Secretarul de stat pentru Brexit, David Davis

Marea Britanie combate scenariul apocaliptic al CE privind situaţia post-Brexit

411
(reînnoit 16:36 20.02.2018)
Comisia Europeană a emis un document în care prezintă o perspectivă „apocaliptică" privind situaţia Marii Britanii după Brexit. Adepţii rămânerii ţării în UE îl laudă, considerând că prezintă o perspectivă posibilă asupra situaţiei viitoare

BUCUREŞTI, 20 feb — Sputnik, Doina Crainic. Documentul Comisiei Europene apare în contextul negocierilor care se desfăşoară în prezent cu privire la relațiile viitoare dintre UE și Regatul Unit.

Textul, care a ieşit la iveală recent, conţinând o prezentare de către Comisia Europeană, numită „Level Playing Field" („condiţii de concurenţă echitabile"), a atras atenția politicienilor britanici.

Printre aspectele prezentate în document este modul cum se vor schimba după Brexit reglementările în Marea Britanie, sugerându-se că acestea s-ar putea degrada semnificativ în comparație cu standardele UE, în încercarea de a face economia britanică mai competitivă.

Printre consecințele posibile enumerate sunt scăderea salariilor, drepturi reduse în consultările și negocierile dintre angajați și angajatori și creșterea nivelului de expunere la substanțe chimice și cancerigene — ceea ce va însemna un risc mai mare de dezvoltare a cancerului din cauza condiţiilor la locul de muncă.

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a criticat documentul CE, respingând scenariul „distopic" al UE, care vorbeşte despre transformarea Regatului Unit într-o „lume de tipul Max Mad", după ieșirea de pe piața unică.

Dimpotrivă, potrivit lui Davis, Marea Britanie va ajunge „într-o poziţie de vârf" după Brexit.

Filmele din seria „Mad Max" prezintă o lume post-apocaliptică, devastată de schimbările climatice, de războaie permanente și anarhie, precum și de lipsa hranei, a apei și combustibilului.

 

411
Tagurile:
scenariu apocaliptic, detalii, replică, Brexit, Marea Britanie, UE
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (665)
Tematic
Românii din UK după Brexit. Noua decizie: vor avea dreptul automat de a rămâne?
Brexit. Membru PE: Soros susţine o mişcare elitistă ce sfidează voinţa populară
Românii în UK. Ultimele date oficiale: cum va afecta Brexit zona unde locuieşti
Soros plăteşte bani grei pe o campanie anti-Brexit
Ameninţare mai mare la adresa UE decât Brexit: Ce se întâmplă în Europa de Est
Brexit: Drepturilor cetățenilor UE în perioada de tranziție nu vor fi aceleași
Politica imigraţiei post-Brexit: pentru care cetăţeni europeni se vor cere vize

Загрузка...