Copii afganezi

Alarmant: numărul copiilor care locuiesc în zone de conflict, la un nivel record

41
(reînnoit 20:33 15.02.2018)
Situaţie alarmantă: numărul copiilor care locuiesc în zonele de conflict sau care sunt expuși la diferite forme de violență a atins un nou nivel, record, potrivit organizaţiei „Salvați Copiii”.

BUCUREŞTI, 15 feb — Sputnik, Doina Crainic. Cel puțin 357 de milioane de copii, sau unul din șase la nivel mondial, trăiesc astăzi în zonele de conflict, ceea ce înseamnă o creștere de 75% de la începutul anilor ‘90, arată un raport al ONG-ului „Salvaţi Copiii Lumii", date făcute publice joi. 

Emmanuel Macron
© REUTERS / INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Siria, Afganistan și Somalia se află în topul clasamentului referitor la cele mai periculoase țări în care locuiesc minori. După acestea urmează Yemen, Nigeria, Sudanul de Sud, Irak, RDC (Republica Democrata Congo), Sudan și Republica Africa Centrală. 

În aceste țări, copiii sunt victime ale crimelor și masacrelor, agresiunilor sexuale, răpirilor și atacurilor asupra școlilor și spitalelor, precizează ONG-ul. În același timp, aceștia sunt recrutați ca soldați și suferă din cauza lipsei accesului la asistență umanitară. 

„În Siria, copiii sunt expuși în principal riscului reprezentat de bombardamente și focurile de artilerie. În Yemen, situația este similară, iar copiilor din Yemen li se refuză, de asemenea, accesul la ajutoare umanitare", se precizează în raport. 

Conform estimărilor ONU, mai mult de 73.000 de copii au fost uciși sau mutilaţi în 25 de conflicte începând din 2005. Din 2010, numărul cazurilor verificate de copii uciși sau mutilați a crescut cu aproape 300%, avertizează organizaţia.

 

41
Tagurile:
conflict, război, Copii, Salvaţi Copiii Lumi, ONU, Republica Africa Centrală, Republica Democrata Congo, Sudanul de Sud, Nigeria, Yemen, Sudan, Irak, Siria
Tematic
Diaspora: tablou sfâşietor la aeroport. Despărţiri, lacrimi, copii rămaşi singuri
Secretul copiilor din Șolcani: de ce nu vor pleca să trăiască peste hotare
Revoltător! Ce vor studia în şcoli copiii românilor din Marea Britanie
Românii din Italia, veste bună: Bonusuri pentru mame și familiile cu copii, 2018
Atenţie, părinţi! De ce nu sunt bune jucăriile electronice pentru copiii voştri
7 metode excelente de a-ţi distra copiii desprinzându-i din faţa ecranelor
Atenţie, se poate întâmpla şi copiilor voştri! Cum a fost salvată de un violator
Atenţie: aceste produse pentru copii sunt cancerigene.Compania, dată în judecată
Incredibil! Părinţii copiilor abuzaţi, cereri şoc!
Românii din Diaspora, atenţie: amendă uriaşă pentru fotografii cu copiii pe FB

Загрузка...