Exerciții militare Frăția Slavă 2016

Serbia, revoltată de refuzul SUA de a elibera viză pentru șeful Statului Major

217
Serbia se așteaptă la o atitudine de respect față de SUA după ce autoritățile americane au refuzat eliberarea vizei șefului Statului Major al Serbiei

BUCUREȘTI, 19 ian — Sputnik. Serbia se așteaptă din partea SUA la manifestarea unei atitudini de respect față de țară și față de șeful Statului Major, Ljubiša Diković, care din luna octombrie așteaptă eliberarea vizei americane, a declarat pentru RIA Novosti ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin.

"Așteptăm o atitudine de respect față de noi și soldatul nostru, față de ministerul Apărării și armata Serbiei. Dacă suntem niște parteneri, iar noi suntem parteneri, înrăutățirea acestor relațiilor nu se va datora părții sârbe, nu merităm o astfel de atitudine. Regret că se întâmplă acest lucru. Cred că această situație nu influențează pozitiv relațiile noastre", a spus Vulin.

Săptămâna trecută, șeful Statului Major al forțelor armate sârbe nu a primit viză pentru efectuarea unei vizite în SUA, în pofida existenței unei invitații la Conferința pentru combaterea organizațiilor extremiste, care a avut loc pe 23-24 octombrie 2017 la Washington.

Potrivit lui Vulin, viza urma să fie eliberată lui Diković în octombrie și nu exista niciun motiv pentru care nu ar putea călătorii în SUA. Comentând presupunerile presei, potrivit căreia această situația a fost determinată de prezența generalului la exercițiile militare ruso-belaruse Zapad-2017 din septembrie 2017, Vulin a declarat că Diković a fost acolo în calitate de observator, iar Serbia, în calitate de stat neutru, are dreptul să fie prezentă la orice exerciții militare.

"Generalul Diković și mulți din ofițerii noștri au asistat și la exercițiile NATO și nimeni nu a introdus vreo interdicție de călătorie în oricare altă țară, în Est sau în Rusia. Nu există niciun motiv. Nu este un criminal de război. Dimpotrivă, e un ofițer minunat, cu care ne mândrim", a declarat Vulin.

Potrivit ministrului Apărării, unica explicație primită din partea autorităților americane, în legătură cu această situație, constă în faptul că procesul de examinare a cererii continuă.

Anterior, la solicitarea RIA Novosti, Departamentul de Stat au refuzat să comenteze refuzul de eliberare a vizei șefului Statului Major al Serbiei, făcând referire la faptul  informațiile legate de vize sunt confidențiale.

Exercițiile militare comune "Zapad-2017" s-au desfășurat între 14-20 septembrie sub conducerea șefilor Statelor Major ale forțelor armate ale Rusiei și Belarus. La manevre au participat 12,7 mii de militari. Exercițiile au avut loc pe poligonul din Belarus, precum și în regiunile Kaliningrad, Leningrad și Pskov.

217
Tagurile:
Statul Major, Zapad-2017, ministrul Apărării, Viza, Ljubiša Diković, Aleksandar Vulin, Serbia, SUA
Tematic
Migranții: Bulgaria, Grecia, Serbia și România pot proteja UE?
România, Bulgaria, Serbia și Grecia se unesc într-un bloc balcanic
Focuri de armă la granița României cu Serbia
Serbia vrea să fie hub-ul gazului rusesc. Motivul: "riscurile politice"
Serbia revine la monarhie. Parlamentul ar putea schimba sistemul fără referendum
Planuri ambițioase: Serbia își intensifică producția din Apărare
Serbia "rămâne stat neutru militar", în pofida ofertei din Muntenegru
Serbia intenționează să cumpere sistemul rusesc S-300
Serbia își consolidează cooperarea militară cu OTSC
Spre un nou conflict? Kosovo îşi face armată, iar Serbia cere ajutorul Rusiei
Serbia nu se aliniază la UE împotriva Rusiei
Noul guvern sârb: pentru Serbia, colaborare și cu Rusia, și cu UE
Teheran

Moscova: Planurile SUA de a restabili sancțiunile împotriva Iranului au eșuat

13
(reînnoit 16:59 21.09.2020)
Planurile Statelor Unite de a restabili sancțiunile împotriva Iranului au eșuat în Consiliul de Securitate al ONU.

BUCUREȘTI, 21 sep – Sputnik. Moscova constată cu satisfacție că inițiativa SUA de restabilire a sancțiunilor împotriva Iranului a eșuat, a declarat viceministrul Afacerilor Externe al Rusie, Serghei Reabkov, citat de RIA Novosti.

