Premierul Ungariei, Viktor Orban, la uzina Rosenberger

Viktor Orban - lecție de patriotism economic

347
Viktor Orban vrea o economie bazată pe afaceri de familie, după modelul german și sporirea numărului angajaților în întreprinderi cu capital ungar.

CHIȘINĂU, 14 mar — Sputnik, Octavian Racu. Viktor Orban vrea să transforme economia țării după modelul Germaniei, astfel ca jumătate din PIB să fie creat de afacerile de familie, iar 65 din angajați să lucreze în uzine și companii cu capital ungar. Astfel de intenții au fost anunțate de liderul Ungariei în cadrul ceremoniei de deschidere a unei fabrici de cabluri a companiei germane Rosenberger Magyarorszag, anunță guvernul într-un comunicat de presă.

"Ne dorim o economie ca a Germaniei: o economie unde, noi sperăm, în viitor afacerile de familie vor asigura peste jumătate din producția economiei ungare. Ne-am dori ca între 60-65 la sută din maghiari să lucreze în uzine și fabrici cu capital maghiar", a declarat prim-ministrul ungar.

Acesta a confirmat, de asemenea, că familia Rosenberger, care deține uzina și este originară din Bavaria, a reprezentat întotdeauna un exemplu pentru Ungaria. În prezent întreprinderea lansează două proiecte: lansarea a câte o întreprindere la Jászárokszállás și Nyírbátor, care reprezintă o investiție de peste 19,2 milioane euro și 400 noi locuri de muncă.

Premierul a subliniat că în ultimii ani au fost realizate proiecte enorme. Volumul investițiilor a crescut cu 17 la sută, în timp ce performanța economiei ungare a crescut cu patru la sută. Orban prognozează că același ritm al sporirii performanței se va păstra și în anul 2018. "Există destui bani pentru a acoperi atât salariile lucrătorilor, cât și plata pensiilor", a afirmat liderul ungar.

Potrivit lui, Ungaria trebuie să devină nu doar un centru de producție, dar și un centru de cercetare și dezvoltare. El a subliniat că țara lui nu dorește să se alăture sistemului economiei mondiale drept o producție de nivel scăzut, ci la un nivel cât mai înalt. Ungaria vrea să producă o valoare adăugată cât mai mare, iar pentru asta este nevoie de tehnologie și resurse umane.

Prim-ministrul ungar a menționat că scăderea ratei șomajului din regiunea Nyírbátor a demonstrează faptul că regiunea a obținut rezultate importante, deoarece fostul indicator care a fost de 20 la sută a scăzut la aproximativ 9 la sută, dar a adăugat că nu este pe deplin mulțumit de aceste rezultate, deoarece în alte regiuni ale țării, în orașe vechi industriale, șomajul se situează acum între aproximativ 2 —3 la sută.

Orbán a reamintit publicului că guvernul său s-a angajat să creeze un milion de noi locuri de muncă în decurs de 10 ani. „Peste 750 000 dintre acestea au apărut deja", a spus el.

El a adăugat că cabinetul oferă sprijin familiilor și femeilor și a subliniat că așteaptă ca politicienii străini sau investitori care vin în Ungaria „să dea dovadă de un respect, pe care îl merită toți maghiarii".

347
Tagurile:
capital ungar, afaceri de familie, Rosenberger, investiții, Viktor Orban, Ungaria, Germania
Tematic
Orban, palmă pentru UE: Ungaria a repatriat aurul, „Nu am nevoie de fonduri UE”
Orban și Kurz vor discuta la Viena despre viitorul UE
Viktor Orban: Refugiații, „o forță invadatoare musulmană”
Viktor Orban acuză pe George Soros de imixtiune în campania electorală din 2018
Organizație finanțată de Soros: Ungaria, mai coruptă decât România
Табличка Всемирного экономического форума в Давосе, 17 января 2017 года

Forumul Davos are loc online pentru a reseta prioritățile în lumea post-pandemie

21
Pentru prima oară în istoria sa de jumătate de secol, Forumul Davos se va ține online astăzi, în încercarea de a redefini economia globală în contextul pandemiei devastatoare de coronavirus.

BRUXELLES, 25 ian - Sputnik. Klaus Schwab, fondatorul clubului Davos, a explicat că ”reconstruirea încrederii și o cooperare globală crescută sunt cruciale pentru a genera soluții clare și inovative pentru a opri pandemia și a duce la o recuperare robustă”, potrivit Sputnik

Întâlnirea virtuală, denumită Agenda Davos 2021, va avea loc între 25-29 ianuarie cu tema ”Un an crucial pentru a reconstrui încrederea”.

Întâlnirea fizică a celor mai influenți politicieni, bancheri și executivi de top în micul resort alpin Davos a fost amânată până în vară.

Printre liderii care se vor adresa la acest summit vor fi președinții Rusiei, Chinei, Franței și Africii de Sud, cancelarul Germaniei, premierii Japoniei, Italiei, Greciei, Indiei, Israelului și regele Iordaniei. De asemenea, vor participa și șeful ONU, șeful Băncii Centrale Europene și directorul FMI.

21
Tagurile:
Forum, Davos
Tematic
Mesaj alarmant de la Davos: apar milioane de noi refugiați!
Președintele Comisiei Europene cere, la Davos, înarmarea UE separat de NATO
Explicația ”făcăturii”: PANDEMIA - parte din războiul început la Davos. INTERESE din SPATE

Загрузка...
Frontiera Franței, control

MAE: Noi condiții de intrare în Franța în condițiile pandemiei COVID-19

143
Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe Român informează cetățenii în legătură cu noile condiții de intrare pe teritoriul Republici Franceze, în contextul pandemiei de COVID-19. Ce este interzis.

BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik. Românii care doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze trebuie să știe că s-au luat măsuri suplimentare în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, în plus față de măsura prezentării unui test tip PCR negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța pe cale aeriană sau maritimă din țările spațiului european - Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican și Elveția - vor prezenta, la îmbarcare, o declarație pe propria răspundere, prin care: se angajează să se autoizoleze pentru o perioadă de 7 zile după sosirea în Franța, declară că vor efectua un al doilea test PCR la finalul acestei perioade de autoizolare și declară că nu prezintă simptome specifice COVID-19 și nu au intrat în contact cu o persoană pozitivă în ultimele 14 zile înaintea sosirii pe teritoriul francez.

Totodată, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile franceze, sunt exceptați de la aceste măsuri - prezentarea unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și măsura autoizolării) lucrătorii transfrontalieri, transportatorii și călătorii care sosesc pe cale terestră (rutieră sau feroviară, informează mae.ro.

Ministerul Afacerilor Externe amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33 (0)1 47 05 29 66, +33 (0)1 47 05 27 55, +33 (0)1 45 50 39 97, +33 (0)1 47 05 10 40, Consulatului General al României la Strasbourg: +33 369.321.938, Consulatului General al României la Marsilia: +33 4 91221741, Consulatului General al României la Lyon: +33 (0) 478.607.252, +33 (0) 478.607.266, +33 (0) 478.607.322, +33 (0) 478.607.077, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Mai mult decât atât, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice la Paris: +33 (0)6 80 71 37 29, Consulatului General al României la Strasbourg: +33 6 27 05 00 22, Consulatului General al României la Marsilia: +33 6 10027164, Consulatului General al României la Lyon: +33 6 43627736.

143
Tagurile:
Intrare, coronavirus, COVID-19, Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...