să coopereze cu Marea Britanie în acest caz, în cazul în care Londra își va respecta angajamentele asumate în cadrul Convenției de interzicere a armelor chimice.

Acesta a subliniat că Rusia nu a primit din partea Londrei niciun fel de solicitări, pe care Marea Britanie are obligația să le expedieze în conformitate cu convenția cu privire la interzicerea armelor chimice, reamintind că țara care este acuzată de producerea armelor chimice are dreptul să obțină mostre ale acestei substanțe.

Potrivit lui Lavrov, Rusia a cerut oficial Londrei să-i ofere accesul la materialele din dosarul lui Skripal, precum și la substanța cu care se presupune că a fost intoxicat.

427
Tagurile:
conflict diplomatic, intoxicare, război economic, Relații diplomatice, Serghei Skripal, Sergei Lavrov, Theresa May, Londra, Moscova, Rusia, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
Tematic
Marea Britanie vrea să declanșeze un război economic total împotriva Rusiei
Donald Trump

Anunțul oficial al anului: a fost ”eliminată o rețea pro-Trump din România”

160
Într-o țară ca România, care urmează orbește orice vine din SUA… nu e voie să funcționeze o rețea care îl susține pe președintele SUA!

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. Este știrea care arată că nimic nu mai este imposibil pentru bătălia electorală sau pentru lumea de azi: Facebook a anunțat oficial că ”a eliminat recent o mică reţea de conturi care promova, din România, campania pentru realegerea preşedintelui american, Donald Trump”.

Știrea este transmisă de Reuters și alte agenții internaționale și, în opinia noastră, merită titlul de ”anunț al anului”.

Dar ce făcea această rețea? Pe conturile respective erau publicate postări (”povești”) despre sprijinul pe care Trump l-ar primi din partea conservatorilor, a negrilor americani, al creştinilor şi al ”adepţilor teoriilor conspiraţiei din gruparea QAnon”.

Surse oficiale ale companiei arată că multe dintre cele 35 de conturi de Facebook şi 88 de Instagram eliminate erau prezentate ca fiind americane, iar unele administrau pagini de fani Trump, funcţionând fără să respecte regulile reţelei sociale, ceea ce compania numeşte ”comportament neautentic coordonat”.

Facebook mai precizează că reţeaua avea o acoperire mică, cu doar 1.600 de conturi care urmăreau respectivele pagini de Facebook şi 7.200 de urmăritori ale conturilor pe Instagram, deţinut de Facebook.

În total, în iulie, cele două platforme au eliminat peste 1.000 de conturi identificate drept 'neautentice' prin comportamentul lor vizând înşelarea publicului în ceea ce priveşte intenţiile sau originile lor.

Кандидат в президенты США от Республиканской партии Дональд Трамп в штате Индиана
© Sputnik / Никита Шохов

Deci, da, e de recitit știrea; într-o țară ca România, care urmează orbește orice vine din SUA, care închide contracte pentru construcții nucleare sau elimină cel mai mare investitor mondial, China, din competițiile economice interne doar în urma unei discuții cu președintele SUA, ei bine nu e voie să funcționeze o rețea care îl susține pe președintele SUA!

Mai mult, aflăm că au fost șterse postări în care apărea un fragment (video) dintr-un interviu cu Trump transmis de Fox News, în care preşedintele îşi exprima și își susținea punctul de vedere privind redeschidere a şcolilor pe baza opiniei despre cvasi-imunitatea copiilor la coronavirus!

”Acest videoclip include afirmaţii false conform cărora un grup de oameni este imun la COVID-19, ceea ce reprezintă o încălcare a politicilor noastre în privinţa dezinformării nocive privind coronavirusul”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Deci, din nou ochii mari – este vorba de o opinie exprimată de președintele SUA pe un mare post TV! În schimb acuzații și alegații formulate de oficiali americani, chiar de însuți Trump, de oficiali sau propagandiști NATO la adresa Rusiei, Chinei, Germaniei, Iran sau altor state sunt permise, cu toate că sunt niște enormități evidente și periculoase!

De câte ori a fost anunțată invazia rusă în Ucraina în ultimii 6 ani? De câte ori au fost anunțate ”incidente” pe Marea Neagră, ”atacuri” internautice orchestrate de Moscova sau Beijing?

Suntem curioși să auzim opinia ambasadorului SUA în România pe această temă șocantă – a ”rețelei pro-Trump” din România!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

160
Tagurile:
România, Trump, Rețea

Загрузка...
Bill Gates

O altă criză se află la orizont și ar putea fi mai acută decât Covid-19, spune Bill Gates

823
(reînnoit 07:10 07.08.2020)
Fondatorul Microsoft, Bill Gates, consideră că lumea va confrunta în curând o criză ecologică, al cărei declin va fi mult mai tragic decât cel al crizei Covid-19.

