Donald Trump

Democrații cer lui Trump introducă noi sancțiuni împotriva Rusiei

93
(reînnoit 19:54 13.02.2018)
Senatorii democrați insistă ca liderrul de la Casa Albă să aplice noi măsuri restrictive față de Rusia

BUCUREȘTI, 13 feb — Sputnik. Trei reprezentanți de vază a Partidului Democrat din senat au dat publicității o rezoluție în care îndeamnă administrația lui Donald Trump să introducă noi sancțiuni antirusești, scrie Politico.

În opinia acestora, prin amânarea acestor măsuri împotriva Moscovei, Casa Albă își demonstrează o atitudine lipsită de seriozitate față de amenințările în adresa securității naționale.

Autorii acestui gest simbolic au devenit senatorii Ben Cardin, Sherrod Brown, Bob Menendez, scrie Politico.

Publicația atrage atenția că democrații nu sunt la prima terntativă de a pune presiune pe Donald Trump. Cu toate acestea, șeful statului nu s-a grăbit să accepte noile sancțiuni, îndreptate împotriva unei presupuse "imixtiuni a Moscovei în alegerile americane".

Potrivit Politico, decizia Casei Albe de a nu introduce noi sancțiuni împotriva sectorului de apărare al Rusiei a înfuriat Partidul Democrat. Reprezentanții formațiunii au amintit Casei Albe că potrivit legii adoptate anterior, aceste sancțiuni sunt obligatorii.

"Lipsa de seriozitate, pe care o demonstrează administrația în contextul unei amenințări clare în adresa securității naționale, trezește îngrijorări, iar o astfel de situație nu poate continua", spune în adresarea sa Cardin.

Publicația menționează că legea adoptată de majoritatea congresmenilor permite subordonaților lui Trump să amâne adoptarea noilor sancțiuni. Cu toate acestea, ministrul Finanțelor al SUA, Steven Mnuchin, a declarat deja că instituția sa lucrează asupra noilor măsuri antirusești, pornind de la așa-numita "lista privind Kremlinul", care include numele unor antreprenori și funcționari ruși.

93
Tagurile:
sancțiuni, Casa Albă, Partidului Democrat, Steven Mnuchin, Bob Menendez, Sherrod Brown, Ben Cardin, Donald Trump, Moscova, Rusia, SUA
Tematic
Putin speră că inițiatorii sancțiunilor se vor plictisi de astfel de măsuri
Declarație: sancțiunile au provocat pierderi de 100 miliarde de euro
Medvedev, Lavrov, Shoigu și Peskov, în lista persoanelor sub sancțiuni SUA
SUA a extins lista sancțiunilor împotriva Rusiei
Sancțiunile impuse partenerilor economici europeni ai Rusiei sunt inadmisibile
UE: acordul nuclear cu Iranul stă în picioare, în pofida noilor sancțiuni SUA
János Áder

România și Ucraina, criticate la unison de Ungaria pentru poluează râurile

23
(reînnoit 19:37 07.07.2020)
Preşedintele Ungariei János Áder a criticat, printr-o scrisoare adresată preşedintelui României, Klaus Iohannis și preşedintelui Ucrainei Vladimir Zelenski, volumul mare de deşeuri care sosesc în Ungaria pe apele Tisei şi ale Someşului.

BUCUREȘTI, 7 iul - Sputnik, Marius Holdean. Potrivit agenției MTI, președintele Ungariei János Áder a cerut preşedinţilor celor două ţări vecine estice să-şi pună în valoare influenţa în vederea opririi poluării.

Scrisorile au fost publicate astăzi pe site-ul Oficiului Preşedintelui Republicii și precizează că inundaţiile din ultima vreme au adus, contrar promisiunilor, o nouă cantitate imensă de PET-uri şi alte deşeuri pe teritoriul Ungariei, ceea ce reprezintă un pericol din punct de vedere epidemiologic, ceea ce împiedică pescuitul şi turismul și are un efect dăunător grav asupra naturii.

Preşedintele Ungariei s-a adresat cu același mesaj ambilor președinți ai României și Ucrainei amintind că guvernul ungar a cerut deja de mai multe ori ajutorul autorităţilor din cele două ţări vecine, însă reacţia acestora s-a manifestat în prea puţine măsuri eficiente, care au dus la şi mai puţine îmbunătăţiri.

