Iarna în Londra

Imagini apocaliptice în Marea Britanie: Rafturile magazinelor sunt goale

1676
Imagini apocaliptice în mai multe orașe din Marea Britanie: cele mai mari supermarketuri sunt pustii, iar locuitorii duc lipsă de produse de primă necesitate

BUCUREȘTI, 5 mar — Sputnik. Cele mai mari lanțuri de magazine din Marea Britanie au devenit pustii din cauza problemelor legate de livrarea produselor, din cauza furtunii Emma, anunță Mirror.

Potrivit publicației, cumpărătorii au găsit rafturi goale în Lidl, Asda, Tesco și alte supermarketuri din Bristol, Manchester și Plymouth.

În magazine lipsește laptele, pâinea, ouă, legume și fructe. Reprezentanții lanțurilor de hipermarketuri promit că problema va fi rezolvată în curând când va fi reluată circulația pe drumuri.

Mai mulți britanici au publicat în Twitter imagini a rafturilor goale. Unul din ei, Lewis Wake, a atras atenția la un detaliu interesant: în pofida lipsei produselor, cumpărătorii nu se grăbesc să cumpere pizza cu șuncă și ananas.

„Oamenii au spus ceea ce cred".

"Plymouth, chiar dacă s-a reușit evitarea unor probleme cu zăpada, se pare că în oraș s-au terminat pâinea și laptele".

„Parcă ar fi o apocalipsă".

"Nici să nu vă gândiți să cumpărați lapte, pâine sau orice carne în Morrisons din Warminster sau chiar banane, cât nu s-ar părea de straniu. În Waitrosey situația nu este mai bună — nu există pâine și lapte".

„Văzând rafturile pustii în supermarketuri, ar trebui să ne dea de gândit faptul cât de rapid pot apărea probleme cu livrarea produselor. E o prilej să ne amintim cât de importantă este producția internă".

​„Nu e cel mai norocos moment pentru cumpărături, îndeosebi în ceea ce privește pâinea și laptele".

„Rafturi goale în Morrison și nici un fel de livrări, în pofida unor drumuri curățite".

​"Rafturi goale în pauza de masă în supermarketul local din Glasgow, măcar conservă de carne de berbec a mai rămas".

"În spiritul aventurilor. Când nu există lapte, pâine, fructe și legume, golim rafturile de votcă".

Potrivit presei, duminică livrările de produse nu au fost reluate. Deocamdată nu este cunoscută situația în dimineața de luni.

1676
Tagurile:
rafturi goale, Pâine, penurie, Lapte, Twitter, supermarketuri, Produse alimentare, London, Marea Britanie
Tematic
Alt cutremur loveşte Marea Britanie. „Schimbare periculoasă"? Ce spun seismologii (VIDEO)
Alarmă: Marea Britanie, sub asaltul “Fiarei din Est”
Marea Britanie combate scenariul apocaliptic al CE privind situaţia post-Brexit
Românii din Marea Britanie: iată cum puteţi obţine fonduri nerambursabile
Românii din Marea Britanie: Ce se întâmplă după ieşirea UK din Uniunea vamală

O altă țară europeană a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V

88
(reînnoit 17:25 07.03.2021)
Această ţară europeană este a 46-a care a autorizat utilizarea vaccinului rusesc anti-Covid Sputnik V, relatează Fondul rus de Investiții Directe (RFPI). A fost aprobat în cadrul procedurii de utilizare de urgență.

BUCUREŞTI, 7 mart – Sputnik. Macedonia de Nord a aprobat utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V împotriva Covid-19 pe teritoriul său, a informat, pe 7 martie, Fondul rus de Investiții Directe (RFPI).

„RFPI anunță aprobarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V în Republica Macedonia de Nord”, se arată într-o declarație Fondului.

Vaccinul a fost înregistrat în cadrul procedurii de autorizare a utilizării de urgență, mai precizează Fondul rus de Investiții Directe.

„Cererea pentru vaccinul Sputnik V este în creştere în Europa și în întreaga lume. Mii de oameni preferă vaccinul rusesc ca principala modalitate de protejare împotriva coronavirusului. RFPI a dezvoltat o rețea mare de parteneriate internaționale privind vaccinarea. Iar faptul că Macedonia de Nord s-a alăturat poate salva multe vieți în această țară în timpul pandemiei”, a declarat Kirill Dmitriev, directorul Fondului, citat de Sputnik France

Cererea de înregistrare a vaccinului a fost depusă la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), care a declarat ulterior că va începe examinările pentru autorizarea sa în Uniunea Europeană.

Sputnik V a fost până acum aprobat în 46 de țări, cu o populație totală de peste 1,2 miliarde de oameni.

