A night view shows the Swiss mountain resort of Davos, Switzerland, January 11, 2018

Davos 2018: Elitele care salvează lumea la petrecerea de cocktail schmooze-fest

455
Este din nou momentul acelei perioade când elita se adună la Davos, ziua pentru a aborda numeroasele probleme care afectează planeta, iar noaptea împânzesc pârtiile, savurează din nou șampania și fac networking

BUCUREȘTI, 23 ian — Sputnik, Victor Enache. De la prima sa întâlnire din 1971, orașul pitoresc alpin Davos, Elveția, cu peste 200 de kilometri de pârtii de schi, este o gazdă perfectă pentru elita financiară și politică a lumii, care petrec trei zile pentru a participa la discuții pe diverse subiecte.

Datorită edificiilor naturale ale Alpilor Elvețieni, cel mai eficient aparat de securitate al Mamei Natura, ca să nu mai vorbim de 4.500 de polițiști și de mulți kilometri de garduri de securitate, Maeștrii Universului vor avea libertatea de a discuta probleme globale importante fără a fi întrerupți în mod nerușinat de vocile divergente ale satului global, de departe.

„Cerurile din Elveția sunt sufocate de avioane private și elicoptere, așa cum începe Davos”, scrie RT, cu referire la CNN. „Securitatea este densă, iar lunetiștii de pe acoperiș supraveghează participanții în timp ce aceștia trec prin detectoarele de metale și apoi schimbă cizmele de zăpadă cu pantofi de gală”.

Și apoi există un preț de membru al „celui mai grozav” club din lume: corporațiile nici nu clipesc atunci când li se cere să plătească 60.000 de dolari pentru a cumpăra statutul de membru al Forumului Economic Mondial; cele mai de vază parteneriate corporatiste achită de până la 10 ori mai mult această sumă. Numai costul face ca evenimentul să fie imposibil pentru o persoană obișnuită, decât în cazul foarte puțin probabil că el sau ea s-a trezit într-o dimineață pentru a găsi o invitație la acest eveniment în cutia poștală.

În lumea izolată, discretă a elitei, aceasta este ceea ce pare să reprezinte „democrația în acțiune”. Dar, în realitate, importanța reală a acestor forumuri anuale este oportunitățile de aur de rețea pe care le oferă participanților în timpul „discuțiilor informale și… aranjamentelor care se desfășoară în altă parte decât în centrul de conferințe și în lobby-urile hotelului”.

Dragoș Dumitriu
© Photo : Arhiva personală a lui Dragoș Dumitriu

Între timp, cu marea majoritate a mass-mediei de mainstream în buzunare, Davos — cunoscut în mod formal ca Forumul Economic Mondial — rareori are parte de publicitate negativă. Într-adevăr, este de obicei descris într-o voce monotonă, necritică, ca un fel de "adunare a unor minți deștepte", care urmărește "a elimina cele mai dificile probleme din lume", pentru a cita un articol din USA Today.

Motivul care stă la baza acestor întâlniri importante este acela că elita corporatistă — datorită poziției, influenței și bogăției sale înalte — este cea mai bine echipată pentru a vindeca rănile lumii. Și judecând după tema anuală la aceste evenimente (Davos 2018 este "Crearea unui viitor comun într-o lume fracturată"), omenirea este întotdeauna prezentată că se clatină pe marginea dezastrului. Există un motiv bun pentru asta. Acest lucru creează impresia că singurul lucru necesar pentru a elimina sărăcia, a remedia mediul și a pune capăt războaielor globale, de exemplu, este pentru ca "omul Davos" la seminare seci de câteva zile înainte de a cuceri pârtia.

Cu toate acestea, din moment ce acest zâmbet nou curajos pentru omenire intră întotdeauna tentant peste orizont, tocmai din prisma noastră, elita are întotdeauna scuza perfectă pentru planificarea cocktail-ului de anul viitor. Pentru unii, s-ar părea o viziune prea cinică asupra acestui eveniment anual, însă este dificil să ne dăm seama ce s-a schimbat pentru consumatorul/cetățeanul mediu de la lansarea forului Davos cu aproape o jumătate de secol în urmă.

455
Tagurile:
Elita financiară globală, 2018, Davos, Elveția
Ofițeri FBI

Ultima oră: Celebru INTERLOP, extrădat din România în SUA

115
(reînnoit 11:00 14.08.2020)
Una dintre cele mai remarcabile figuri ale lumii interlope – cu activități infracționale pe continentul american – a fost extrădat la cererea autorităților SUA

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Acum puțin timp, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat ”extrădarea a doi cetățeni capturați în România de forțele speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, care au comis infracțiuni internaționale”.

”Este vorba despre un cetățean din vârful unei rețele de trafic de persoane, în România, Mexic și Statelele Unite ale Americii”, a explicat Vela, precizând că extrădarea vine după o decizie a Curții de Apel Craiova.

Această operațiune are loc în colaborare cu Ministerul de Interne, Interpol și tot ce înseamnă cooperare polițienească internațională, a arătat ministru, precizând că ”oficialii din Statele Unite ale Americii au venit pentru a-i prelua pe cei doi cetățeni care au comis infracțiuni”.

Este vorba de Florian Tudor, celebru în lumea interlopă sub numele de ”Rechinul”, originar din Craiova și stabilit în Mexic, la Cancun.

