Brexit

Brexit. Membru PE: Soros susţine o mişcare elitistă ce sfidează voinţa populară

166
(reînnoit 20:19 09.02.2018)
În urma anunțului potrivit căruia miliardarul George Soros a pompat 453.000 de euro într-o organizație pro-UE pentru o campanie anti-Brexit, Sputnik a vorbit cu un membru al UKIP, care este ales şi în Parlamentul European. Acesta a explicat de ce intervenţia lui Soros este total nedemocratică

BUCUREŞTI, 9 feb — Sputnik, Doina Crainic. Asociația „Best for Britain" („Ce e mai bun pentru Marea Britanie"), care urmărește să pună capăt procedurii privind Brexit, a primit peste 450.000 de lire sterline de la fundaţia miliardarului american George Soros, a anunţat miercuri Mark Malloch-Brown, președintele acestei organizații.

„Best for Britain" vrea să organizeze un nou referendum în Marea Britanie, după cel din 2016, în care majoritatea britanilor au votat pentru ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Totuşi, gestul miliardarului este similar cu un amestec în rezultatele votului, a declarat, într-un interviu pentru Sputnik, Bill Etheridge, membru în Partidul pentru Independenţa Regatului Unit (UKIP) și ales în Parlamentul European.

„Nu are dreptul de a încerca să intervină în procesul democratic, de a susține o mișcare elitistă care încearcă să sfideze voința poporului britanic, iar acest lucru este condamnabil", a declarat Bill Etheridge.

Denunțând influenţa „corporaţiilor extrem de bogate" din care face parte şi Soros, politicianul consideră că referendumul din 2016 a reprezentat o problemă pentru elite, iar acum acestea caută să „răstoarne rezultatul voinţei poporului".

Dacă vor să-și risipească banii pentru a schimba opinia britanicilor, pot să o facă, însă „se vor lovi de o puternică rezistenţă, deoarece, pentru fiecare persoană pe care vor încerca să o cumpere, vom găsi încă 100 de oameni care aleg libertatea și să nu fie implicați în această campanie stupidă".

Premierul britanic Theresa May a promis că țara sa va părăsi UE pe 29 martie 2019 și a spus că nu va mai fi exista o altă consultare populară în această privință.

166
Tagurile:
campanie anti-Brexit, opinie, finanțare, Europarlamentar, Asociația „Best for Britain", George Soros, Marea Britanie
Тема:
Cine este George Soros (109)
Tematic
Românii în UK. Ultimele date oficiale: cum va afecta Brexit zona unde locuieşti
Brexit: Drepturilor cetățenilor UE în perioada de tranziție nu vor fi aceleași
Politica imigraţiei post-Brexit: pentru care cetăţeni europeni se vor cere vize
Brexit și efectele lui iminente: dosar secret al autorităților britanice
Brexit. Veste bună pentru românii din UK privind taxele pentru permise de şedere
UE, în tratativele asupra Brexit, ajutată confidențial de un insider britanic
Fie Brexit, fie ne-Brexit: un parlamentar britanic, adormit de dezbateri (VIDEO)

Загрузка...