A fost înregistrat în mai multe țări europene precum Serbia, Ungaria, Slovacia, Muntenegru și Moldova, precum și în unele țări din America Latină precum Argentina, Bolivia, Venezuela, Mexic, Paraguay, Guyana.

De asemenea, multe țări africane l-au aprobat, printre care Algeria, Tunisia, Egipt, Gabon, Ghana, Angola, Republica Congo, precum și Siria, Irak, Liban, Pakistan, Kazahstan, Uzbekistan, Kârgâzstan, Sri Lanka, Laos și altele.

88
Tagurile:
Sputnik V, vaccin
Tematic
Maduro s-a vaccinat cu Sputnik V și „a vorbit” în rusă
Sputnik V, al doilea cel mai popular vaccin din lume
Bavaria solicită certificarea accelerată a vaccinurilor, inclusiv a Sputnik V, în UE

Загрузка...

VIDEO: Suburbiile Lyonului în flăcări - a treia noapte de violenţe

327
(reînnoit 17:16 07.03.2021)
Un vehicul de poliție a fost complet distrus de un grup mare de indivizi, în a treia noapte de violențe în metropola Lyon. De această dată, oraşul Bron a fost locul revoltelor, fiind efectuate cinci arestări.

BUCUREŞTI, 7 mart – Sputnik. Pentru a treia seară consecutivă, în zona metropolitană a Lyonului au avut loc violențe urbane. După cartierul La Duchère și Rillieux-la-Pape, a fost afectat oraşul Bron. Potrivit revistei regionale LyonMag, au fost incendiate maşini în cartierul Parilly și au avut loc ambuscade.

​Uniunea Independentă a Comisarilor de Poliție a postat pe Twitter un videoclip, care arată un grup de aproximativ 15 „interlopi [care] atacă o mașină de poliție”.

Ministerul de Interne Gérald Darmanin a relatat pe Twitter că au avut loc cinci arestări la Bron, denunțând violențele urbane „inacceptabile” care continuă de trei zile în zona metropolitană Lyon.

 

„Nu poate fi acceptat niciun act de violenţă. Susţin forțele de poliție”, a scris ministrul.

​Primarul Jérémie Bréaud a salutat pe Twitter „curajul” poliției „în fața unei minorități de indivizi care nu au înțeles că vremea pentru reguli laxe s-a încheiat în Bron”.

De asemenea, primarul s-a adresat „celor care pun combustibil pe foc răspândind minciuni tinerilor în scopuri electorale. Această metodă nu a funcționat niciodată și nu îi voi lăsa să facă asta. Dacă se întâmplă incidente grave, vor fi responsabili”.

Violenţe anterioare

Pe 4 martie, cartierul La Duchère din Lyon a fost scena ciocnirilor dintre polițiști și locuitori. Mașini și coșuri de gunoi au fost incendiate. Primăria a declarat că ciocnirile ar putea fi legate de un accident de scuter care se petrecuse cu o zi înainte, când un adolescent de 13 ani a fost grav rănit.

A doua zi, aproximativ 30 de persoane au atacat mobilierul stradal în Rillieux-la-Pape, oraș situat în suburbiile Lyonului. Au fost incendiate cel puțin 12 mașini.

327
Tagurile:
Franța, Violențe
Tematic
Grecia: protestul împotriva noii legi a învățământului a degenerat în violențe la Salonic
Franţa: violențe urbane în suburbiile Lyonului, peste 12 mașini incendiate - VIDEO
Violențe în Spania: Protestatarii aruncă sticle în poliție la Barcelona

Загрузка...
Работа на высоте

Video: Moment emoționant pentru o însoțitoare de bord - Iată ce i s-a întâmplat

0
(reînnoit 17:26 07.03.2021)
O însoțitoare de bord a fost luată prin surprindere de ziua ei de naștere, în timp ce se afla la serviciu. Mama sa i-a transmis un mesaj de felicitare, care a fost auzit de toți pasagerii cursei.

CHIȘINĂU, 7 mart – Sputnik. Însoțitoarea de bord se afla în avion, iar la un moment dat, prin difuzoare, a început să-i audă vocea mamei sale, care îi transmitea un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de naștere. Femeia i-a făcut o surpriză fiicei sale, care a decis să sărbătorească aniversarea la serviciu. 

Și membrii echipajului i-au dăruit flori, iar călătorii au aplaudat-o. Momentul emoționant a fost postat pe internet de reprezentanții companiei aeriene. Munca de pilot și de însoțitoare de bord presupune multă atenție, curaj și grijă. Asta pentru că la mijloc sunt sute de vieți omenești. Și mai dificil le este să activeze pe timp de pandemie, când trebuie să poarte echipamente de protecție și să respecte un set de noi reguli. 
0
Tagurile:
stewardesă

Загрузка...