Un bărbat arestat

Securitatea ucraineană a găsit teroriști în România

241
(reînnoit 14:35 25.01.2018)
În urma unei operațiuni speciale a SBU în România a fost reținut un grup de persoane suspectate de planificarea mai multor atentate teroriste

CHIȘINĂU, 25 ian — Sputnik, Octavian Racu. În urma unei operațiuni speciale în România, un grup de persoane bănuite de planificarea unor atentate teroriste, inclusiv a unei tentative de asasinare a ministrului ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a fost reținut de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).

Potrivit adjunctului procurorului general al Ucrainei, Anatolyi Matios, presupusul organizator al atacurilor este fostul director al întreprinderii de stat "Ukrspirt".

"Procuratura militară, departamentul de contrainformații al Serviciului de Securitate al Ucrainei și Poliția Națională a reținut un grup criminal organizat, compus din persoane cu antecedente penale și din participanții la "operațiunea antiteroristă" (combatanții care au luptat în Estul Ucrainei de partea guvernului de la Kiev n.r.), care au omorât oameni în explozii la Kiev și au pregătit o tentative de omor, inclusiv asupra ministrului Afacerilor Interne, Avakov", a anunțat Matios în cadrul unui interviu oferit postului ucrainean de televiziune ZIK.

Potrivit lui, reprezentanții organelor de forță ale Ucrainei au zburat din cont propriu în România, unde a fost reținut organizatorul acestui grup, în prezent fiind demarată procedura de extrădare.

"Of, se vor auzi multe lucruri. Acest suspect este fostul șef al Ukrspirt", a menționat procurorul ucrainean.

Acesta a mai spus că această gruparea avea "o cantitate imensă de bani", ceea ce le permitea să planifice, dar și "să realizeze atentate teroriste în centrul Kievului".

În septembrie a anului trecut, organele de forță ucrainene au anunțat că au reușit să prevină o tentativă de omor a ministrului de Interne, Arsen Avakov, precum și un șir de asasinate la Kiev și Harkov. Ulterior, a apărut o informație că în urma unor percheziții efectuate la un grup de persoane suspecte, care ar fi planificat aceste acțiuni, a fost confiscat un arsenal de arme și muniții, inclusiv grenade.

Unul din principalii suspecți de planificarea a asasinării ministrului de Interne a fost comandantul batalionului ucrainean "Slobojanșina", Andrei Iangolenki. Potrivit presei ucrainene, membrii batalionului au declarant că aceste învinuiri se bazează pe falsuri.

241
Tagurile:
arest, Operațiune specială, Serviciul de Securitate al Ucrainei, SBU, Arsen Avakov, Ucraina, România
Polițiști americani la Austin-East Magnet High School in Knoxville, SUA, după împușcături la fața locului

Atac armat într-un liceu un elev a fost împuşcat!

15
Mai multe persoane, inclusiv un polițist, au fost împușcate într-un grav atac armat desfășurat azi noapte într-un liceu

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Tragedie după un atac armat într-un liceu din localitatea Knoxville, din statul american Tennessee: mai multe persoane au fost împușcate, un bărbat decedând.

Poliția din Knoxville a anunțat că ofiţerii de poliţie locali au fost trimişi la liceul Austin-East Magnet ”după ce un suspect înarmat a fost raportat în incintă. S-au tras focuri de armă în timp ce se apropiau de suspect”, a transmis poliția locală pe Twitter.

În acțiune, un poliţist a fost lovit de gloanţe, dar viaţa nu este în pericol. Russia Today anunță că și un elev a fost împușcat.

În schimb, un bărbat fost ucis. Poliția a arestat un suspect, iar ”elevii care nu au fost implicaţi în incident au fost încredinţaţi familiilor lor”, a transmis  pe Twitter superintendentul școlilor din districtul Knoxville, Bob Thomas.

Sursa citată arată că municipalitatea din Knoxville a aprobat recent 1 milion de dolari pentru eforturile de „prevenire a violenței”, în urma morții a patru adolescenți de la Austin-Est, la începutul acestui an. Toți patru erau afro-americani.

15
Tagurile:
SUA, Împuşcat, Elev, Liceu, atac

Загрузка...
Râul Adige din Verona

Șapte locuri din Europa care ar putea dispărea

167
(reînnoit 17:50 12.04.2021)
A fost compilată o listă cu șapte monumente și situri de patrimoniu cultural din Europa care se află sub cea mai gravă amenințare de dispariție, potrivit Europa Nostra.

