United States Vice President Mike Pence

Pence: Europa merge fie cu SUA, fie rămâne în acordul nuclear cu Iranul

128
Vicepreședintele american, care a ținut un discurs pro-israelian în parlamentul din Israel în timpul vizitei oficiale în această țară, a declarat marți liderilor israelieni că Washingtonul va ieși din Acordul Nuclear cu Iranul din 2015, dacă nu este revăzut în lunile următoare

BUCUREȘTI, 23 ian — Sputnik. Comentând problema acordului, numit Planul comun comprehensiv de acțiuni (JCPOA), Pence a spus că comunitatea europeană trebuie să decidă dacă sprijină Statele Unite sau rămâne în ceea ce el a numit acord "profund defectuos". Comentariul vine la o zi după ce premierul britanic, Theresa May, a declarat, la întâlnirea cu secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, că Londra a rămas angajată în acord.

Vorbind în cadrul parlamentului din Israel, luni, Pence a descris acordul extrem de contestat drept "dezastru" și a promis că administrația Trump nu va "permite niciodată" Teheranului să dețină "arme nucleare".

Președintele american Donald Trump a criticat JCPOA, numindu-l "cel mai prost acord dintotdeauna". În ianuarie, el a declarat că va permite suspendarea sancțiunilor legate de subiect nuclear împotriva Iranului pentru 120 de zile pe perioada negocierilor cu Europa privind revizuirea acordului. În același timp, Berlin a declarat că va consulta partenerii UE cu privire la o abordare comună de a renunța la sancțiuni.

Acordul din 2015 dintre Teheran și șase puteri mondiale a prevăzut renunțarea la sancțiuni anti-Iran în schimb ca Teheranul să-și mențină caracterul pașnic al programului său nuclear.

128
Tagurile:
Europa, Iran, acordul nuclear, Israel, Mike Pence
Marine le Pen

Progresiștii dau alarma, modelul Șoșoacă lovește Franța: ”Le Pen îl va bate pe Macron”

710
(reînnoit 21:47 27.02.2021)
Modelul femeii politician puternică și patriotă revine în Franța – Marine Le Pen îl va învinge pe Macron la alegerile din 2022, avertizează un important lider progresist francez

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. După o controversată înfrângere la alegerile din 2017, când a avut loc o ciudată răsturnare de situație pe ultima sută de metri în favoarea lui Macron, lidera naționalismului francez și european, Marine Le Pen, revine în forță.

Mai mult, există șanse mari ca Marine Le Pen să îl învingă pe actualul președinte la alegerile din 2022! 

Aprecierea aparține unui important lider progresist, Julien Bayou, secretar general al Europe Écologie Les Verts (EELV), un partid ecologist și euro-federalist bine reprezentat în Parlamentul European.

”Emmanuel Macron va pierde în fața lui Marine Le Pen în 2022”, a spus azi liderul EELV într-un interviu pentru ”Le Point”, consemnează Sputnik France.

”Pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale franceze, președintele Republicii urmărește o politică non egalitară, care reprezintă unul dintre combustibilii protestelor naționale”, spune liderul progresist.

Bayou spune clar: ”Știam că Emmanuel Macron va fi dezamăgitor, dar reușește să dezamăgească și mai mult”.

”Decalajul cu Marine Le Pen s-a redus considerabil, din cauza lui! În medie, este undeva la 48% față de 52% al lui Macron”.

Liderul ecologist consideră că ar fi suficient ca partidul lui Macron (La République En Marche!) să revină la controversata reformă a pensiilor ”pentru ca Marine Le Pen să devină din nou favorită la alegerile prezidențiale”.

”Emmanuel Macron este prea preocupat de prezent - se adaptează atât de mult încât nu mai știe ce proiect vrea să apere în următorii 20 sau 30 de ani. Nici măcar nu știe ce vrea pentru sfârșitul mandatului său de cinci ani - între reforma pensiilor și proporționalitate. Emmanuel Macron este cel care nu mai știe de ce se reformează ”, spune Julien Bayou.

Astăzi, există doar două forțe care pot câștiga împotriva Marinei Le Pen, conchide Bayou: ”dreapta și noi, ecologiștii, dar Emmanuel Macron va pierde împotriva lui Marine Le Pen ”.

„Viitorul este lupta împotriva schimbărilor climatice și a nedreptăților sociale, două provocări ale secolului XXI”, spune liderul ecologist.

Ori, Marine Le Pen, modelul contemporan al femeii puternice, patriote și apărătoare a valorilor naționale și tradiționale revine puternic – iar asta va fi un imbold pentru Diana Șoșoacă, pe care am supranumit-o „Marine Le Pen de România”.

***

Există multe și evidente asemănări între cele două politiciene, Diana Șoșoacă și Marine le Pen: ideile forță, abordarea directă, dură, adresată direct cetățeanului; există și asemănări în privința profesiei, amândouă sunt avocate, dar chiar și a fizionomiei!

În plus, amândouă reprezintă zona suveranistă și națională, un curent deloc iubit de Bruxelles.

Nu este nevoie să mai spun ce imbold ar fi pentru ”fenomenul Diana Șoșoacă” o victorie la prezidențialele franceze a ”Dianei Șoșoacă de Franța”, Marine Le Pen.

710
Tagurile:
Emmanuel Macron, Diana Șoșoacă, Marine Le Pen

Загрузка...
Matteo Salvini

Matteo Salvini susține vaccinul „Sputnik V” ”Europa nu livrează ceea ce a promis”

346
(reînnoit 09:14 27.02.2021)
Președintele ”Lega”, europarlamentarul Matteo Salvini spune ferm: ”Vaccinul Sputnik? Dacă funcționează și este folosit în multe țări, de ce nu?”

