Testarea sistemului ucrainean de rachetă Grom

SUA a interzis Ucrainei producă rachete pentru Turcia

369
(reînnoit 17:10 21.02.2018)
Decizia este dictată de teama americanilor în legătură cu o consolidare "necontrolată" a capacității militare a partenerului său de NATO.

BUCUREȘTI, 21 feb — Sputnik. Washingtonul a blocat proiectul Kievului de dezvoltare a unei rachete pentru Turcia, anunță agenția ucraineană OPK, cu referire la surse în industria de apărare.

Potrivit sursei, SUA a împiedicat dezvoltarea proiectului acum doi ani, în timpul fazei active a negocierilor între Kiev și Ankara în legătură cu un parteneriat tehnico-militar. În special, era vorba de o conlucrare în domeniul construcțiilor de rachete, avioane și sisteme de apărare împotriva armelor de înaltă precizie.

Agenția citată subliniază că partea americană nu a dorit consolidarea "necontrolată" a Turciei și s-a pronunțat împotriva transferului de tehnologii Ucrainei.

Anterior, OPK a scris despre nemulțumirile SUA legate de testarea noului sistem ucrainean de rachetă Grom-2. Surse din cadrul complexului industriei militare sunt convinse că țările NATO nu sunt interesate de consolidarea Ucrainei, iar Kievul "nu are voință politică" de a-și apăra propriile interese.

Acesta nu este singurul proiect comun în domeniu militar, planificat de Ankara și Kiev. În octombrie 2017, președinții celor două state au încheiat un șir de acorduri de cooperare, iar compania de stat turcă „ASELSAN" a semnat un contract cu compania ucraineană "Spețtehnoexport" de livrare a sistemelor de comunicare pentru forțele armate ucrainene în valoare de 43,6 milioane de dolari.

369
Tagurile:
ASELSAN, Grom-2, Industria militară, rachete, NATO, Washington, Kiev, SUA, Ucraina, Turcia
Tematic
România cumpără rachete de 1 miliard de dolari
Rusia: rachete antibalistice pentru protejarea Moscovei de arme nucleare-VIDEO
Americanii fac reclamă la rachete ”Patriot” în presa #REZIST – pe banii României
Lecția celei care a votat CONTRA rachetelor Patriot - "Unde e onoarea?!"
La această oră: Plata rachetelor "Patriot" - un șir de minciuni și amăgiri

Загрузка...