Palatul Westminster

Loji masonice secrete pentru politicieni și jurnaliști din Parlamentul britanic

391
(reînnoit 15:53 06.02.2018)
Două loji din care ar face parte deputați și jurnaliști francmasoni continuă să funcţioneze în secret la Westminster. Se spune că apartenenţa la „frăţie" este atât de ascunsă încât majoritatea jurnaliştilor din lobby-ul Parlamentului britanic nu știu despre existența acesteia

BUCUREŞTI, 6 feb — Sputnik, Doina Crainic. Potrivit The Guardian, în Camerele din Parlamentul britanic există membri ai New Welcome Lodge, care recrutează deputați și personal din Parlament, și ai Gallery Lodge, rezervată corpului jurnaliştilor politici.

Potrivit unor rapoarte ale francmasoneriei, o a treia lojă numită Lodge Alfred Robbins, din care fac parte, de asemenea, jurnaliști, desfășoară regulat reuniuni în Londra.

Sindicatul jurnaliștilor și un deputat conservator şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu dezvăluirea că două loji masonice funcționează în secret la Westminster, mai relatează The Guardian.

Uniunea Națională a Jurnaliștilor (NUJ) din Marea Britanie a declarat că atât jurnaliștii, cât și parlamentarii trebuie să-și declare deschis calitatea de membru al Francmasoneriei.

„Încrederea în jurnalism este esenţială, iar transparența privind aderarea la Francmasonerie este un lucru de mult așteptat. NUJ susţine cerinţa ca apartenenţa la Francmasonerie să fie specificată atât de jurnaliști, cât și de deputați, în registrul declaraţiilor de interese dacă lucrează în Parlament", a declarat secretarul general al NUJ, Michelle Stanistreet.

De asemenea, Sarah Wollaston, deputat din Totnes, care prezidează două comisii parlamentare, a scris că deputații ar trebui să fie obligaţi să declare dacă sunt membri în Francmasonerie.

„Trebuie să întreb de ce cineva ar fi deranjat să facă această declaraţie dacă nu ar vrea să ascundă nişte avantaje necinstite. Prin urmare ar trebui, desigur, să fii obligat să declari dacă eşti membru al Francmasoneriei dacă pentru slujba ta eşti plătit din taxele contribuabililor", a scris deputatul pe Twitter.

În timp ce identitatea membrilor este necunoscută celor din afara organizației, David Staples, directorul executiv al Marii Loji a Angliei (UGLE), organismul de conducere al francmasonilor din Anglia și Țara Galilor, a respins ideea că politicienii și jurnaliștii care sunt francmasoni au interese împărţite, spunând că, dimpotrivă, această apartenenţă este „pozitivă atât pentru ei ca indivizi, cât şi pentru societate în ansamblu".

Publicaţia britanică relatează că mulți deputați din Partidul Laburist au ieşit din Francmasonerie în anii 1980, de teama că își vor pierde poziţiile când vor fi chestionați cu privire la apartenenţa lor la cercul secret atunci când vor candida din nou. Declararea calității de membru era obligatorie la începutul deceniului.

391
Tagurile:
declarare, calitate de membru, opinii, jurnaliști, parlamentari, Loji masonice, Marea Btitanie
Tematic
Apple vs Samsung: Atunci când cel mai scump nu înseamnă cel mai bun (FOTO)
(VIDEO) Dezastru: Orăștie – Hiroșima română, substanţe canceroase și revoltă
De ce l-au făcut "nebun" şi asasinat pe Mihai Eminescu
Sebastian Kurz

Cancelarul Austriei: „Pacea în Europa nu este posibilă fără Rusia”

18
(reînnoit 17:49 18.06.2021)
A doua zi după summitul de la Geneva dintre Vladimir Putin și Joe Biden, cancelarul Austriei a apreciat întâlnirea, considerând necesară „menținerea dialogului” și afirmând că pacea în Europa este imposibilă fără Rusia.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Cancelarul Austriei Sebastian Kurz a apreciat întâlnirea dintre președintele rus și cel american de la Geneva și decizia reluării atribuțiilor ambasadorilor celor două țări.

„Mă bucur de summitul de ieri dintre președinții Joe Biden și Vladimir Putin și de întoarcerea ambasadorilor, ceea ce va deschide căi de dialog între cele două superputeri”, a spus Kurz într-un comunicat pus la dispoziţia Sputnik

Potrivit cancelarului, şi Uniunea Europeană ar trebui să se angajeze pe această cale în relațiile sale cu Moscova.

„Este important să menținem dialogul și să urmăm o linie clară în cazul unor dispute, de exemplu în chestiunea drepturilor omului, despre care trebuie, de asemenea, să discutăm. Acest lucru i l-am spus astăzi președintelui Consiliului European, Charles Michel”, a adăugat Kurz.

„Pacea în Europa este posibilă numai cu Rusia, nu [dacă suntem] împotriva ei”, a conchis cancelarul austriac.

Sebastian Kurz declarase anterior, pe 17 aprilie, că Viena este pregătită să organizeze summit-ul dintre Vladimir Putin și Joe Biden. Acesta dezvăluise că se afla deja în contact cu Moscova și Washington pentru a stabili dacă îi va găzdui capitala țării sale, ceea ce ar fi fost „o mare onoare”.