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Politicianul italian al momentului, președintele ”Lega”, europarlamentarul Matteo Salvini susține ferm folosirea vaccinurilor rusești.

Într-un interviu acordat postului Rai Radio 1 Salvini răspunde la întrebarea dacă Italia ar trebui să folosească vaccinurile din Rusia.

”Vaccinul Sputnik? Scopul este de a face cetățenii în siguranță”, spune Salvini. ”Dacă funcționează și este folosit în multe țări, precum Ungaria care face parte din Uniunea Europeană, de ce nu?”.

Salvini aduce un argument concret: ”Mulți italieni care lucrează în Rusia, inclusiv ambasadorul nostru, au făcut acest lucru”.

”Opinii pozitive au primit (vaccinurile rusești) și de la profesor Burioni (Roberto Burioni, celebru virolog italian n.n.) și de la Spallanzani (renumit institut și spital de boli infecțioase, n.n.) de la Roma”, arată Salvini.

Politicianul suveranist spune clar: ”Trebuie să găsim toate modalitățile posibile de a face față reducerii cantităților care trebuiau să vină din Europa - factorul de timp este crucial”.

Matteo Salvini a prezentat și situația din (republica) San Marino, unde spune că a contactat miniștri, parlamentari și administratori locali. ”Au început să trateze populația cu vaccinurile cumpărate în Rusia, și va continua cu vaccinurile cumpărate din Israel”.

”Având în vedere că Europa nu livrează ceea ce a promis, ar fi corect ca guvernul italian, care așteaptă să înceapă o producție națională dezirabilă, să caute și în străinătate ceea ce este necesar pentru combaterea Covid: sănătatea cetățenilor nu permite întârzieri suplimentare sau erori”, a declarat Matteo Salvini.
346
Tagurile:
UE, Italia, COVID-19, coronavirus, vaccin, Sputnik V, Matteo Salvini
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
O partidă a vaccinului Sputnik V a ajuns în Ungaria
Vaccinul ”Sputnik V”, și mai accesibil: Cât costă acum
RFPI : dușmanii Rusiei se tem de întâietatea vaccinului "Sputnik V"
Vaccinul "Sputnik V" a fost autorizat în Republica Moldova

Загрузка...
O persoană purtând un drapel al SUA

Ambasada SUA găzduiește un mesaj radical antiromânesc: ”Transilvania nu aparține României”

80
Neglijență sau toleranță? Ambasada SUA permite ca pe pagina sa oficială să fie postat un mesaj radical împotriva statutului național și unitar România, postat de un personaj cunoscut

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. Ambasada SUA publică o declarație pe cât de aberantă, pe atât de susceptibilă de interese personale a președintelui Joe Biden -  ”Crimeea aparţine Ucrainei”.

Aberația este evidentă, pentru că există, așa cum toată lumea știe, actul de voință clară al populației peninsulei – referendumul de reunire cu Rusia – precum și statutul de autonomie al Crimeii, care dădea dreptul populației să procedeze la un asemenea referendum și la o decizie în conformitate cu voința populației, în cel mai propriu sens al principiului subsidiarității.

Pe de altă parte, Joe Biden a fost și este implicat în mega scandalul de corupție, trafic de influență și presiuni asupra conducerii Ucrainei pentru a acoperi afacerile dubioase ale fiului său în țara est europeană – precum și modul în care acesta a fost instalat într-o funcție la Kiev, beneficiind de avantaje uriașe.

Grupuri de presiune din SUA au blocat ancheta, cerută chiar de președintele Donald Trump – și, în acest fel, i s-a netezit drumul lui Biden către Casa Albă!

Am reamintit aceste date, pentru că în acest context, un clujean, Adrian Ioan Ferenț, a publicat un comentariu absolut scandalos, pe care cei ce au grijă de pagina de Facebook a Ambasadei SUA nu l-au șters! Și nici Facebook nu a reacționat, deși altfel blochează patrioți români  - Dan Chitic, Oana Lovin, Diana Șoșoacă, Iosefina Pascal, Iulian Capsali, Constantin Gheorghe, Dan Diaconu, Bogdan Duca etc.  

Iată textul cu pricina, pe care l-am lăsat întocmai, fără corecturi:

”Transilvania a fost invadata de armata romina la 13 noiembrie in Vinerea Neagra si au organizat adunarea de la Alba Iulia pe 1 decembrie 1918. Transilvania nu apartine Rominiei cea mai Corupta si Saraca tara din Europa”.

Precizăm că nu autorul este un cunoscut cercetător în fizică, cuantică și matematică, a descoperit o teorie a Gravitației, o Teorie a evoluției și susține că este ”primul din lume care a scris Ecuații de transdisciplinaritate”. Este profesor la Colegiul Augustin Maior din Cluj.

Viața lui a fost marcată de o tragedie, mama sa murind în urmă cu 4 ani, profesorul acuzîndu-i pe medici pentru asta… dar și SRI-ul!

”Mama mea a fost ucisă în spital de medici de la UMF ‘Iuliu Hatieganu’ și SRI în urmă cu 4 ani în Cluj-Napoca, România”, scrie Ferent, care a intentat un proces penal împotriva medicilor.

Dincolo de drama vieții cercetătorului și de fascinantele sale studii, atacurile la România nu pot fi susținute pe o pagină de socializare atât de influentă cum este cea a Ambasadei SUA. Mai ales într-un context – cel al Crimeii - în care atitudinea SUA este aberantă și scandaloasă.

Comentariu la o postare a Ambasadei SUA la București pe Facebook
Comentariu la o postare a Ambasadei SUA la București pe Facebook
80
Tagurile:
România, Transilvania, Ambasada SUA

Загрузка...