Donald Trump

Trump dezvăluie apetitul său militar pentru 2019

76
Președintele american dorește să-i ceară Congresului alocarea a 716 miliarde dolari destinați nevoilor de apărare pentru anul fiscal 2019

BUCUREȘTI, 13 feb — Sputnik. Donald Trump dorește să cheltuiască 24 de miliarde de dolari pentru modernizarea programului nuclear al SUA, în conformitate cu recenta analiză a posturii nucleare, în conformitate cu proiectul de buget pentru 2019.

"Bugetul cere 24 de miliarde de dolari pentru modernizarea și sprijinirea celor trei piloni ai triadei nucleare (sol, maritim și aer) și a sistemelor de comandă, control și comunicații pentru forțele nucleare", se arată în document.

În total, liderul american dorește să obțină alocarea a 716 miliarde dolari destinați nevoilor de apărare pentru anul financiar 2019, a anunțat David Norquist, subsecretar al Apărării.

Din această sumă, 617 miliarde de dolari ar fi pentru "nevoile de bază" ale armatei americane și 69 de miliarde de dolari pentru continuarea operațiunilor militare în Afganistan, Irak, Siria, Yemen, Somalia și în alte țări.

Dezvoltarea avionului F-35 Joint Strike și a bombardierului cu rază lungă de acțiune B-21 vor necesita 10,7 miliarde și respectiv 2,3 miliarde de dolari.

Ocupantul Casei Albe a declarat că dorește să "reducă" arsenalul nuclear al SUA în viitor, dar a spus că depinde de politicile altor țări.

76
Tagurile:
2019, Buget apărare, cheltuieli militare, Pentagon, Donald Trump
Tematic
Cifră cu 12 zerouri: cheltuielile SUA pentru campanii militare din 2001 încoace
Boston Globe: SUA vor falimenta din cauza cheltuielilor militare

Загрузка...