Emmanuel Macron în vizită la București

Macron promite modernizarea forțelor nucleare ale Franței

52
(reînnoit 17:05 19.01.2018)
Președintele francez, Emmanuel Macron a declarat că va moderniza potențialul nuclear al țării în perioada mandatului său de președinte

BUCUREȘTI, 19 ian — Sputnik. Președintele francez, Emmanuel Macron, a promis,în timpul unui discurs rostit în fața reprezentanților forțelor armate ale Franței, că va moderniza potențialul nuclear.

Potrivit lui Macron, anume această capacitate de stăvilire permite Franței să-și păstreze "libertatea de acțiune și autonomia strategică" într-un context internațional care „nu tolerează nicio slăbiciune".

"Anume din acest motiv voi realiza modernizarea a două componente, complementaritatea cărora nu este pusă la îndoială — forțele navale, care ne apără de orice surpriză strategică, și componenta aeriană, care cu ajutorul clarității sale reprezintă o parte a dialogului de stăvilire", a declarat Macron.

„Politica de stăvilire a devenit o direcție pentru strategia noastră de apărare de cinci decenii. Știu că au existat numeroase discuții legate de această direcție, toate sunt legitime, însă astăzi totul e decis. Stăvilirea este o parte a istoriei noastre și a strategiei noastre de apărare și așa va rămâne", a subliniat Macron.

Președintele Franței a adăugat că toată capacitatea de reacție a forțelor armate franceze va respecta "cel mai înalt model", adăugând că spre anul 2020 bugetul operațiunilor militare va fi majorat de la 450 de milioane la 1,1 miliarde euro.

Liderul francez a mai declarat că procesul de modernizare va viza și celelalte sfere militare, inclusiv componentele terestră, navală și aeriană, spațială și de luptă împotriva atacurilor cibernetice.

52
Tagurile:
modernizare, politica de stăvilire, bomba atomică, armele nucleare, Emmanuel Macron, Franța
Tematic
Franța: Emmanuel Macron, despre mișcarea lui Trump cu Ierusalimul - „Regretabil”
Macron a sfătuit o refugiată să plece din Franța
Franța: protest împotriva reformei universitare a președintelui Macron
„Marșul național spre Elysee”: contra politicii promovate de Macron - (VIDEO)
Macron avertizează SUA asupra „pericolului" reprezentat de Rusia
Macron, propuneri radicale pentru Europa, ne interesează direct
Macron vrea o armată și un buget european al apărării
(Audio): Ce spune Klaus Iohannis despre propunerile lui Macron de refondare a UE
Macron semnează legea controversată a reformei în domeniul muncii
Emmanuel Macron - atac virulent sau șantaj pe sume imense?
Putin, Macron: Coreea de Nord amenință pacea și securitatea globală

Загрузка...