Jens Stoltenberg

Stoltenberg: trupele NATO se vor afla pe flancul Estic atât cât va fi nevoie

86
(reînnoit 19:46 13.03.2018)
Nu există o perioadă determinată a aflării trupele NATO în apropierea frontierelor Rusiei, a declarat secretarul general NATO.

BUCUREȘTI, 13 mar — Sputnik. Trupele NATO se vor afla pe flancul Estic o perioadă nedeterminată, a declarat secretarul general al alianței Jens Stoltenberg la postul de radio Polska.

"Nu există o perioadă determinată a aflării trupelor alianței pe flancul estic. Acestea se vor afla acolo atât cât va fi nevoie", a declarat el.

În același timp, Stoltenberg a asigurat că forțele NATO se află în Europa de Est doar „pentru a apăra suveranitatea teritorială a statelor membre de o eventuală agresiune".

Acesta nu a negat că decizia legată de desfășurarea forțelor NATO pe flancul estic reprezintă un răspuns la alipirea Crimeii la Federația Rusă.

"Era vorba de transmiterea unui semnal clar că astfel de acțiuni, cum ar fi acelea din Ucraina, sunt excluse în raport cu vreunul din aliații noștri", a spus secretarul general al NATO.

Mesaje legate de existența unei presupuse amenințări din partea Federației Ruse sunt transmise regulat de politicienii occidentali, îndeosebi de cei din țările baltice și Polonia. În același timp, Moscova a subliniat în mai multe rânduri că Rusia nu intenționează să atace vreun stat NATO. Potrivit ministrului Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, NATO cunosc că la Moscova nu există niciun fel de planuri de a ataca pe cineva, însă profită de ocazie pentru a-și desfășura tehnica militară și batalioanele în apropierea frontierelor rusești.

În iulie 2016, la summitul NATO de la Varșovia a fost luată decizia de amplasare în Lituania, Letonia, Estonia și Polonia a unui batalion multinațional NATO. Formarea acestuia a revenit Marii Britanii, Germaniei, Canadei și SUA.

86
Tagurile:
batalion multinațional, Flancul estic, NATO, Jens Stoltenberg, Letonia, Lituania, Estonia, Polonia, Rusia, Crimeea
Tematic
Unul din liderii Mișcării Cinci Stele a criticat politica NATO față de Rusia
NATO este îngrijorată de achiziționarea de către Turcia a sistemelor rusești de rachetă
Secretarul general al NATO: Rusia nu reprezintă o amenințare
Declarație: NATO se izolează și nu vede amenințările reale
NATO a explicat de ce Ucraina nu va adera la blocul militar
NATO: SUA își sporesc prezența militară în Europa
Pe butuci: armata germană, incapabilă să facă față misiunilor NATO
“Cu ce ocazie?” Rusia nu va oferi NATO informații legate de sistemele Iskander
Senator rus: NATO și UE contribuie la divizarea Europei

Загрузка...