Un soldat pakistanez

Pakistan: Un spațiu de tranzit pentru combatanții ISIS? Sau de refugiu?

124
(reînnoit 19:35 01.02.2018)
Autoritățile de la Islamabad au luat atitudine față de mânuitorii de arme din organizația Statul islamic, dar și față de SUA

BUCUREȘTI, 1 feb — Sputnik. Informațiile apărute în spațiul public, conform cărora membrii ISIS din Siria și Irak trec prin teritoriul țării noastre,i nu au nimic în comul cu realitatea, a declarat pentru Sputnik ambasadorul pakistanez în Rusia, Qazi Khalilullah.

Astfel diplomatul a infirmat declarațiile lui Andrei Novikov, șeful structurii CSI ”Centrul de combatere a terorismului”, convins că militanții bătuți în Siria se deplasează masiv în provincia pakistaneză Waziristan pentru a se dispersa spre alte destinații.

"Trebuie să facem distincție între informații și dovezi. Nu există probe că acești teroriști au intrat în vreo regiune din Pakistan. Permiteți-mi să subliniez de asemenea, în mod categoric, că ISIS nu are o prezență organizată în Pakistan ", a insistat Khalilullah.

Potrivit acestuia, nici țara sa în ansamblu, nici zonele tribale de la granița cu Afganistanul nu sunt o destinație atractivă pentru combatanții înfrânți, deoarece forțele armate și de securitate pakistaneze desfășoară de mai mulți ani operațiuni antiteroriste, inclusiv ofensiva din Zarb-e-Azb, desfășurată din 15 iunie 2014. Cheltuielile pentru aceste acțiuni militare împotriva grupărilor de insurgenți afiliați al-Qaeda au depășit deja 2 miliarde de dolari.

Terorismul reprezintă o amenințare pentru toată lumea, Pakistanul și Rusia sunt în contact permanent și fac schim informații în acest domeniu, a adăugat ambasadorul.

După ce ministrul pakistanez al Apărării, Khurram Dastgir Khan, a anunțat suspendarea «vastei cooperări cu SUA în materie de securitate și informație”, analiștii vorbesc despre o posibilă apropiere a Islamabadului de Moscova și Beijing.

124
Tagurile:
afirmații, refugiu, combatanți, dezmințire, migrație, ISIS, Irak, Pakistan, Siria
Tematic
EXPLOZIV: liderul ISIS din Pakistan ar fi primit finanţare din SUA (VIDEO)
ISIS se activizează în Somalia, chemând la atacuri și răfuieli
SUA formează unități de luptă în Siria cu ajutorul teroriștilor ISIS
Siria fără ISIS. Moscova se angajează să facă curățenie totală
ISIS, mare consumator de... zahăr. În ce scop anume îl procura?

Загрузка...