UE și noua sa politică
Участок магистрального газопровода Северный поток, архивное фото
© Sputnik / Григорий Сысоев

Între timp, șeful diplomației europene, Josep Borrel, a elaborat un raport cu privire la relațiile cu Rusia pentru summitul UE programat pentru 24 și 25 iunie.

Documentul vorbește despre noua strategie a UE pentru Rusia. Aceasta se bazează pe trei „orientări”: represalii, constrângere și dialog. Raportul a fost descris de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova drept „prevalența fobiilor asupra unei viziuni creative asupra lumii”.

Prima întâlnire între Vladimir Putin și Joe Biden, care a avut loc pe 16 iunie la Geneva, a durat 4,5 ore. La finalul summitului, președintele rus a anunțat că s-a convenit începerea consultărilor privind stabilitatea strategică, cele două țări recunoscând responsabilitățile lor la nivel internațional în acest domeniu.

Cei doi președinți au adoptat o declarație comună în care Federația Rusă și Statele Unite își reafirmă angajamentul față de principiul că nu există câştigător în caz de război nuclear. Acest principiu a fost afirmat de foştii lideri sovietic și american Mihail Gorbaciov și Ronald Reagan în timpul unei întâlniri, tot la Geneva, în 1985.

18
Tagurile:
Sebastian Kurz

Загрузка...
Футбол.

Finala Euro 2020 se va juca la Budapesta?

39
Presa din Marea Britanie spune că UEFA ar fi ameninţat guvernul de la Londra că va muta finala Euro 2020 de la Londra la Budapesta.

BRUXELLES, 18 iun – Sputnik. UEFA ar putea să mute finala Euro 2020 la Budapesta dacă autorităţile din Regatul Unit vor impune carantina celor 2.500 de invitaţi ai forului european, arată presa din Marea Britanie. 

Conform planificării inițiale, stadionul Wembley ar trebui să găzduiască semifinalele şi finala turneului european.

În situaţia actuală însă, este obligatorie o izolare de zece zile pentru persoanele care sosesc în UK din ţări care se află pe lista galbenă sau pe cea roşie. Culmea este că fiecare ţară reprezentată la turneul final al Campionatului European se află în prezent pe lista galbenă din Marea Britanie (în afară de Turcia, care se află pe lista roşie).

Din cauza temerii că UEFA va muta finala la Budapesta, miniştrii din Marea Britanie discută acum o propunere de scutire de carantină pentru oficialii UEFA şi FIFA, precum şi pentru politicienii, sponsorii şi reprezentanţii deţinătorilor de drepturi TV invitaţi.

Scutirea de carantină l-ar permite celor 2.500 de VIP-uri să asiste pe Wembley la meciurile din fazele eliminatorii.

O situaţie similară a avut loc la finala Ligii Campionilor 2020-2021. UEFA a decis să mute ultimul act de la Istanbul după ce Turcia a fost plasată de Marea Britanie pe lista roşie a ţărilor afectate de pandemia de coronavirus, ceea ce înseamna că persoanele revenite de la Istanbul ar fi trebuit să intre în carantină. Anglia era favorită să găzduiască găzdui finala relocată după ce Manchester City şi Chelsea s-au calificat în ultimul act. Cu toate acestea, UEFA, oficialii guvernamentali şi federaţia engleză nu au reuşit să ajungă la un acord cu privire la scutirea de carantină pentru sponsori, VIP şi reprezentanţii deţinătorilor de drepturi. Drept urmare, finala Ligii Campionilor a avut loc în Portugalia, la Porto, cu 6.000 de fani de fiecare club în tribune.

În cazul în care miniştrii vor decide împotriva scutirii, UEFA va muta finala Euro 2020 la Budapesta, în Ungaria, ţară care nu va avea restricţii la frontieră în Zona Schengen, începând de săptămâna viitoare.

De asemenea, Budapesta va avea capacitatea de a umple Puskas Arena la capacitatea maximă şi de a le permite fanilor să meargă la restaurante şi baruri înaintea finalei care va avea loc în iulie.

În schimb, Wembley poate fi ocupat doar la 50 la sută din capacitatea sa de 90.000 de locuri pentru semifinale şi finală în această vară, indiferent de excepţia de la carantină.

Scutirea de la carantină ar spori şansele Angliei e a găzdui Cupa Mondială din 2030, deoarece i-ar permite lui Boris Johnson să întâlnească personalităţi de rang înalt ale UEFA. Aceste întâlniri i-ar oferi prim-ministrului posibilitatea de a-şi asigura susţinerea necesară pentru a organiza primul turneu internaţional major din 1996.

Pe de altă parte, decizia de a relaxa restricţiile pentru Euro 2020 ar putea provoca controverse în rândul publicului britanic, după ce anul trecut i s-a restricţionat plecarea în vacanţă, anul trecut.

Joi, directorul turneului final, Martin Kallen, a declarat că UEFA este în discuţii cu autorităţile britanice pentru a ridica restricţiile chiar şi pentru suporterii echipelor calificate în semifinale.

"Suntem în discuţie pentru fazele finale, în special pentru semifinale şi finală. Discutăm în fiecare zi cu autorităţile locale, dar sperăm să ajungem la un rezultat bun cu guvernul. În acest moment, este prea devreme pentru a spune, dar am primit semnale că ar putea fi posibil. Dar este prea devreme pentru a da un răspuns clar", a explicat el.

39
Tagurile:
EURO 2020

Загрузка...