George Soros

Soros dezvăluie planurile sale pentru Europa. „Salvarea UE... de ea însăşi"

283
La Forumul Economic Mondial de la Davos, magnatul american de origine maghiară George Soros a făcut recomandări din care se pot deduce planurile pe care vrea să le susţină în viitor prin grupurile şi organizaţiile sprijinite de acesta, prin care urmăreşte să influenţeze politica în diverse ţări şi în UE

BUCUREŞTI, 29 ian — Sputnik, Doina Crainic. George Soros a afirmat, la Forumul Economic Mondial de la Davos, că „societățile deschise sunt în criză", că avansează „diverse forme de dictaturi și state mafiote, precum Rusia lui Putin" şi că președintele american Donald Trump vrea să „instaureze un stat mafiot, dar nu poate, deoarece Constituția și o societate civilă activă nu îi vor permite".

De altfel, Soros a recunoscut recent, într-un interviu, că Uniunea Europeană se află în pragul colapsului, în timp ce Rusia devine „o putere naționalistă renăscută".

Însă, cum scrie editorialistul Raheem Kassam, de la breitbart.com, tocmai tabăra lui George Soros este cea care acţionează împotriva Constituției Statelor Unite. De la sponsorizarea organizațiilor care pledează pentru granițele deschise, care încearcă să eludeze legile statului de drept în cazul imigranților ilegali, până la sprijinul pentru adversarul celui de-al Doilea Amendament, Hillary Clinton, și pentru Barack Obama, care a spus că „Constituția este doar o bucată de hârtie", cei care au beneficiat de finanţările lui Soros sunt cei care ar prefera ca SUA să devină un stat mafiot.

Dacă ne gândim la atacurile împotriva libertății de exprimare efectuate de grupurile finanţate de Soros și nu uităm citatul din cartea sa „Criza capitalismului global" — „suveranitatea statelor trebuie subordonată legislaţiei internaționale și instituțiilor internaționale" —, Soros demonstrează că doreşte să fie naşul unei mafii internaţionale, scrie editorialistul.

Potrivit unei analize publicate de Sputnik.ro, Soros a reuşit să cumpere Partidul Democrat din SUA pentru a-l transforma într-un unealtă a activiștilor radicali de stânga finanţaţi de magnat. Democrații s-au transformat, astfel, într-o organizație radicală de stânga, neviabilă ca partid politic național. Partidul lui Jefferson a devenit partidul „Soros", un partid al elitelor urbane din zonele de coastă, al facultăţilor-bastioane ale corectitudinii politice şi ale coaliţiilor de minorităţi. Însă, deşi Soros a pompat o sumă oficială de 25 de milioane de dolari în ultima campanie prezidenţială (din 2016), s-a ales cu cea mai mare înfrângere din 2004. Dar banii săi au distrus acest partid.

De asemenea, în SUA au apărut mai multe petiţii, precum aceasta, în care americanii cer ca multimiliardarul George Soros să fie pus sub acuzare la nivel federal, fiind considerat vinovat de mai multe infracțiuni grave.

Salvarea Uniunii Europene… de ea însăşi

Soros a mai spus în discursul său că scopul principal este ca Uniunea Europeană „să fie ajutată să se salveze pentru a se reinventa radical".

În prezent există puţini susţinători ai UE care mai cred că uniunea funcționează sau că mai este o idee atractivă pentru publicul țărilor membre. Cu toate acestea, ei nu vor cu niciun chip să o lase să se prăbuşească. Asta înseamnă să acceptăm şi mai multă globalizare și circulaţie fără frontiere. Iar ei vor biciui calul mort al „reformei", indiferent cât de mult îi afectează acest lucru pe oamenii obișnuiți.

Deşi Soros spune că „UE și-a pierdut calea pentru că s-a condus după tratate învechite și a crezut nejustificat în politicile de austeritate", totuşi, cum spune editorialistul de la Breitbart, nu vechimea tratatelor este problema, ci premisa pe care acestea se bazează: erodarea suveranității naționale a statelor.

În timp ce politicile de austeritate au fost puse în aplicare în unele state mai mici, totuşi, în cazul rezultatelor referendumului din Marea Britanie pentru Brexit și a nemulţumirii tot mai mari pe care UE o trezeşte în rândul națiunilor din grupul de la Visegrad, austeritatea economică nu apare ca fiind problema de primă importanţă.