“Acum, constatăm cu satisfacție că planurile americane de activare a așa-numitor snapback, adică restabilirea sancțiunilor anti-iraniene, au eșuat în totalitate. Salutăm poziția consolidată a membrilor Consiliului de Securitate, majoritatea căruia au o poziție similară cu a noastră, anume – transmiterea scrisorii americane pe 20 septembrie nu reprezintă un motiv pentru restabilirea sancțiunilor împotriva Iranului”, a declarat Reabkov jurnaliștilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

13
Tagurile:
Consiliul de Securitate al ONU, Rusia, SUA, Iran
Tematic
Pompeo: SUA nu vor permite Rusiei și Chinei să furnizeze arme Iranului
Sancțiuni împotriva Iranului: opinia SUA, greșită
Discuții între Iran și Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică

Загрузка...
Polonia, Lituania și România cer regim fară vize pentru Belarus

Polonia, Lituania și România solicită UE acorde Belarusului regim fără viză

20
(reînnoit 16:59 21.09.2020)
Președinții Poloniei, Lituaniei și României au semnat o declarație comună prin care solicită UE acordarea regimului fără viză pentru Belarus, dar și pregătirea unei ”agende pozitive pentru Belarus”.

CHIȘINĂU, 21 sept - Sputnik. Polonia, Lituania și România propun ca UE să ofere Belarusului regim fără vize, acces la instituțiile financiare și asistență pentru aderarea la OMC, au declarat președinții celor trei țări într-un comunicat publicat luni.

”Credem că sprijinind poporul din Belarus, Uniunea Europeană - ca mare putere economică mondială - ar trebui să ofere un pachet de ajutor pentru o transformare economică democratică în Belarus", este menționat în declarație.

Potrivit autorilor declarației, pachetul ar trebui să includă printre altele: „asistență în comerțul cu UE și asistență în negocierile de aderare la OMC; regim fără viză, cu îndeplinirea condițiilor necesare; asistență pentru diversificarea sectorului energetic și securitatea energetică a Belarusului”.

Vaccinul împotriva coronaviruslui
© Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи

De asemenea, se propune includerea în pachetul de ajutor „acces la resurse financiare pentru restructurarea și lansarea economiei liberalizate în Belarus, creșterea prezenței și activității instituțiilor financiare internaționale în reformarea economiei și creșterea investițiilor”.

"Facem apel la comunitatea internațională să participe alături de Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia la elaborarea unei agende pozitive pentru Belarus, împreună cu un pachet de sprijin pentru transformările politice, economice și sociale din țară", este menționat în comunicat.

În același timp, președinții Poloniei, Lituaniei și României declară că vor respecta orice decizie a poporului din Belarus luată în mod legal și că „nimeni în afară de poporul din Belarus nu are dreptul de a decide până șa urmă soarta țării lor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

20
Tagurile:
Belarus, România, Lituania, Polonia
Tematic
Lukașenko: Belarus e dispus să continue integrarea cu Rusia
Proteste în Belarus: 91 de persoane, reținute în timpul manifestațiilor de sâmbătă
Premierul belarus s-a vaccinat împotriva COVID-19

Загрузка...
Особенность школьных знаний состоит в том, что они направлены на тренировку интеллекта

Școala online: creștere masivă a vânzărilor de tablete și laptopuri

0
(reînnoit 16:59 21.09.2020)
Anul școlar care a debutat în condiții speciale din pricina pandemiei de coronavirus a dus la o creștere a vânzărilor de laptopuri, tablete și camere web cu aproximativ 50%.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Pandemia de coronavirus a făcut ca, în acest an, școala să înceapă în funcție de unul dintre cele trei scenarii: verde, galben sau roșu.

Evident, dinamica situației epidemiologice face ca trecerea de la un scenariu la altul să se facă rapid, iar părinții s-au adaptat, cumpărând device-uri pentru cursurile online.

Așa se face că a crescut considerabil, cu 50 de procente, valoarea vânzărilor de tablete, laptopuri și camere web.

Acestea nu este unicul domeniu în care au crescut vânzările, deoarece investiții mai mari au fost făcute și în zona de confort. Și aceasta pentru că românii petrec mai mult timp acasă. Astfel, ei au cumpărat televizoare mai mari și mai performante, echipamente pentru întreținerea curățeniei, pentru gătit și pentru desfășurarea de activități fizice acasă.

Mihai Pătrașu, CEO evoMAG, spune că familiile cu copii și cei care lucrează de acasă au fost în situația de a investi preponderent în echipamente hardware în această perioadă.

Bugetul mediu per familie a crescut și cu 50%, ajungând la aproximativ 1500 de lei, iar particularitățile, atunci când vine vorba despre comportamentul de consum în această perioadă, țin de necesitate și de rapiditate.

Şi segmentul corporate, reprezentat atât de domeniul public, cât şi de cel privat, a majorat achiziţiile de hardware din aceasta perioadă, informează dcbusiness.ro

 ”Spre exemplu, ca reacţie la contextul actual, am primit foarte multe

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
laptop, tablete
Tematic
E simplu: certificatele de stare civilă se obțin online
Aceste școli vor face numai cursuri online – situația în Capitală
Predarea online: reguli noi pentru profesori, înainte de începerea școlii
Școală online: ce părinți pot cere zile libere plătite
Școală online: de ce nu primesc părinții elevilor zile libere

Загрузка...