CHIȘINĂU, 7 aug - Sputnik. Epidemia Covid-19, care a lovit cu duritate omenirea, a provocat crize, a luat multe vieți și a dus la dificultăți economice de neegalat pentru generații, a scris miliardarul Bill Gates pe blogul său.

„Evident, vorbesc despre Covid-19. Dar în câteva decenii, aceeași descriere se va potrivi pentru o altă criză globală: schimbările climatice. Pe cât de oribilă este această pandemie, schimbările climatice ar putea fi mai grave", a spus el.

El ne amintește că, în caz de dezastru, natura umană se preocupă doar de nevoile imediate.

"Dar faptul că temperaturile considerabil mai ridicate vor fi în viitor este totuși o problemă", spune Bill Gates.

Singura modalitate de a evita ce este mai rău este astăzi să creștem eforturile la scară planetară.

„Trebuie să acționăm acum pentru a preveni o catastrofă climatică prin crearea și desfășurarea de inovații care să ne permită eliminarea emisiilor de gaze cu efect de seră”, remarcă el.

Bill Gates compară consecințele Covid-19 și încălzirea globală.

Încălzirea globală, la fel de mortală ca și Covid-ul

Potrivit lui, acest calcul ar trebui să se bazeze pe rata de deces care, potrivit lui, este de 14 la 100.000 de persoane. În următorii 40 de ani, creșterea temperaturilor ar putea crește rata de deces cu aceeași cifră: 14 decese la 100.000 de locuitori. Dar mai târziu, cifra ar putea crește.

"Până în 2060, schimbările climatice ar putea fi la fel de mortale ca și Covid-19, iar până în 2100 ar putea fi de cinci ori mai mortală", a spus el.

Pentru a remedia situația, consideră că este vital să punem știința și inovația în slujba lumii și să ne asigurăm că „soluțiile funcționează și pentru țările sărace”.

Mai mult, este vorba despre „a începe de acum”.

„Spre deosebire de noul coronavirus, pentru care ar trebui să avem un vaccin anul viitor, nu există o soluție rapidă pentru schimbările climatice”, subliniază el.

Va fi nevoie de zeci de ani pentru a dezvolta și a desfășura toate invențiile de energie nepoluantă de care omenirea are nevoie, notează Bill Gates.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

823
Tagurile:
Ecologie, climă, COVID-19, coronavirus, Bill Gates, Criză

Загрузка...
Codrin Stefanescu

Codrin îi aruncă în față lui Ciolacu dezastrul ultimelor zile: ”Sunt o grămadă de lași!”

0
”A reușit Ciolacu să ne facă pulbere în câteva luni. Poate merităm asta! Pentru că în PSD sunt o grămadă de lași, colaboraționiști sau fricoși”

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. După o perioadă în care au fost anunțate tot felul de înțelegeri politice naționale sau locale, în ultimele 72 de ore totul pare să se destrame. Au căzut alianțe de la Capitală, dar și din țară – iar o primă victimă pare a fi chiar Gabriela Firea.

De fapt, victima principală pare a fi PSD care, constată și acuză Codrin Ștefănescu, ”a rămas singur”.

”Ne-au părăsit toți aliații, ne părăsesc în continuare primarii, viceprimarii și consilierii aleși sub sigla partidului”, arată Codrin Ștefănescu.

Fostul secretar general al PSD motivează gestul aleșilor locali – ”Primarii fug pentru că nu-i mai apără nimeni”. A fost, de altfel, avertismentul lansat de Codrin la ultimul Congres PSD!

”Se simt abandonați, izolați și hârțuiți de un dușman căruia nu-i mai răspunde nimeni”, screi acum Codrin, acuzând – ”E un blat odios și toată lumea știe!”.

Pe de altă parte, Codrin trece la acuzații directe la conducerea interimară: ”Aliații ne-au dat papucii pentru că noua conducere interimară nu știe să negocieze, nu se ține de cuvânt și primește ordine din afara partidului”.

”A reușit Ciolacu să ne facă pulbere în câteva luni”, acuză Codrin, continuând fulminant - ”Și vă spun un lucru: poate merităm asta! Pentru că în PSD sunt o grămadă de lași, colaboraționiști sau fricoși. Care tac asurzitor și acceptă această situație ingrată. Iar eu m-am săturat să tot lupt de unul singur”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Marcel Ciolacu, Codrin Ștefănescu
Tematic
”Denunț PENAL la DNA împotriva reprezentanților PNL” - Ciolacu, anunțul momentului
Teodorovici, cel mai important mesaj către PSD și atac devastator la Ciolacu

Загрузка...