Această organizație, creată cu scopul de a promova și proteja patrimoniul cultural și mediul natural, publică astfel de evaluări anual. Șapte dintre cele mai vulnerabile ținte au fost selectate din 12 candidați. Semnificația monumentului a fost luată în considerare, precum și gravitatea pericolului care îl amenință.

Un alt criteriu de selecție a fost potențialul acestor locuri în calitate de catalizator pentru o dezvoltare socio-economică durabilă.

Biserica și schitul San Juan de Socueva din Cantabria (Spania)

Se găsesc în munții stâncoși la sud de municipiul Arredondo. Capela, a cărei construcție a fost recent datată din 660-680 d.Hr., este încă în funcțiune și se fac slujbe. Cu toate acestea, clădirile sunt de mult timp în degradare, iar vizitatorii pot intra liber și deteriora monumentele.

Сан-Хуан-де-Сокуэва в Кантабрии
Biserica și schitul San Juan de Socueva din Cantabria (Spania)

Calea ferată Achensee în Tirol (Austria)

Este singura din lume de la deschiderea sa în 1889 și care încă folosește toate echipamentele de la sfârșitul secolului al XIX-lea. În primăvara anului 2020, compania feroviară Achensee a dat faliment și subvențiile promise de guvernul provincial tirolean nu au fost încă plătite.

Железнодорожный вокзал Зеешпиц на Ахензее
Calea ferată Achensee în Tirol (Austria)

Cimitirul Mirogoj din Zagreb (Croația)

Construit între 1876 și 1929, este un exemplu excelent de arhitectură neoclasică europeană. În martie și decembrie 2020, orașul Zagreb a fost lovit de două cutremure puternice care au afectat grav acest loc. Arcadele, pavilioanele, Biserica Împăratului-Hristos, multe pietre funerare și sculpturi au fost avariate. Ploile abundente și pandemia COVID-19 au făcut dificilă evaluarea pagubelor și reconstruirea cimitirului.

Кладбище Мирогой в Загребе
Cimitirul Mirogoj din Zagreb (Croația)

Cinci insule din Marea Egee (Grecia)

Amorgos, Kimolos, Kythira, Sikinos și Tinos alcătuiesc așa-numitul „peisaj cicladic” - o parte importantă a identității grecești. Este în pericol grav din cauza programului propus de instalare a turbinelor eoliene pe aceste insule și în apropierea siturilor arheologice.

Вид на Хору на Китире
Cinci insule din Marea Egee (Grecia)

Grădina Giusti din Verona (Italia)

A fost construită în 1570 și de atunci a fost deschisă publicului. Este unul dintre cele mai bune exemple ale Renașterii toscane, păstrată în forma sa originală. Dar în 2020, grădina a fost lovită de vreme rea și de furtuni, care au provocat pagube semnificative întregului amplasament. Aproximativ 30 de copaci - o treime din total - și o parte din labirintul de buș au fost smulși. Trei statui din secolul al XVII-lea, precum și sistemele de iluminat și irigare, au fost grav avariate.

Сад Джусти в Вероне
Grădina Giusti din Verona (Italia)

Mănăstirea Dečani din Kosovo

Construită în secolul al XIV-lea, mănăstirea este unul dintre cele mai importante monumente religioase medievale din Europa. Însă, din 2006, a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO ca pe cale de dispariție. Mănăstirea și împrejurimile sale se confruntă cu provocări din cauza problemelor juridice și instituționale nerezolvate.

Дечанский монастырь в Косове
Mănăstirea Dečani din Kosovo

Oficiul poștal central din Skopje (Macedonia de Nord)

Poșta a fost ridicată în 1974 în stilul modernist al epocii postbelice. Structura puternică a clădirii, realizată din beton armat în formă de floare de lotus, trebuia să simbolizeze restaurarea orașului Skopje după puternicul cutremur din 1963. Clădirea a supraviețuit unui incendiu masiv în 2013, dar geamurile originale, frescele, mobilierul personalizat și iluminatul au fost fie complet distruse, fie grav avariate. Astăzi, clădirea se află într-un pericol și mai mare din cauza abandonului și uzurii.

 

Центральное почтовое отделение в Скопье
© Public Domain / Dominik Tefert
Oficiul poștal central din Skopje (Macedonia de Nord)

 

167
Tagurile:
Turism, Europa

Загрузка...