Theresa May

Marea Britanie: Ieșind din UE, vom abandona și Uniunea vamală

330
(reînnoit 16:36 06.02.2018)
Poziția cabinetului în această problemă a fost expusă de purtătorul de cuvânt al primului ministru, Theresa May

BUCUREȘTI, 6 feb — Sputnik. Regatul Unit a făcut alegerea între cele două opțiuni privind viitorul relațiilor vamale cu Uniunea Europeană, reiese dintr-un comunicat de presă al purtătorului de cuvânt al premierului britanic.

Theresa May, pe această cale, a decis să arate clar, pentru prima oară, că este exclusă categoricoric posibilitate de „uniune vamală actuală cu UE după Brexit".

"Politica noastră nu presupune să rămânem într-o uniune vamală, așa cum e acum", a declarat reprezentantul oficial al guvernului britanic.

Săptămâna trecută, într-o discuție cu reporteri din China, premierul britanic a evitat să formuleze un răspuns fără echivoc.

Clarificarea poziției vine după ce Financial Times a comunicat, săptămâna trecută, că Marea Britanie se gândea, în mod secret, la o înțelegere vamală cu UE după Brexit.

Un alt ziar, Sunday Times, a sugerat că susținătorii Brexit se pregăteau să „meargă" împotriva Theresa May și să o înlocuiască cu secretarul de externe Boris Johnson pentru a prelua conducerea cabinetului de miniștri.

În ciuda ultimei declarații făcute de Downing Street, 10, tensiunile din guvern se păstrează, iar posibilitatea unei schimbări în fruntea guvernului este destul de mare.  

Totodată, cancelarul de stat, Phillip Hammond, pledează pentru schimbări „foarte modeste" în relația Regatului Unit cu UE.

330
Tagurile:
Uniune Vamala, prim ministru, Brexit, Conditii, Anglia, Declaratii, Theresa May, Uniunea Europeana, Regatul Unit, Marea Britanie, UE
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (666)
Tematic
Ameninţare mai mare la adresa UE decât Brexit: Ce se întâmplă în Europa de Est
Brexit: Drepturilor cetățenilor UE în perioada de tranziție nu vor fi aceleași

Загрузка...