George Soros

Legea „Stop Soros”, suveranitate, invazia imigranţilor analist politic ungur

206
(reînnoit 20:10 23.02.2018)
Prim-ministrul Ungariei l-a acuzat pe Soros că-şi foloseşte fondurile pentru a cumpăra influență la Bruxelles și ONU. Acuzația vine după ce proiectul de lege „Stop Soros” a fost înaintat către Parlament. Un analist politic ungur a vorbit, într-un interviu pentru Sputnik, despre proiectul de lege şi despre alte chestiuni actuale arzătoare.

BUCUREŞTI, 23 feb — Sputnik, Doina Crainic. Proiectul de lege „Stop Soros" ar permite interzicerea organizațiilor neguvernamentale care încurajează imigrația și care reprezintă un pericol pentru securitatea națională. Prin adoptarea acestui proiect, statul ar avea mai mult control asupra fondurilor destinate asistenţei refugiaților. 

Analistul politic ungur Levente Bánk Boros, care este şi CEO al companiei Medianezo Ltd, a dat mai multe detalii, într-un interviu pentru Sputnik, cu privire la proiectul de lege. 

„Legea Stop Soros constituie o chestiune de suveranitate, prin urmare, nu este neapărat legata de imigrație sau de ONG-uri, ci se referă la abilitatea guvernului central de a decide cine va putea trece granițele Ungariei…. Un astfel de pas către o politică anti-migrație va întări poziția guvernului şi va reglementa modul în care ONG-urile, chiar și cele din exterior, pot influenţa treburile interne", a declarat Levente Bánk Boros. 

Analistul s-a referit şi la declaraţia lui Victor Orban potrivit căreia guvernul ungar se va opune eforturilor Organizației Națiunilor Unite sau ale Uniunii Europene în direcţia convingerii ţărilor de a accepta imigrația. Potrivit lui Bánk Boros, Guvernul ungar va lua măsuri în acest sens şi va propune o soluție alternativă. Dacă negocierile vor eşua, atunci cabinetul ungar „poate merge până la a părăsi masa negocierilor legate de imigrație".

În ceea ce priveşte Uniunea Europeană, analistul spune că cel mai important obiectiv al cabinetului ungar este de a găsi alte țări care susțin aceeaşi poziţie. Țările din grupul V4 (Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia) și-au exprimat deja susţinerea faţă de poziția maghiară și hotărârea de a se opune soluţiilor Bruxelles-ului privind imigraţia. Ungaria poate chiar bloca printr-un veto legislația UE referitoare la imigrație. 

Privind declaraţia prim-ministrului maghiar, care a spus că recentul val de refugiați care a ajuns în Europa este „o invazie", analistul a afirmat că este de aceeaşi părere. 

„Țările din Lumea a Treia, în special țările africane, vor fi într-o nouă poziție, care le va permite populaţiilor lor să plece în lumea occidentală, și, din această perspectivă, aceasta poate fi numită o invazie a tuturor acestor oameni proveniți din țările Lumii a Treia, cu intenția de a trăi în cea mai bună parte a lumii, în țările dezvoltate, pentru că nu doar ţările lor de origine, dar şi unii politicieni şi lideri occidentali le spun că viața este mai bună în Europa occidentală sau în lumea occidentală", a spus Levente Bánk Boros. 

Întrebat cum se face că Ungaria este prima țară care a denunţat oficial finanțările lui Soros, Bánk Boros a spus că George Soros este maghiar și că are un „palmares" privind amestecul în politicile interne nu numai ale Ungariei, dar şi ale altor țări din regiune și ale fostelor țări comuniste. 

Boros este de părere că partidele de opoziție din Ungaria nu au reuşit să acţiuneze eficient, astfel că George Soros a decis să finanțeze ONG-uri și alte organizații, chiar și partide de opoziție, pentru a contesta măsurile lui Orban și ale Guvernului. Din acest motiv, prim-ministrul Orban și Cabinetul său au decis să atragă atenția nu numai a ungurilor, dar şi a întregii comunităţi internaționale, asupra intențiilor lui George Soros.

206
Tagurile:
Stop Soros, Proiect de lege, Levente Bánk Boros, Victor Orban, George Soros, Ungaria
Тема:
Cine este George Soros (118)
Tematic
Organizație finanțată de Soros: Ungaria, mai coruptă decât România
Trump, Soros... Illuminati controlează întreaga lume?
Semne rele pentru Kovesi: pierde sprijinul lui Soros
Un nou referendum pentru Brexit: George Soros nu se oprește
Brexit. Membru PE: Soros susţine o mişcare elitistă ce sfidează voinţa populară
Soros are un duşman în România: „Partidul generalilor"
Soros plăteşte bani grei pe o campanie anti-Brexit
Soros dezvăluie planurile sale pentru Europa. „Salvarea UE... de ea însăşi"
Dovezi incendiare: Finanțare anti-PSD prin Soros și... guvernul Olandei
Iohannis, lăudat că nu a făcut jocul lui Soros
Soros: UE, în pragul colapsului, iar Rusia, „putere naţionalistă renăscută”
80% din conducerea şi demnitarii PSD, „Idioţi Utili" ai lui Soros
Dovada legăturii cu Soros a unui individ controversat - recunoaște că e bisexual
„George Soros vrea un guvern mondial care să servească oligarhii" - senator SUA
Viktor Orban acuză pe George Soros de imixtiune în campania electorală din 2018
Război total la vecini: Soros a ieșit public și a atacat guvernul Orban! (VIDEO)
Ce au făcut Pleșoianu și Șerban Nicolae de s-au supărat oamenii lui Soros

Poliția americană, intervenție în forță în Seattle împotriva protestatarilor

47
Poliţia a arestat cel puțin 32 de persoane într-o operațiune menită să elibereze zona intitulată ”autonomă” din orașul american Seattle

BRUXELLES, 2 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Poliția a recâştigat controlul asupra aşa-numitei ”zone autonome” din oraşul american Seattle, arestând cel puțin 32 de persoane în cursul operațiunii.

