Pogrom antirusesc la Kiev

Pogromuri antirusești la Kiev: poliția ucraineană a refuzat intervină

557
(reînnoit 16:10 19.02.2018)
Sediile băncilor rusești și a Centrului Rus de Știință și Cultură din Kiev au fost atacate de grupuri de naționaliști radicali. Forțele de ordine s-au eschivat de la paza instituțiilor, iar presa occidentală a ignorat aceste incidente

BUCUREȘTI, 19 feb — Sputnik, Octavian Racu. Sâmbătă și duminică, grupuri de radicali ucraineni ("Organizația Naționaliștilor Ucraineni- Armata Insurgentă Ucraineană (OUN-UPA)", „Sectorul de Dreapta" și grupul „S14") au luat cu asalt sediul filialelor băncilor rusești Sberbank și AlfaBank, precum și localul Centrului Rus de Știință și Cultură din Kiev (Rossotrudnicestvo).

Sâmbătă, după ce au atacat instituțiile finaciare, naționaliștii au plecat spre Maidanul Independenței, unde liderii manifestanților au îndemnat mulțimea să atace clădirile organizațiilor asociate cu Rusia.

Răspunzând la acest îndemn, radicalii au plecat spre sediul Rossotrudnicestvo, pe care l-au atacat cu pietre și ouă, au spart geamurile și au pătruns în interior, unde s-au dedat la acțiuni de vandalizare și distrugere a mobilierului și a altor obiecte. Potrivit directorului instituției, Konstantin Vorobiov, acțiunile radicalilor au provocat daune semnificative organizației culturale. Asaltul a continuat și în ziua de duminică.

În acest fel, naționaliștii ucraineni s-au arătat nemulțumiți de activitatea reprezentanței culturale ruse în Ucraina. În timpul pogromurilor, în apropierea clădirii se aflau câteva sute de polițiști, care însă nu au intervenit pentru a opri atacurile.

Potrivit reprezentantului Federației Ruse la OSCE, Aleksandr Lukașevici, radicalii intenționau să incendieze sediul instituției, însă aceste planuri nu au fost realizate din cauza prezenței membrilor Comisiei Speciale de Monitorizare a OSCE.

În opinia lui Lukașevici, "atacul radicalilor ucraineni confirmă faptul că autoritățile ucrainene susțin rusofobia și naționalismul radical la nivel de stat".

Merită de menționat că nicio instituție de presă din Occident nu a reflectat aceste incidente, accentuând toată atenția exclusiv asupra manifestațiilor organizate de susținătorii lui Mihail Saakașvili în aceeași zi.

Forțele de ordine au asistat pasiv la acțiuni de vandalizare

Gesturile activiștilor radicali au fost stimulate și de pasivitatea organelor de forță. Potrivit portalului strana.ru, pe 17 februarie, poliția ucraineană a anunțat oficial că refuză să acorde protecție sediului Centrului Rus de Știință și Cultură din Kiev.

"În legătură cu situație de forță majoră, vă anunțăm despre întreruperea în mod unilateral a contractului de protecție a organizației dumneavoastră de pe strada Borisoglebskaia 2, începând cu ora 21:00, 17 februarie", se spune într-o scrisoare expediată de forțele de ordine șefului reprezentanței Rossotrudnicestvo din Kiev.

„Identitatea persoanelor care au inițiat și executat aceste acțiuni barbare era cunoscută în prealabil, însă poliția nu a întreprins nici un fel de măsuri, nimeni nu a fost reținut. Ne vom adresa poliției și vom cere încetarea acestor acțiuni extremiste. Nu există nicio victimă", a declarat Vorobiov, fiind solicitat de RIA Novosti.

Acesta și-a exprimat temerea că astfel de acțiuni ar putea provoca reacții de răspuns la Moscova, prin atacuri în adresa Centrului de Cultură Ucraineană din capitala Rusiei.

"Am vrea să spunem că ar fi timpul să înceteze astfel de fărădelegi. Cel mai mult mi-e teamă că astfel de acțiuni ar putea fi realizate și în raport cu Centrul Cultural Ucrainean din Moscova, ceea ce nu vom permite să se întâmple", a declarat Vorobiov.

