Capacitatea de lichefiere a gazului, Yamal GNL

Gazul lichefiat rusesc trece Atlanticul și ajunge, în sfârșit, în Statele Unite

134
(reînnoit 22:46 29.01.2018)
Combustibilul livrat din Rusia, via Franța, vine să acopere deficitul acut care s-a creat în nord-estul Statelor Unite din cauza intemperiilor de iarnă

BUCUREŞTI, 29 ian — Sputnik, Doina Crainic. Transportatorul companiei franceze Engie, cu gaz natural lichefiat (GNL) din Rusia, care s-a aflat în portul Boston de miercurea trecută, în sfârșit a acostat în pofida mai multor impedimente de natură non-economică, anunţă Bloomberg. Informațiile au fost confirmate de un purtător de cuvânt al pazei de coastă.

Un alt transport de GNL rusesc este în pregătire. Acesta trebuie să sosească în Statele Unite în jurul datei de 15 februarie, preluând gazul rusesc din Dunkerque, Franţa.

Nava va transporta încărcătura în nord-estul Statelor Unite, care se confruntă cu o lipsă de combustibil din cauza aprovizionării insuficiente cu gaz de șist.

Potrivit presei, Statele Unite cumpără gaze din Rusia în urma creșterii bruşte a prețurilor pe coastă cauzată de vremea nefavorabilă — până la 6.300 de dolari pentru 1000 de metri cubi.

„Nu există vreo euforie sau sentimente speciale cu privire la faptul că gazul rusesc trebuie livrat în Boston. Moleculele sunt rusești, dar, de fapt, gazul este proprietatea cumpărătorilor acestuia. Acest lucru reflectă globalizarea pieței de GNL", a declarat ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, citat de Sputnik Franţa

134
Tagurile:
premieră, livrări, Gaz lichefiat, Rusia, SUA
Tematic
Preţul petrolului a explodat. Scumpiri în toată lumea
Serbia vrea să fie hub-ul gazului rusesc. Motivul: "riscurile politice"
Propunere din UE: Să interzicem gazul lichefiat american în Europa

Загрузка...