Premierul Ungariei, Viktor Orban, la uzina Rosenberger

Viktor Orban - lecție de patriotism economic

326
Viktor Orban vrea o economie bazată pe afaceri de familie, după modelul german și sporirea numărului angajaților în întreprinderi cu capital ungar.

CHIȘINĂU, 14 mar — Sputnik, Octavian Racu. Viktor Orban vrea să transforme economia țării după modelul Germaniei, astfel ca jumătate din PIB să fie creat de afacerile de familie, iar 65 din angajați să lucreze în uzine și companii cu capital ungar. Astfel de intenții au fost anunțate de liderul Ungariei în cadrul ceremoniei de deschidere a unei fabrici de cabluri a companiei germane Rosenberger Magyarorszag, anunță guvernul într-un comunicat de presă.

"Ne dorim o economie ca a Germaniei: o economie unde, noi sperăm, în viitor afacerile de familie vor asigura peste jumătate din producția economiei ungare. Ne-am dori ca între 60-65 la sută din maghiari să lucreze în uzine și fabrici cu capital maghiar", a declarat prim-ministrul ungar.

Acesta a confirmat, de asemenea, că familia Rosenberger, care deține uzina și este originară din Bavaria, a reprezentat întotdeauna un exemplu pentru Ungaria. În prezent întreprinderea lansează două proiecte: lansarea a câte o întreprindere la Jászárokszállás și Nyírbátor, care reprezintă o investiție de peste 19,2 milioane euro și 400 noi locuri de muncă.

Premierul a subliniat că în ultimii ani au fost realizate proiecte enorme. Volumul investițiilor a crescut cu 17 la sută, în timp ce performanța economiei ungare a crescut cu patru la sută. Orban prognozează că același ritm al sporirii performanței se va păstra și în anul 2018. "Există destui bani pentru a acoperi atât salariile lucrătorilor, cât și plata pensiilor", a afirmat liderul ungar.

Potrivit lui, Ungaria trebuie să devină nu doar un centru de producție, dar și un centru de cercetare și dezvoltare. El a subliniat că țara lui nu dorește să se alăture sistemului economiei mondiale drept o producție de nivel scăzut, ci la un nivel cât mai înalt. Ungaria vrea să producă o valoare adăugată cât mai mare, iar pentru asta este nevoie de tehnologie și resurse umane.

Prim-ministrul ungar a menționat că scăderea ratei șomajului din regiunea Nyírbátor a demonstrează faptul că regiunea a obținut rezultate importante, deoarece fostul indicator care a fost de 20 la sută a scăzut la aproximativ 9 la sută, dar a adăugat că nu este pe deplin mulțumit de aceste rezultate, deoarece în alte regiuni ale țării, în orașe vechi industriale, șomajul se situează acum între aproximativ 2 —3 la sută.

Orbán a reamintit publicului că guvernul său s-a angajat să creeze un milion de noi locuri de muncă în decurs de 10 ani. „Peste 750 000 dintre acestea au apărut deja", a spus el.

El a adăugat că cabinetul oferă sprijin familiilor și femeilor și a subliniat că așteaptă ca politicienii străini sau investitori care vin în Ungaria „să dea dovadă de un respect, pe care îl merită toți maghiarii".

326
Tagurile:
capital ungar, afaceri de familie, Rosenberger, investiții, Viktor Orban, Ungaria, Germania
Tematic
Orban, palmă pentru UE: Ungaria a repatriat aurul, „Nu am nevoie de fonduri UE”
Orban și Kurz vor discuta la Viena despre viitorul UE
Viktor Orban: Refugiații, „o forță invadatoare musulmană”
Viktor Orban acuză pe George Soros de imixtiune în campania electorală din 2018
Organizație finanțată de Soros: Ungaria, mai coruptă decât România
Протесты в США

Trump: armata e gata intervină la Minnesota, „când încep jafurile, încep împușcăturile”

21
Președintele Donald Trump a promis acțiune decisivă pentru a potoli revoltele din Minneapolis, stârnite de uciderea de către poliție a unui negru neînarmat, amenințând că va implica armata dacă primarul orașului nu va face lucrul ”corect”

BRUXELLES, 29 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Ultimatumul a venit vineri de dimineață de pe Tiwitter-ul președintelui SUA, pălmuindu-l pe primarul din Minneapolis Jacob Frey ca ”foarte slab” și ”un primar radical de stânga”, în timp ce a avertizat că guvernul federal ar putea prelua controlul asupra situației dacă autoritățile locale nu aduc situația sub control, relatează RT

 „Nu pot să dau înapoi și să privesc acest lucru întâmplându-se mărețului Oraș American Minneapolis. O lipsă totală de conducere”, a spus Trump.

”Fie primarul radical de stânga, foarte slab, Jacob Frey, se mobilizează și aduce orașul sub control, fie o să trimit Garda Națională și voi face lucrul corect”, a adăugat el.

”Acești tâlhari dezonorează memoria lui George Floyd și nu voi lăsa acest lucru să se întâmple. Tocmai am vorbit cu Guvernatorul Tim Walz și i-am spus că Armata e cu el până la capăt. Ne asumăm controlul și orice dificultate, dar, când jafurile încep, încep împușcăturile”, a avertiat Trump.

Garda Națională din Minnesota a desfășurat deja mai mult de 500 de soldați în localitățile St. Paul, Minneapolis și comunitățile din jur. Într-un tweet, Garda a spus că ”obiectivul cheie” este să asiste Departamentul de Pompieri din Minneapolis care se luptă cu incendiile din oraș.

Протесты в США
© AP Photo / Julio Cortez
Протесты в США

Revolta își marchează cea de-a treia zi după arestarea brutală a lui George Floyd de către Secția a 3-a de Poliție. Moartea acestui om de culoare, pusă pe seama ofițerilor, și un video al incidentului, a stârnit revolta în toată țara.

21

Загрузка...
Протесты в США

Zonă de război în Minneapolis: protestatarii au ocupat o stație de poliție

92
Demonstranții au intrat cu forța în sediul central al poliției din Minneapolis, incediind și distrugând tot ce era la vedere în mijlocul revoltelor provocate de uciderea unui localnic negru aflat pe mâinile forțelor de ordine.

BRUXELLES, 29 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Sediul Departamentului de Poliție din Districtul 3 din Minneapolis a fost spart marți noaptea târziu, cu o mulțime supărată fiind văzută intrând în clădire și spărgând geamurile, relatează RT

​În timp ce prezența poliției în zonă a fost foarte puternică în dimineața zilei, se pare că ofițerii s-au retras, neopunând rezistență la pătrunderea forțată în sediu.

​După spargere, o declarație a poliției a transmis că clădirea fusese evacuată ”în interesul siguranței personalului nostru”, în timp ce un jurnalist local a prezentat o transmisiune a forțelor de ordine avertizând că ”a treia Secție a fost compromisă”, auzită probabil pe un scanner al unei stații de poliției.

​Cei patru ofițeri implicați în uciderea lui George Floyd luni lucrau la Secția a 3-a, unde protestatarii au început asaltul la începutul săptămânii, devenit revoltă de stradă miercuri noaptea.

Протесты в США
© REUTERS / CARLOS BARRIA
Протесты в США

Jafurile, incendiile și vandalismul s-au răspândit de-a lungul celor două orașe gemene din Minnesota pe măsură ce poliția pierdea controlul situației. În timp ce unitățile Gărzii Naționale au fost activate de guvernatorul statului joi dimineața, este neclar unde vor fi acestea desfășurate.

92
Tagurile:
SUA, Proteste

Загрузка...