Conferința de presă a liderului partidului italian Liga Nordului, Matteo Salvini

Liderul “Ligii Nordului” vrea o apropiere a Italiei de Rusia

95
Matteo Salvini, unul din principalii pretendenți la funcția de prim-ministru al Italiei, se pronunță pentru revizuirea acordurilor europene și normalizarea relațiilor cu Rusia.

BUCUREȘTI, 13 mar — Sputnik. Liderul partidului italian Liga Nordului, care este unul din pretendenții pentru funcția de prim-ministru al Italiei, Matteo Salvini, a declarat că una din prioritățile guvernului său, în cazul în care va ajunge la cârma țării, va fi revizuirea calmă și pașnică a acordurilor europene și normalizarea relațiilor cu Rusia.

"Incredibil, Uniunea Europeană care se sprijină pe ideea de pace are, în calitate de candidat la aderare, un regim precum cel din Turcia, continuând să privească Rusia drept un inamic", a spus Salvini la o conferință de presă organizată la Strasbourg și transmisă în direct pe pagina lui de Facebook.

Liga Nordului se pronunță activ pentru ridicarea sancțiunilor antirusești. Salvini a devenit unicul lider politic din Italia care a susținut deschis recunoașterea unirii Crimeii cu Rusia.

Un alt obiectiv pe care și-l propune Salvini este de a împiedica transformarea Europei într-o tabără imensă pentru refugiați și promite să efectueze mai multe operațiuni de expulzare a migranților de pe teritoriul italian.

"Ne dorim o politică mult mai serioasă față de migrație. Președintele Franței, Macron, copiază prost programul Marine Le Pen atunci când vorbește că migranții economici nu au niciun viitor. Pentru a ne convinge de acest lucru este suficient să ne deplasăm la Paris la "Macron, campionul europeismului". Constituția Italiei interzice italienilor să supună votului acordurile internaționale, însă modificarea acesteia va deveni unul din obiectivele guvernului nostru în următorii cinci ani", a subliniat Salvini.

95
Tagurile:
prim-ministru, Conferință de presă, alegerile parlamentare din Italia 2018, Liga Nordului, Matteo Salvini, Uniunea Europeană, Italia, Rusia
Tematic
Mişcarea eurosceptică din Italia. „Sfârşitul euro, în doar câțiva ani"
Mișcarea Cinci Stele este gata de dialog cu toate partidele din Italia
Italia, moment istoric: „Revoluţia bunului simț" împotriva UE. Urmează Italexit?
Alegeri în Italia: Coaliţia de centru-dreapta va domina - Berlusconi revine
Primele rezultate ale alegerilor din Italia: exit-poll
Liderii dreptei din Italia au apărut împreună în fața publicului

Rusia se retrage din acordul Cer Deschis

91
(reînnoit 02:29 17.01.2021)
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis. Pe 15 ianuarie, Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat că Moscova demarează procedurile interne pentru retragerea din înțelegere.

Potrivit comunicatului diplomației ruse, decizia este legată de lipsa unor progrese în păstrarea documentului.

Acordul Cer Deschis a fost semnat în 1992. 34 de state au fost parte a acestui document, însă în noiembrie 2020, SUA s-au retras oficial din acord, acuzând Rusia de nerespectarea condițiilor lui. Moscova a declarat că Washingtonul a părăsit înțelegerea sub pretexte false. Vor mai exista zboruri de observare și cum se va schimba securitatea globală – urmăriți în materialul video realizat de Sputnik.

91

Загрузка...
Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé

Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V

114
Președintele Republicii Guineea, din Africa de Vest, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.

Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina
© Sputnik / Дарья Станиславец

“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.

Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.

114
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mexicul vrea să cumpere 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V
Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V
După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi
Moscova și Caracas semnează un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

Загрузка...

Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri

0
Ministrul rus al Afacerilor Externe consideră inacceptabile amestecul în problemele interne a statelor suverane și impunerea anumitor scheme ideologice.

Serghei Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri. Șeful diplomației ruse s-a referit la imixtiunea Washingtonului în problemele interne ale altor state. Cum se reflectă acest lucru asupra Irakului, Libiei și Siriei, aflați din materialul video Sputnik.

0

Загрузка...