Soros: UE ar trebui să acorde Africii 20% pe an din bugetul său

Vorbind despre criza imigranților, pe care organizațiile finanţate de Fundaţia pentru o Societate Deschisă au încurajat-o, Soros a afirmat că Uniunea Europeană nu ia suficiente măsuri pentru a ajuta Africa şi, astfel, pentru a limita migraţia.

El a spus că un proiect constând într-un acord între UE și Uniunea Africană ar costa aproximativ 30 de miliarde de euro pe an, adică aproximativ 20% din bugetul total al Uniunii Europene. Mai mult, vrea ca banii să fie împrumutați pentru a ajuta la „dezvoltarea democratică" a Africii, nu luați direct de la statele membre.

283
Tagurile:
planuri, prognoze, subminarea statalității, state mafiote, George Soros, Rusia, SUA, Africa, Europa
Тема:
Cine este George Soros (118)
Tematic
Iohannis, lăudat că nu a făcut jocul lui Soros
Soros: UE, în pragul colapsului, iar Rusia, „putere naţionalistă renăscută”
Dovada legăturii cu Soros a unui individ controversat - recunoaște că e bisexual
„George Soros vrea un guvern mondial care să servească oligarhii" - senator SUA
Viktor Orban acuză pe George Soros de imixtiune în campania electorală din 2018
Război total la vecini: Soros a ieșit public și a atacat guvernul Orban! (VIDEO)
Греко-болгарской граница

Românii, vizați: Grecia testează persoanele care intră în țară pe la Kulata-Promachonas

27
(reînnoit 18:40 09.07.2020)
Grecia îi testează pe toți pasagerii care intră pe teritoriul său pe la punctul de trecere Kulata-Promachonas, punct de frontieră folosit și de românii care merg în turism în această țară.

BRUXELLES, 9 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Decizia de a testa toate persoanele care trec prin punctul de frontieră Kulata-Promachonas a fost luată de Grecia ca urmare a înregistrării unor cazuri de COVID-19 în rândul turiştilor de pe insula Thassos, din nordul Mării Egee.

Până în prezent, în Thassos au fost consemnate şase cazuri de turişti infectaţi cu noul coronavirus. Patru dintre ei, care sunt cetăţeni sârbi, se află în prezent într-un hotel folosit ca loc de carantină. Ceilalţi doi turişti, a căror naţionalitate nu a fost precizată, dar despre care se crede că sunt bulgari, au primit permisiunea de a reveni în ţara de origine.

Toţi cei şase turişti sunt persoane tinere, care nu prezintă simptome ale infectării cu noul coronavirus.

Autorităţile de la Atena au declarat, referitor la agravarea situaţiei epidemice în unele ţări balcanice, că numărul testelor efectuate asupra persoanelor care intră în ţară prin punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria este în creştere.

Deja de astăzi, aproape 90% dintre cei care au intrat prin punctul Kulata-Promachonas au fost testaţi. Este de aşteptat ca începând de mâine după-amiază traficul rutier să se aglomereze în zona acestui punct de trecere a frontierei, autorităţile greceşti fiind pregătite să testeze fiecare turist nou sosit.

De altfel, autorităţile greceşti au confirmat un caz de COVID-19 şi în insula Naxos, din sudul Mării Egee, unde ar fi vorba despre un medic grec care în urmă cu patru zile a sosit pe aeroportul internaţional din Atena venind dinspre Regatul Unit, via Serbia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
Români, Grecia
Tematic
Avertisment pentru românii care călătoresc în Grecia: ce amenzi riscă
Atenționare gravă: Grecia mai păstrează un singur punct terestru de trecere al frontierei
Românii stau la o coadă de câțiva km la singura vamă terestră din Grecia

Загрузка...
An armed police officer mans a cordon on the Seven Sisters Road at Finsbury Park where a vehicle struck pedestrians in London Monday, June 19, 2017. Police say a vehicle struck pedestrians on a road in north London, leaving several casualties and one person has been arrested.

Crimă şocantă la Londra: adolescent înjunghiat mortal în plină zi

1216
O nouă crimă prin înjunghiere a avut loc ieri la Londra. Un adolescent a fost înjunghiat mortal în cartierul West Dulwich din sudul Londrei și a fost iniţiată o anchetă pentru a se stabili detaliile legate de crimă.

