Matteo Salvini

UE trebuie reconstruită în jurul oamenilor, nu pe birocrație - liderul Lega Nord

123
Declaraţiile lui Matteo Salvini, liderul partidului eurosceptic Lega Nord din Italia. Ce a spus despre UE, imigraţie, euro şi posibilitatea unui referendum privind utilizarea monedei unice.

BUCUREŞTI, 5 mart — Sputnik, Doina Crainic. Europa trebuie reconstruită în jurul oamenilor, și nu pe birocrație, a declarat Matteo Salvini, liderul partidului eurosceptic Lega Nord din Italia, după ce gruparea a obţinut un scor considerabil la alegerile generale din această țară.

Partidul lui Salvini a câștigat peste 18% din voturi la alegerile de duminică, potrivit rezultatelor preliminare. Pentru a-și maximiza succesul atât în Senat, cât și în Camera Deputaților, Lega Nord a optat pentru o coaliţie de centru-dreapta cu Forza Italia, a fostului premier Silvio Berlusconi.

​Coaliția de centru-dreapta a câștigat și poate guverna, a spus Salvini, referindu-se la rezultatul global preliminar al coaliţiei, de 37%. Politicianul a afirmat deja că va fi liderul coaliției de centru-dreapta. Salvini a exclus însă posibilitatea unui guvern larg de coaliție.

Liderul de 44 de ani a criticat, de asemenea, moneda oficială a Uniunii Europene, euro. El a subliniat că moneda „a fost şi rămâne o greșeală".

Totuşi, el a menționat că posibilitatea organizării unui referendum cu privire la utilizarea monedei unice în Italia este „greu de conceput". Salvini s-a referit în mod repetat la monedă ca fiind „o crimă împotriva umanității".

De asemenea, a luat o poziție fermă împotriva imigrației necontrolate, în special după afluxul de imigranţi veniţi în Europa în 2015. Comunități din statele europene, inclusiv din Italia și Germania, și-au exprimat îngrijorarea că au fost lăsate singure în timp ce au fost sufocate de numărul de imigranți.

123
Tagurile:
Euroscepticism, Oameni, Birocrație, Lega Nord, UE, Matteo Salvini, Italia
Tematic
Primele rezultate ale alegerilor din Italia: exit-poll

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

61
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

61
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

86
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

86
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...