Fiind solicitat de postul de televiziune „112 Ukraina" să comenteze cele întâmplate, consilierul ministrului ucrainean al Afacerilor Interne, Zorjan Shkirjak, a motivat acțiunile extremiștilor prin "lipsa de reacție a instituțiilor de stat față de prezența businessului și reprezentanțelor „statului agresor" în Ucraina".

"La București au existat incidente similare"

Fiind solicitată de Sputnik, directorul Centrului Rus de Cultură și Știință de la București, Natalia Muzhennikova, a declarat că acțiuni similare au existat și în cazul reprezentanței Rossotridnicestvo din capitala României.

"Și la București, după organizarea unor evenimentele cultural-educative în anul 2016, au existat incidente asemănătoare: sediul nostru a fost atacat cu pietre (au fost sparte trei geamuri), au fost distruse panourile informative și o expoziție de fotografii. Din păcate, poliția români nici până în ziua de azi nu a identificat făptașii", a declarat Natalia Muzhennikova.

Totuși aceasta a ținut să sublinieze că astfel de incidente nu au împiedicat instituția să-și continue activitatea.

"Însă astfel de incidente nu ne împiedică activitatea de popularizare a culturii, istoriei și geografiei țării noastre, să povestim despre regiunile Rusiei, să organizăm festivaluri și diverse festivități împreună cu românii, cu care ne amintim de paginile comune ale istoriei", a spus Muzhennikova.

Reacțiile Moscovei la pogromurile din Kiev

Președintele comisiei Dumei de Stat pentru afaceri cu statele CSI, integrare eurastiatică și relații cu rușii din afară, Leonid Kalașnikov, a propus angajarea unor servicii de pază particulară pentru protecția reprezentanței Rossotrudnicestvo.

„În acest caz, trebuie să angajăm un serviciul de pază particular, acest serviciu trebuie să fie înarmat pentru a asigura protecția instituției, exact așa cum am procedat în Afganistan și în alte țări instabile pentru noi. A venit și rândul Kievului, a declarat Kalașnikov agenției RIA Novosti.

Parlamentarul a declarat că inacțiunile poliției ucrainene erau predictibile după discursul președintelui, Petro Poroșenko, rostit în cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen, când a îndemnat la „de facto, la nimicirea steagului rusesc".

Ambasada Rusiei din Kiev a expediat ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei o notă de protest în care a cerut tragerea la răspundere a vandalilor.

557
Tagurile:
vandalizare, naționaliști, poliția, atac, Centru Rus de Știință și Cultură, Rossotrudnicestvo, Natalia Muzhennikova, Aleksandr Lukașevici, Konstantin Vorobiov, Kiev, Ucraina
Tematic
NATO a explicat de ce Ucraina nu va adera la blocul militar
Ucraina, ratând calificarea la CM, nu trimite în Rusia nici ziariști, nici fani
Ce mai face Ucraina la 4 ani după maidanul #Rezist
Atenție maximă: Focare de rujeolă în Ucraina
Avertizări de călătorie pentru Ucraina şi Polonia
Ucraina se obligă să respecte dreptul românilor la educație în limba maternă
Государственный визит президента РФ В. Путина в Китай

"America este departe!" Japonezii sau aperiat de alianța Rusiei și Chinei în caz de război

32
Japonezii au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

BUCUREȘTI, 8 mai - Sputnik. Cititorii portalului japonez Yahoo News Japan au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

Portalul a atras atenția asupra comunicatului final, în care Rusia și China au fost numite printre „cele mai mari amenințări la adresa lumii”. Cu toate acestea, potrivit unui număr de utilizatori, în scenariul unui conflict armat din regiunea Asia-Pacific, izolarea celor două țări poate juca o glumă crudă cu Tokyo.

"Japonia este strânsă între ele, ca între ciocan și nicovală! America și Occidentul sunt departe, dar Japonia este chiar aici! În cazul un conflict militar, Japonia se va afla într-o situație extrem de periculoasă și este puțin probabil să iasă din el! Trebuie să ne gândim la asta! "- crede unul dintre comentatori.