Potrivit lui János Áder, cauza principală a poluării este faptul că populaţia îşi depune deşeurile în zona de inundaţie a râurilor.

Scrisorile arată că Tisa a transportat anul acesta circa 2258 metri cubi de deşeuri solide, iar din 13 iunie încoace au fost scoase din râu 938 metri cubi de aluviuni mixte, în timp ce din Someş au fost scoase 846 metri cubi de aluviuni mixte.

“Consider o mare decepţie faptul că poluarea cu deşeuri a râului Tisa nu a scăzut în pofida promisiunilor repetate şi a devenit în prezent o ameninţare permanentă pentru ecosistemul fragil al acestui râu”, a scris János Áder, precizând totodată că acest fenomen nu este demn de normele europene.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
Ucraina, Ungaria, România
Tematic
Iohannis contrează PSD pe relația cu Ungaria și cere intervenția CCR
Ludovic Orban recunoaște efectele benefice ale normalizării relației cu Ungaria
Diplomație la nivel înalt: Ungaria solicită un nou acord UE-Turcia pe tema migranților
După Bulgaria, și Ungaria a semnat cu Gazprom pentru gaz ieftin
Orban: Sistemul de sănătate din Ungaria a gestionat mai bine epidemia decât cele din Vest

Загрузка...

Spania: ce au stabilit autorităţile din România şi Spania privind transferul pensiilor

33
(reînnoit 19:36 07.07.2020)
Ieri a avut loc o reuniune prin videoconferință la care au participat autorităţile din România şi Spania pentru a discuta cu privire la transferul pensiilor dintr-un stat în celălalt. Care a fost rezultatul discuţiilor.

BUCUREŞTI, 7 iul - Sputnik, Doina Crainic. Potrivit Ambasadei României în Spania, luni, 6 iulie 2020, a avut loc o reuniune prin videoconferință între Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice din România, și Israel Arroyo Martínez, secretar de stat pentru Securitate Socială și Pensii în cadrul Ministerului Incluziunii, Securității Sociale și Migrației din Regatul Spaniei.

Autorităţile din ambele state au identificat problemele înregistrate în comunicarea dintre organismele de securitate socială din cele două țări și modalități de soluționare a acestora. De asemenea, s-a vorbit despre posibilitatea unei colaborări mai eficiente între cele două instituții pentru soluționarea mai rapidă a dosarelor în care nu se poate stabili dreptul la prestații, deoarece dosarele sunt incomplete sau documentele nu sunt certificate de către instituția competentă ca fiind conforme cu originalul, se arată pe pagina de Facebook a instituţiei.

Ambasada anunţă că s-a ajuns la o soluţie comună în ceea ce priveşte transferul informaţiilor şi a situaţiei fiecărui cetăţean.

„S-a stabilit ca, pentru gestionarea mai rapidă a cazurilor de transfer de pensii dintr-un stat în celălalt, în care anual trebuie prezentat formularul de certificat de viață (fe de vida), să se încheie un Protocol de colaborare între CNPP și INSS, prin care cele două instituții să-și comunice anual numărul de cetățeni rezidenți pe teritoriul celuilalt stat care primesc pensie și, atunci când se produce, decesul unuia dintre aceștia”, mai precizează instituţia.

În finalul comunicatului, Ambasada a dat asigurări că ambele părți au apreciat această reuniune ca reprezentând începutul unei colaborări bilaterale mai directe și eficiente, în sprijinul garantării drepturilor legale ale beneficiarilor sistemului public de pensii din România și din Spania.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

33
Tagurile:
Pensii, România, Spania
Tematic
Premierul Orban, despre pensii: cresc, dar nu spune cu cât… deocamdată
Orban anunță creștere economică și bani suficienți pentru salarii și pensii
Cristache: ”Tot vorbim de tablete lipsă și voi vă lăfăiți în pensii de mii de euro?”
Pensii 2020: acesta este modul de calcul pentru limita de vârstă
Alexandru anunță că ”va tăia” în carne vie la casele de pensii
Pensii 2020: ministrul Finanțelor a făcut anunțul legat de majorare

Загрузка...