Zona respectivă a fost creată la începutul lunii iunie, în timpul protestelor care s-au extins de-a lungul Statelor Unite cu motivația luptei anti-rasiste.

© Sputnik / Алексей Витвицкий

Operaţiunea de eliberare a zonei de protestatari, începută cu puţin înainte de răsăritul soarelui, a durat câteva ore, poliţiştii rămânând în zonă pentru a împiedica revenirea protestatarilor.

Unul dintre arestaţi, un bărbat în vârstă de 29 de ani, avea în posesia lui o ţeavă mare de metal şi un cuţit de bucătărie.

Numită iniţial ”Zona autonomă Capitol Hill”, ea a devenit apoi cunoscută ca ”Occupy Protest” sau CHOP, propunând crearea unui spaţiu liber de poliţie şi cu o ideologie comunitariană.

O serie de incidente cu arme de foc în această zonă s-au soldat însă cu mai mulţi răniţi şi doi decedaţi.

Primarul din Seattle, democrata Jenny Durkan, a emis săptămâna aceasta un ordin de eliberare a zonei, din cauza violenţelor şi a problemelor de siguranţă publică.

”Oricine rămâne în zonă sau revine în zonă va fi arestat”, a transmis poliţia pe Twitter înainte de a declanşa operaţiunea.

Durkan a ezitat să pună capăt ”zonei autonome” a protestatarilor, care ocupaseră şi o secţie de poliţie, și a ajuns să fie ținta criticilor conservatorilor.

Procurorul general William Barr i-a ordonat şefei poliţiei din Seattle, Carmen Best, să ”restabilească domnia legii în Seattle”.

Preşedintele Donald Trump s-a implicat și el în acest scandal, amenințând că ”va lua înapoi” oraşul, dar s-a lovit de opoziția primarului Durkan şi a guvernatorului statului Washington, Jay Inslee, ambii democrați, care i-au transmis să nu se amestece.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

47
Tagurile:
SUA

Загрузка...

Propunere făcută în Senatul SUA pentru achiziționarea sistemelor S-400 din Turcia

65
În Senatul SUA a fost înaintată propunerea de a achiziționa sistemele de rachetă S-400 pe care Turcia le-a procurat de la Federația Rusă.

Respectivul amendament la legea cu privire la asignații bugetare pentru apărarea națională a SUA pentru anul fiscal 2021 a fost înaintat de senatorul republican John Thune.

Din documentul propus reiese că sistemele rusești ar urma să fie procurate din contul bugetului Pentagonului.

Procurarea de la ruși a sistemelor S-400 de către turci a devenit motiv de conflict dintre SUA și Turcia. Livrările sistemelor de apărare antiaeriană S-400, care au provocat o criză în relațiile dintre Turcia și SUA, au demarat la mijlocul lui iulie 2019. Washingtonul a cerut renunțarea la această afacere, în favoarea sistemelor americane Patriot, amenințând cu suspendarea sau anularea livrărilor către Turcia a avioanelor F-35 sau chiar cu introducerea sancțiunilor. Ankara a refuzat să cedeze și a continuat negocierile pentru achiziționarea unei partide suplimentare de S-400.

În ce măsură propunerea senatorului Thune este una realistă, aflați în materialul nostru video.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

65

Загрузка...
Ludovic Orban

Un celebru ex-ministru al Economiei pune la punct PNL ce trebuia făcut cu programul

0
”Un astfel de program trebuie să fie un Pact Național și nu proiectul electoral al unui Guvern de conjunctură”

BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Fostul ministru al Economiei și Finanțelor, Varujan Vosganian, una dintre cele mai avizate personalități în respectivele domenii punctează câteva considerații despre programul guvernamental „Reclădim România”.

Reamintesc un detaliu esențial - Varujan Vosganian este unul dintre cei mai importanți teoreticieni și practicieni ai Dreptei și economiei liberale! Deci nu e un parvenit sau un traseist stânga – dreapta, precum cei din PNL-Băsescu, foști socialiști.

Iată ce spune acum Varujan Vosganian: ”Noi așteptam de la Guvern un program de ieșire din criza pe care au provocat-o pandemia, precum și stările de urgență și de alertă care au însoțit-o, nu un program megaloman întins pe un deceniu”.

Mai întâi, fostul ministru observă că Programul ”își propune, mai degrabă, să impresioneze prin dimensiunile sale decât să ofere soluții practice”.

Mai exact, se pare că, de fapt, prin acest program, ”PNL a intrat în campania electorală”, consideră Varujan, apreciind ironic că ei par a spera ”să câștige nu doar alegerile parlamentare din 2020, dar și pe cele din 2024 și 2028”.

”Un program întins pe un deceniu, pentru a fi credibil, trebuie să fie rezultatul dialogului între forțele politice, de vreme ce e greu de presupus că un singur partid, fie el și PNL, va guverna țara în toată această perioadă”, spune Varujan Vosganian.

Și, ca punct final și fără replică: ”un astfel de program trebuie să fie un Pact Național și nu proiectul electoral al unui Guvern de conjunctură”.

Un obiectiv concret care ar trebui să fie subiect pentru pact național? ”De pildă, cel de-al treilea reactor de la Cernavodă care, dacă s-ar semna azi contractul, s-ar termina în 2026”, spune fostul ministru, care constată că, în condițiile actuale, ”nu e nici măcar negociat”.

Mai e ceva de comentat?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
PNL, Varujan Vosganian

Загрузка...