"Cu astfel de declarații, aruncăm Rusia și China, una în brațele celeilalte!Iar situația din Japonia nu devine mai sigură și mai stabilă, ci, dimpotrivă, mai tensionată și periculoasă! "- a comentat un alt utilizator.

În timp ce alți comentatori s-au plâns că astfel de declarații rămân doar pe hârtie și nu duc la acțiuni concrete.

„Toate aceste reuniuni și întâlniri ale Grupului celor Șapte se încheie în același mod - cu careva declarații ”, a reacționat un alt cititor.

"Până acum, toate aceste declarații formidabile împotriva Chinei și Rusiei sunt mai mult pe hârtie. Acțiunile concrete nu sunt deosebit de vizibile!" - a subliniat utilizatorul.

Printre cititori au fost și cei care au cerut stabilirea unor relații bilaterale între Rusia și Japonia.

"În loc să transforme Rusia într-un dușman și să o trateze ca atare, este mai bine ar încerca să o atragă de partea occidentală!" - este sigur un alt utilizator.

"Ne concentrăm pe prieteni îndepărtați și neglijăm țările apropiate. Avem relații teribile cu vecinii noștri - China, Rusia, Coreea de Sud și RPDC", se arată indignat comentatorul.

Un utilizator a ajuns la concluzia că, după ce Joe Biden a ajuns la putere, Statele Unite au început să revendice din ce în ce mai mult hegemonia globală. În opinia sa, liderul american „creează dușmani pentru Washington, pe care el însuși îl atacă”.

"Avem legături economice uriașe cu China și acestea pot deveni mai active cu Rusia. A urma o cale oarbă în urma politicii SUA se poate termina cu o înfrângere pentru Japonia!" - a conchis el.

32
Tagurile:
China, Rusia, Japonezi

Загрузка...

Avertisment: Investitorii în criptomonedă riscă să-și piardă toți banii Banca Angliei

31
(reînnoit 08:20 08.05.2021)
Monedele digitale „nu au valoare intrinsecă”, potrivit guvernatorului Bank of England (BOE) Andrew Bailey. El a avertizat că oamenii care investesc în criptomonede ar trebui să se pregătească să-și piardă toți banii.

BUCUREŞTI, 8 mai – Sputnik. Fiind un sceptic privind criptomoneda, Andrew Bailey a fost întrebat, la o conferință de presă, ce părere are despre valoarea în creștere a criptomonedelor. „Nu au nicio valoare intrinsecă. Nu înseamnă că oamenii nu le acordă valoare, deoarece pot avea o valoare extrinsecă. Dar nu au nicio valoare intrinsecă”, a spus directorul Băncii Angliei, citat de CNBC.

„Trebuie să spun din nou foarte clar: cumpăraţi-le doar dacă sunteţi pregătiţi să vă pierdeţi toți banii”, a adăugat guvernatorul BOE.

Comentariile lui Bailey vin în urma unui avertisment similar din partea Autorității de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie, care a declarat în ianuarie că „investirea în active cripto sau investițiile și împrumuturile asociate acestora implică, în general, asumarea unor riscuri foarte mari privind banii investitorilor”.

„În cazul în care consumatorii investesc în aceste tipuri de produse, ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii”, a adăugat organul de supraveghere a serviciilor financiare, potrivit RT

În acelaşi timp, luna trecută, Banca Angliei a declarat că va colabora cu Trezoreria Regatului Unit pentru a explora ideea utilizării de monede digitale ale băncii centrale (CBDC-urile). Se urmăreşte analizarea cazurilor de utilizare, a oportunităților și riscurilor unei potențiale lire digitale.

31
Tagurile:
Banca Angliei, Investitori străini, Bani
Tematic
Banca Angliei: perturbări ale sistemului financiar al UK după Brexit
Banca Angliei nu comentează subiectul returnării aurului Venezuelei
Dan Diaconu, alertă după blocarea AURULUI în Banca Angliei! Cea mai gravă informație!

Загрузка...