Procurorii DIICOT și agenții FBI a spun că Tudor controlează o firmă care se ocupa de montarea şi întreţinerea bancomatelor în Cancun şi Playa del Carmen, zone frecventate în fiecare an de milioane de turişti.

”Pe aceste bancomate, spun anchetatorii, „Rechinul” ar fi montat dispozitive de clonare a cardurilor, furând astfel sume uriaşe”, transmite ProTV. „Cu o parte din banii obţinuţi, spun surse din anchetă, „Rechinul” a construit pe o plajă din Cancun două blocuri de câte 28 de etaje fiecare, iar în Brazilia ar fi cumpărat terenuri care valorează câteva zeci de milioane de dolari”.

Sursa citată precizează că ”Rechinul” a ridicat ”două clădiri de locuinţe şi în Craiova şi urma să construiască, aici, şi un hotel”.

”Gruparea a racolat din România mai mulţi specialişti în electronică şi tinichigerie care au ajutat la construirea dispozitivelor folosirea la copierea cardurilor, spun procurorii DIICOT”, consemnează ProTV

Mai mult, reţeaua ar avea şi o ”divizie formată din români violenţi”, care asigura ”protecţia afacerii ilegale faţă de alte grupări de crimă organizată din Mexic”.

ProTv arată că există informaţii că ”Rechinul” ar avea 3 neveste, ”una din acestea fiind rudă cu un mexican care ar avea legături cu celebrul cartel de droguri de la Sinaloa, condus de „El Chapo” până în 2016, iar ulterior de fii şi locotenentul acestuia, „El Mayo””.

Revenind la ministrul Vela, acesta sesizează corect: „Infracționalitatea nu este doar în România, ci la nivel internațional”, precizând că ”MAI ia cu serios această problemă, în sensul că actualul Guvern a dat o prioritate pentru noi”. Să vedem…

Oricum, în cazul de față e vorba de un personaj puternic, nu de ”clanuri„ care de taie la barbut. Greu de înțeles cum își desfășura acesta activitatea în zona puternicelor servicii de informații americane, care activează și în Mexic. De fapt, poate nu e așa de greu de înțeles, decât că aceste „Tony Montana” român a crezut că ”lumea e a lui” și a uitat că are și el stăpâni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

115

Загрузка...
Vladimir putin și Traian Băsescu

Băsescu, declarație surpriză despre Vaccinul lui Putin: ”Dacă putea, m-aș duce la el!”

324
Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Imediat după ce președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia a produs primul vaccin împotriva COVID-19, președintele Iohannis a fost întrebat dacă România l-ar prelua.

Iohannis a dat un răspuns controversat și criticat de mulți români: ”România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE”, a spus Iohannis, completând „nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat”,

Prezent în emisiunea lui Victor Ciutacu, Traian Băsescu a uimit spunând că ar lua vaccinul pentru el personal!

”Dacă aș putea, m-aș duce la el să îi cer unul să mă vaccinez eu”, a spus Băsescu, explicând că ”Nu contează de unde îl iei… Important este ca după 3 luni să nu îl faci și să înnebunești”.

Sigur, în cazul lui Băsescu e greu de imaginat diferența… Pe de altă parte, Băsescu consideră că Iohannis a reacționat bune.

”Klaus Iohannis a făcut bine cum a declarat, ce ar fi putut să zică: ”Români, din respect pentru mine, mi-a dat Putin 20 de milioane de doze, dar vă ordon să vă vaccinați!”?... Iar, după 3 luni, te trezești cu cine știe ce reacții adverse”.

Dar, ca să sublinieze încă o dată ideea, Traian Băsescu a repetat: ”Aș avea curaj să fac acel vaccin, individual”.

Desigur, Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

Reamintim, în acest context, că președintele Putin a declarat că vaccinul NU este obligatoriu în Rusia – asta spre deosebire de România unde există intenția oficială, parlamentară, de a legifera obligativitatea unor vaccinuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

324
Tagurile:
Putin, vaccin, Traian Băsescu

Загрузка...
 Последние образцы на Covid-19

Coronavirus în România,14 august: 68.046 (+1415) de persoane infectate, 2.904 (+44) decese

0
(reînnoit 13:21 14.08.2020)
Grupul de Comunicare Strategică informează că pe teritoriul României, au fost confirmate până astăzi 68.046 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

BUCUREȘTI, 14 aug - Sputnik. Potrivit buletinului GCS de astăzi, 31.920 pacienți au fost declarați vindecați și 7.497 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.415 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 2.904 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, mai arată buletinul oficial, în intervalul 13.08.2020 (10:00) – 14.08.2020 (10:00) fiind înregistrate 44 de decese, dintre care 29 bărbați și 15 femei.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 decese la categoria de peste 80 de ani.

43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, se mai arată în buletinul GCS.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.431, iar dintre acestea, 473 sunt internate la ATI. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.478.056 de teste, arată GCS, iar dintre acestea 22.914 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.439 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.475 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 4.873 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 14 august.

Pe teritoriul României, 8.799 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.179 de persoane se află în izolare instituționalizată, 24.859 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 77 de persoane.

Tot în ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 1059 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 336.975 de lei și au fost constatate 5 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Decese, România, COVID-19
Tematic
Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19
Medic de la ATI, adevărul despre spitalele COVID
Vaccinul rusesc împotriva COVID-19, recomandat pentru persoanele între 18 şi 60 de ani

Загрузка...