BUCUREŞTI, 9 iul – Sputnik, Doina Crainic. În cartierul West Dulwich din sudul Londrei a fost chemată poliţia miercuri, 8 iulie, la ora 18:30, după ce a fost raportat un incident sângeros, fiind vorba de o crimă prin înjunghiere în Seeley Drive, potrivit mylondon.news

La faţa locului au ajuns urgent poliţişti și echipe de la Serviciul de Ambulanță din Londra, pe strada Kingswood Estate, unde au găsit un tânăr în vârstă de 18 ani, suferind răni grave provocate de înjunghiate.

În ciuda eforturilor serviciilor de urgență, tânărul a fost declarat decedat. Poliţia a început demersuri pentru localizarea și informarea celor apropiați.

Nu au fost încă făcute arestări.

Persoanele care deţin informații care ar putea ajuta poliția sunt rugate să sune la 101 sau să scrie pe Twitter la @MetCC, citând CAD 6306/8July.

De asemenea, persoanele care deţin informaţii pot contacta organizaţia independentă de caritate Crimestoppers în mod anonim la numărul 0800 555 111.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1216
Tagurile:
Londra, Crimă, UK
Tematic
Justiția britanică a blocat accesul lui Maduro la aurul Venezuelei din UK
Românii din UK: primul oraş britanic în care se reintroduc restricţiile legate de Covid-19
UK: reintroducerea restricţiilor – urmează Londra? Zonele locuite de români, sub risc
Comisia Europeană: UE și UK se confruntă cu o recesiune mai gravă decât cum s-a prezis
Brexit – cât mai au la dispoziţie cetăţenii UE pentru a solicita rezidenţă în UK
Românii din UK: redeschiderea pub-urilor si restaurantelor - „super-dezordinea”

Загрузка...
gaz lichefiat

Nu au rezistat concurenței: Europa și Asia renunță la gazul lichefiat american

0
(reînnoit 18:56 09.07.2020)
Marile companii din Europa și Asia renunță masiv la gazul lichefiat din SUA. Iată care sunt motivele.

MOSCOVA, 9 iul – Sputnik, Natalia Dembinskaia. Prețurile la gaz au ajuns la un minim istoric în Europa și Asia. Nu mai are niciun sens achiziționarea gazului lichefiat american, fapt pe care l-a recunoscut chiar și Ministerul Energeticii din SUA. Clienții au renunțat la peste 200 de livrări planificate pentru această vară. În consecință, exportul s-a prăbușit cu 63,6 la sută. De ce nimeni nu mai are nevoie de gazul de dincolo de ocean, aflați în materialul RIA Novosti.

Prețurile s-au prăbușit

Anul trecut exportul net al gazului natural din SUA a ajuns la 54,7 miliarde de metri cubi – cu 20,7 miliarde mai mult decât în anul 2018. Potrivit datelor Cheniere Energy, cel mai mare producător de gaz lichefiat, în primul trimestru al anului volumul vânzărilor pe piața mondială a ajuns la 100 de milioane de tone, cu zece milioane mai mult decât în 2019. Această creștere, în mare parte, se datorează americanilor.

Planurile erau destul de ambițioase: în 2020 – 67,2 miliarde de metri cubi, în 2021 – 79,5. Astfel de indicatori au fost anunțați în luna ianuarie de către Administrația Informațiilor Energetice (EIA) a Ministerului Energeticii din SUA. Însă a devenit evident că toate aceste lucruri nu se vor realiza.

Creșterea ofertei, în contextul unei ierni calde și reducerea cererii din cauza pandemiei coronavirusului, a prăbușit piețele de gaz din Europa și Asia.

Astfel, prețul mediu la hub-ul olandez TTF în Europa, în primele patru luni ale anului, s-a redus de două ori în comparație cu perioada similară a anului 2019, livrările spot în Japonia s-au redus cu 44 la sută.

În aprilie exportul gazului lichefiat american în Europa a devenit nerentabil din punct de vedere economic. Cele mai mari companii europene și asiatice și-au anulat contractele pentru iunie-iulie.

Potrivit datelor ale agenției Bloomberg, descărcările din uzinele de gaz lichefiat din SUA au scăzut în aprilie cu aproximativ 30 la sută. Spre luna mai exportul s-a redus cu peste o treime, inclusiv din cauza restricțiilor legate de pandemie.

