Andrzej Duda

Președintele Poloniei: avem dreptul ne apărăm adevărul istoric

116
(reînnoit 15:14 30.01.2018)
Președintele Poloniei a reacționat la criticile Israelului, afirmând că polonezii „au dreptul să-și apere adevăr istoric”

BUCUREȘTI, 30 ian — Sputnik. Președintele Polonei, Andrzej Duda a declarat că polonezii au dreptul să-și apere „adevărul istoric" de orice calomnii și distorsionări. În acest fel liderul polonez a comentat reacția Israelului la modificările legii cu privire la Institutul Memoriei Naționale.

De asemenea, liderul statului polonez a atras atenția asupra faptului că în ultimul timp apar foarte multe informații false despre Polonia. Acesta a menționat o utilizare a mecanismelor dezinformării și așa-numitor fake news în contextul unui război hibrid.

Duda s-a arătat mirat de reacția Israelului, care, în opinia lui, a fost una "impulsivă și negativă".

„Mai întâi de toate, trebuie să discutăm liniștit despre această problemă. În același timp, nu trebuie să renunțăm la această discuție. Avem dreptul să ne apărăm adevărul istoric", a declarat Duda la postul de televiziune TVP Info, transmite Polskie Radio.

Președintele polonez a adăugat că în amendamentele adoptate există prevederi potrivit cărora răspunderea penală nu vizează cercetătorii sau persoanele care desfășoară o activitate artistică.

Anterior, prim-ministrul Israelului, Beniamin Netaniahu s-a pronunțat împotriva modificării legislației poloneze, în care se introduce o răspundere penală pentru cei care afirmă că poporul polonez se face vinovat de masacrarea evreilor în perioada celui De-Al Doilea Război Mondial.

Vineri, legislativul polonez a adoptat un amendament la legea cu privire la Institutul Memoriei Naționale, care presupune introducerea răspunderii penale cu închisoare până la trei ani pentru utilizarea expresiei "lagăre poloneze de exterminare".

116
Tagurile:
evreii, adevărul istoric, Institutul Memoriei Naționale, holocaust, Lagăre de exterminare, președinte, Beniamin Netaniahu, Andrzej Duda, Israel, Polonia
Tematic
Polonia a interzis simbolurile naționaliștilor ucraineni
Donald Tusk: Polonia ar putea organiza un referendum pentru ieșirea din UE
Polonia și Ungaria vor crearea unei bănci regionale în Europa Centrală - detalii
În Polonia a apărut un registru public al pedofililor și violatorilor
Polonia declanșează un război împotriva totalitarismului ideologic în UE
România, pusă la zid alături de Polonia, Ungaria și Bulgaria
Tăriceanu, solidar cu Polonia: este o ţară care merită toată admiraţia
Fost ministru polonez de Externe: Polonia ar putea părăsi UE

Загрузка...