US Treasury Department has imposed new sanctions against nine Iranian people and entities in an action unrelated to Iran’s nuclear program

Fost secretar de stat al SUA: anularea acordului cu Iran ar putea provoca un război

201
(reînnoit 13:31 18.02.2018)
În cazul denunțării acordului cu Iran, în regiune ar putea izbucni un conflict militar, consideră fostul secretar de stat al SUA, John Kerry

BUCUREȘTI, 18 feb — Sputnik. Fostul secretar de stat al SUA, John Kerry consideră că în cazul denunțării acordului nuclear cu Iran în regiune ar putea izbucni un conflict militar.

"Dacă vom anula acordul cu Iran, va trebui să începem să-i bombardăm, iar noi nu ne dorim acest lucru", a spus Kerry în cadrul unui discurs rostit la conferința de securitate de la Munchen.

Acesta a mai adăugat că nu este de acord cu declarația reprezentantului Israelului, care consideră că peste 10 ani Iran va dispune de o armă nucleară, în pofida acordului nuclear.

"Nu e o presupune corectă, nu sunt de acord cu ea", a spus Kerry, adăugând că "Iran ar putea reprezenta un pericol și unele probleme nu au fost vizate în acordul nuclear, cum ar fi respectarea drepturilor omului".

Iran și cei șase intermediari internaționali (Rusia, SUA, Marea Britanie, China, Franța și Germania) au ajuns pe 14 iulie 2015 la un acord istoric cu privire la reglementarea sferei nucleare: a fost adoptat un plan general de acțiuni, în cazul respectării căruia sunt anulate sancțiunile economice și financiare impuse Iranului de către Consiliul de Securitate al ONU, SUA și Uniunea Europeană. Actuala administrație a SUA a criticat dur acord și amenință cu denunțarea lui, considerând acest document "una din cele mai proaste afaceri" a SUA.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică raportează semestrial că Iran își respectă toate obligațiile asumate.

201
Tagurile:
conferința de securitate de la Munchen, acord nuclear, secretar de stat, război, Agenția Internațională pentru Energie Atomic, John Kerry, SUA, Iran
Tematic
Un avion de pasageri s-a prăbușit în Iran. Nicio persoană nu a supraviețuit
Iran: A luat sfârșit ”epoca loviturilor fără pedeapsă” în Siria
Șeful Mossad: Israelul are "ochi și urechi" pe teren în Iran
Douăzeci de oameni au murit în timpul protestelor din Iran
Trump despre protestele din Iran: a venit timpul pentru schimbări
Rusia, Turcia și Iran: colaborare până la zdrobirea definititvă a Daesh
Bilanț revăzut al seismului din Iran: 445 de morți și cel puțin 7.000 de răniți
Cutremur mortal în Iran și Irak: Peste 160 de morți și 1600 răniți (VIDEO)
Iran și Irak vor coopera în domeniul militar
Iran: 300 milioane dolari pentru dezvoltarea rachetelor balistice
Rusia, Turcia și Iran semnează Memorandumul privind Siria
România va construi o centrală electrică în Iran
Bombardierele rusești au decolat din Iran și au lovit noi ținte ale teroriștilor

Загрузка...