Nesustenabil din punct de vedere economic

Prognozele din iunie ale Administrației Informațiilor Energetice a Ministerului Energeticii din SUA sunt destul de pesimiste. Cumpărătorii europeni și asiatici au renunțat la 110 partide de gaz lichefiat: au fost anulate 70 pentru iunie-iulie și 40 pentru august. Livrările gazului către terminalele maritime americane s-au redus de două ori de la sfârșitul lui martie – e un indicator record de 227 milioane de metri cubi pe zi.

“Prețurile spot scăzute la gazul natural și gazul lichefiat în Europa și Asia au slăbit vitalitatea economică a exportului din SUA, care este extrem de sensibil la prețuri”, constată analiștii EIA.

Potrivit aprecierilor lor, în luna iunie, din SUA au fost expediate în Europa și Asia în medie 101 milioane de metri cubi pe zi, iar în iulie și în august va fi de 62 de milioane. Nici mai mult, nici mai puțin, e vorba de 25 la sută din tot potențialul de export.

Își continua căderea

Avertismentele experților despre renunțarea continuă a clienților la gazul american, cel puțin până sfârșitul lui septembrie, s-au confirmat: prețurile la contracturile futures în SUA depășesc cele europene până în septembrie.

Șase uzine americane de gaz lichefiat, care activau la limita posibilităților în ianuarie – aprilie, și-au redus producția în mai cu 65 la sută din totalul capacității. Spre începutul lui iulie va fi 50 la sută sau chiar mai puțin, se menționează într-o analiză din iunie a Platts Analytics.

“Odată ce a dispărut avantajul prețului, renunțarea la livrărilor americane a devenit doar o chestiune de timp”, constată expertul Centrului american pentru studii strategice și internaționale Nikos Tsafos.

Potrivit lui Igor Iușkov, analistul Fondului Securității Naționale Energetice, acum cumpărătorii sunt gata să plătească pentru gazul lichefiat american un preț care nu ar fi în stare să acopere chiar și cheltuielile operaționale pentru lichefiere și transport. Cel mai mult are de suferit primul și cel mai mare terminal american Sabine Pass: echipamentele au fost cumpărate pe fundalul unor prețuri înalte, iar în momentul dării în exploatare în 2016 situația s-a schimbat. De atunci uzina generează doar pierderi.

Potrivit Ministerului Energeticii, exportul gazului lichefiat din SUA în decursul primelor patru luni ale anului 2020 a constituit în medie 218 milioane de metri cubi pe zi, însă a scăzut cu 17 la sută în perioada aprilie-mai. EIA speră că livrările vor începe să crească în septembrie, pentru că cererea mondială la gazul natural se restabilește treptat.

Suprasaturați de gaz

Totuși, cele mai mari bănci de investiții nu împărtășesc acest optimism. Potrivit explicațiilor analiștilor, în lume s-a acumulat o cantitate imensă de combustibil. Comerțul internațional cu gaz lichefiat s-a prăbușit, blocând niște canale importante de vânzare a petrolului de șist american. Odată ce petrolul s-a scumpit din nou până 40 de dolari pentru un baril, petroliștii și-au reluat producția și în calitate de produs secundar plasează pe piață mult gaz ieftin.

Din cauza prăbușirii prețurilor în Europa, care se consideră, potrivit analizei BofA Securities, o “groapă de gunoi” pentru gazul lichefiat american, acesta nu mai este solicitat. Acum, în loc să vândă combustibilul în străinătate, îl concentrează în rezervoare și depozite.

Potrivit calculelor Goldman Sachs, din cauza anulării exportului, rezervele americane au crescut cu 21,52 de miliarde de metri cubi. Aproximativ cu o treime a fost depășit nivelul înregistrat acum un an și cu 18 la sută indicatorul mediu pentru ultimii cinci ani. Spre luna octombrie capacitățile de păstrare a gazului s-ar putea epuiza, ceea ce va determina o reducere record a extragerii și producției de gaz lichefiat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
America, GAZ, Asia, Europa
Tematic
Nord Stream – 2: Germania amenință SUA cu tarife la gazul american
Propunere din UE: Să interzicem gazul lichefiat american în Europa
Europenii renunță masiv la gazul lichefiat american

Загрузка...