Palatul Westminster

Loji masonice secrete pentru politicieni și jurnaliști din Parlamentul britanic

372
(reînnoit 15:53 06.02.2018)
Două loji din care ar face parte deputați și jurnaliști francmasoni continuă să funcţioneze în secret la Westminster. Se spune că apartenenţa la „frăţie" este atât de ascunsă încât majoritatea jurnaliştilor din lobby-ul Parlamentului britanic nu știu despre existența acesteia

BUCUREŞTI, 6 feb — Sputnik, Doina Crainic. Potrivit The Guardian, în Camerele din Parlamentul britanic există membri ai New Welcome Lodge, care recrutează deputați și personal din Parlament, și ai Gallery Lodge, rezervată corpului jurnaliştilor politici.

Potrivit unor rapoarte ale francmasoneriei, o a treia lojă numită Lodge Alfred Robbins, din care fac parte, de asemenea, jurnaliști, desfășoară regulat reuniuni în Londra.

Sindicatul jurnaliștilor și un deputat conservator şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu dezvăluirea că două loji masonice funcționează în secret la Westminster, mai relatează The Guardian.

Uniunea Națională a Jurnaliștilor (NUJ) din Marea Britanie a declarat că atât jurnaliștii, cât și parlamentarii trebuie să-și declare deschis calitatea de membru al Francmasoneriei.

„Încrederea în jurnalism este esenţială, iar transparența privind aderarea la Francmasonerie este un lucru de mult așteptat. NUJ susţine cerinţa ca apartenenţa la Francmasonerie să fie specificată atât de jurnaliști, cât și de deputați, în registrul declaraţiilor de interese dacă lucrează în Parlament", a declarat secretarul general al NUJ, Michelle Stanistreet.

De asemenea, Sarah Wollaston, deputat din Totnes, care prezidează două comisii parlamentare, a scris că deputații ar trebui să fie obligaţi să declare dacă sunt membri în Francmasonerie.

„Trebuie să întreb de ce cineva ar fi deranjat să facă această declaraţie dacă nu ar vrea să ascundă nişte avantaje necinstite. Prin urmare ar trebui, desigur, să fii obligat să declari dacă eşti membru al Francmasoneriei dacă pentru slujba ta eşti plătit din taxele contribuabililor", a scris deputatul pe Twitter.

În timp ce identitatea membrilor este necunoscută celor din afara organizației, David Staples, directorul executiv al Marii Loji a Angliei (UGLE), organismul de conducere al francmasonilor din Anglia și Țara Galilor, a respins ideea că politicienii și jurnaliștii care sunt francmasoni au interese împărţite, spunând că, dimpotrivă, această apartenenţă este „pozitivă atât pentru ei ca indivizi, cât şi pentru societate în ansamblu".

Publicaţia britanică relatează că mulți deputați din Partidul Laburist au ieşit din Francmasonerie în anii 1980, de teama că își vor pierde poziţiile când vor fi chestionați cu privire la apartenenţa lor la cercul secret atunci când vor candida din nou. Declararea calității de membru era obligatorie la începutul deceniului.

372
Tagurile:
declarare, calitate de membru, opinii, jurnaliști, parlamentari, Loji masonice, Marea Btitanie
Tematic
Apple vs Samsung: Atunci când cel mai scump nu înseamnă cel mai bun (FOTO)
(VIDEO) Dezastru: Orăștie – Hiroșima română, substanţe canceroase și revoltă
De ce l-au făcut "nebun" şi asasinat pe Mihai Eminescu
Proteste la Paris

Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO

24
(reînnoit 19:04 28.11.2020)
Acțiunile de protest de la Paris, împotriva proiectul de lege cu privire la securitatea globală, au degenerate în dezordini de stadă.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Demonstrațiile de la Paris împotriva articolului 24 al proiectului de lege “cu privire la securitatea globală” au degenerate în dezordini de stradă, transmite RIA Novosti.

Acțiunea a început în jurul orei 14:00, în Piața Republicii.

Peste o oră și jumătate, protestatarilor pașnici s-a alăturat un grup numeros de persoane în ținute negre. Inițial aceștia adresau insulte forțelor de ordine, apoi au început să atace polițiștii cu sticle și focuri de artificii.

Huliganii au incendiat un automobile, câteva urne de gunoi, camionete și o bicicletă. La fața locului au sosit autospecialele de pompieri.

Bulevardul Beaumarchais este inundate de gaze lacrimogene, utilizate de poliția care a încercat să disperseze persoanele agresive. Ascunzându-se de gaze, mulțimea s-a îndreptat în partea opusă, creându-se o busculadă.

Marți, Adunarea Națională a Franței a adoptat în prima lectură proiectul de lege cu privire la securitatea globală. Potrivit articolului 24 al documentului, răspândirea “imaginii unei persoane sau a unui element de identificare” a unui polițist sau jandar “în scopul afectării integrității fizice și psihice a acestuia” este pasibilă  cu un an închisoare sau o amendă de 45 mii de euro.

​Sindicatele jurnaliștilor se pronunță împotriva acestei prevederi. Aceștia au temeri că odată intrată în vigoare, angajații instituții media și cetățenii nu vor putea filma sau fotografia acțiunile poliției la manifestații sau acțiuni de protest.

Autoritățile au asigurat că proiectul de lege nu va interzice jurnaliștilor să filmeze acțiunile poliției.

24
Tagurile:
Paris

Загрузка...
Kiev

Ambasada SUA la Kiev neagă ar dirija cu Ucraina

56
Ambasada SUA la Kiev a negat că s-ar implica în procesul de guvernare din Ucraină, în replică la protestele opoziției.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Ambasada SUA la Kiev a reacționat la acțiunile de protest ale partidului “Platforma de Opoziție – Pentru Viață”, organizate în preajma sediului misiunii diplomatice, susținând că nu se ocupă cu “guvernarea externă” a Ucrainei.

Marți, partidul “Platforma de Opoziție – Pentru Viață” și organizația lui de tineret “Patrioții – Pentru Viață” au organizat o acțiune de protest în fața ambasadei SUA la Kiev, cerând Washingtonului să nu se amestece în problemele interne ale Ucrainei. Potrivit formațiunii politice, forțele de ordine nu au admis accesul a 500 de persoane la manifestație, în special, al celor care purtau pancarte.

“Acuzațiile că Statele Unite și alți parteneri occidentali se ocupă cu “dirijare externă” a problemelor interne ale Ucrainei este nu doar una eronată, dar și dă totul peste cap”, se menționează într-un răspuns al ambasadei la o solicitare unei poziții din partea emisiunii “Libertatea cuvântului lui Savik Șuster” în legătură cu acțiunea “Platformei de Opoziție – Pentru Viață” pe 24 noiembrie.

În același timp, misiunea diplomatică a adăugat că în opinia lor există alte forțe care încearcă să stopeze integrarea euroatlantică a Ucrainei.

56
Tagurile:
Kiev, Ucraina
Tematic
Catastrofa din Ucraina: Crește numărul morților
Ucraina se arată deranjată de minoritatea maghiară
Sfaturi pentru Ucraina și raționament vag: Ce-i în neregulă cu declarațiile Maiei Sandu
Pensiile ar putea fi anulate peste 15 ani în Ucraina - premier

Загрузка...