Damasc

Rusia: SUA planifică o provocare pentru a bombarda Damascul

404
SUA planifică organizarea unei provocări prin care să justifice un atac asupra cartierelor guvernamentale din Damasc, afirmă șeful Statului Major al forțelor armate ruse.

BUCUREȘTI, 13 mar — Sputnik. SUA intenționează să profite de o provocare a insurgenților din Goutha Orientală pentru a ataca cartierele guvernamentale din Damasc, a anunțat șeful Statului Major al forțelor armate ruse, Valeryi Gherasimov.

"Dispunem de informații veridice despre pregătirea de către insurgenți a înscenării utilizării armelor chimice de către trupele guvernamentale împotriva populației pașnice. În acest scop, din câteva regiuni ale Gouthei Orientale au fost aduși figuranți din alte zone — femei, copii și bătrâni, care ar urma să fie prezentați drept victime ale unui incident chimic", a spus generalul.

Potrivit lui, în această zonă se află activiștii Căștilor Albe și echipe de filmare, care dispun de echipament de transmisie video prin satelit.

„Acest lucru este confirmat de identificarea unui laborator de producere a armelor chimice în localitatea Aftriss, eliberat de sub controlul teroriștilor", a subliniat Gherasimov.

Potrivit generalului, după această provocare, SUA intenționează să acuze Damascul de utilizarea armelor chimice și să prezinte „dovezi" a unor decese în masă printre civili din cauza guvernului sirian și "conducerea Rusiei, care îl susține".

Drept măsuri de răspuns, a menționat Gherasimov, Washingtonul planifică să bombardeze cartierele guvernamentale ale Damascului.

Șeful Statului Major a amintit că acum în Damasc se află consilieri militari ruși, reprezentanții Centrului de reconciliere a părților aflate în conflict și polițiștii militari.

Săptămâna trecută viceministrul Afacerilor Externe al Siriei, Faisal Mekdad, a anunțat despre o planurile insurgenților din Goutha Orientală de înscenare a unui atac cu arme chimice.

„Teroriștii Tahrir al-Sham intenționează să sacrifice câteva femei, în scopul unui atac informațional", a menționat diplomatul.

În același timp, el a reamintit că Siria niciodată nu a împiedicat comisia Organizației pentru interzicerea armelor chimice să-și realizeze investigații pe teritoriul țării.

404
Tagurile:
căștile albe, Statul Major, provocare, Arme chimice, Tahrir al-Sham, Valeryi Gherasimov, Faisal Mekdad, Ghouta Orientală, Washington, Damasc, Rusia, SUA, Siria
Тема:
Războiul din Siria (460)
Tematic
Un avion rusesc s-a prăbușit în Siria: nimeni nu a supraviețuit
Ministerul Apărării al FR: SUA au creat în Siria o ”rezervație” pentru teroriști
Moscova denunţă "ambiţiile de ocupaţie" ale SUA în Siria
Lavrov: armistițiul din Siria nu trebuie să vizeze ISIS și Frontul al-Nusra
Escaladare în Siria? Forțele aliate Damascului pot intra în Afrin ”în câteva ore”
Erdogan amenință trupele americane din Siria cu „o palmă otomană”
Kremlin: Nu dați crezare știrilor despre ”sute de ruși morți în Siria”
De ce potențial militar dispun rușii în Siria?

Загрузка...