George Soros

Soros: UE, în pragul colapsului, iar Rusia, „putere naţionalistă renăscută”

730
(reînnoit 18:03 18.01.2018)
George Soros s-a plâns de faptul că Uniunea Europeană se află în pragul colapsului, în timp ce Rusia devine „o putere naționalistă renăscută”.

BUCUREŞTI, 18 ian — Sputnik, Doina Crainic. Magnatul american de origine maghiară George Soros, care conduce compania Soros Fund Management în valoare de 26 de miliarde de dolari și prezidează consiliul global al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă (OSF), a făcut aceste afirmaţii într-un interviu pentru Financial Times

Soros susţine că naționalismul a devenit acum „ideologia dominantă în lume", iar Uniunea Europeană cu cele 28 de state-membre este în declin. 

„UE este instituția care se află în pragul unui colaps. Iar Rusia este acum puterea renăscută, bazată pe naționalism", a declarat George Soros, citat de rt.com. 

În Rusia, organizațiile finanţate de Soros au fost interzise în 2015, fiind considerate o ameninţare la adresa securităţii ţării. 

În ţara sa natală, se crede că Soros complotează împotriva guvernului de dreapta al lui Viktor Orban. Prim-ministrul Orban consideră că Soros a creat o rețea ascunsă cu scopul de a-i submina cabinetul și de a promova politicile UE. 

Liderul Ungariei l-a acuzat în mod constant pe Soros că alimentează criza refugiaților în Europa și urmăreşte erodarea identităţii culturale a continentului. În octombrie anul trecut, premierul declara că peste 200 de membri ai Parlamentului European sunt menţionaţi de „imperiul" miliardarului ca fiind „prieteni ai reţelei". 

Orban, care va candida pentru al patrulea mandat ca prim-ministru al Ungariei anul viitor, a declarat că a direcţionat serviciile secrete ale țării pentru a investiga „imperiul Soros", pentru „a fi dat la iveală în faţa publicului". 

La începutul acestui an, Soros a numit Ungaria drept un „stat mafiot", ceea ce l-a determinat pe Orban să îi dea o replică.

„Singura rețea care operează în stil mafiot, fără a da dovadă de transparenţă în Ungaria, este rețeaua Soros", a declarat premierul Ungariei.

730
Tagurile:
prim-ministru, miliardar, George Soros, Uniunea Europeană, Ungaria, Rusia, SUA
Тема:
Cine este George Soros (120)
Tematic
80% din conducerea şi demnitarii PSD, „Idioţi Utili" ai lui Soros
Dovada legăturii cu Soros a unui individ controversat - recunoaște că e bisexual
„George Soros vrea un guvern mondial care să servească oligarhii" - senator SUA
Viktor Orban acuză pe George Soros de imixtiune în campania electorală din 2018
Război total la vecini: Soros a ieșit public și a atacat guvernul Orban! (VIDEO)
Ce au făcut Pleșoianu și Șerban Nicolae de s-au supărat oamenii lui Soros
Orban: Rețeaua "Soros" din Bruxelles creează o "Europă a populației mixte"
Google şi fundaţii finanţate de Soros controlează rezultatele căutărilor online
Soros a transferat 18 miliarde $ - cine primește banii în România și cât?
"Asaltul final a lui Satan", un deputat maghiar denunță sever „planul lui Soros”
"Planul Soros": de ce Viktor Orban îl atacă pe miliardarul american
Barack Obama revine - preia sistemul Soros și vrea să "schimbe lumea"
Zeci de mii de americani cer Casei Albe să-l declare terorist pe George Soros
Conferința de presă a candidatului Svetlana Tihanovskaia

Echipa lui Tihanovskaia a demarat formarea consiliului de preluare a puterii în Belarus

21
(reînnoit 16:03 15.08.2020)
Echipa candidatului Svetlana Tihanovskaia a lansat procesul de formare a consiliului coordonator pentru transferul puterii în Belarus.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Echipa de campanie a candidatului pentru funcția de președinte al Republicii Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a demarat procesul de formare a unui consiliu coordonator pentru transferul de putere în țară. Nu toți doritorii vor putea intra în componența de bază a acestuia, însă “toți vor putea să-și împărtășească ideile”, a anunțat sâmbătă serviciul de presă al staff-ului.

“Demarăm procesul de formare a consiliului coordonator. E un grup de lucru extins al celor mai respectabile personalități ale societății, care urmează să discute și să elaboreze mecanisme sigure și stabile pentru asigurarea transferului de putere”, se menționează în comunicat.

Se menționează că „acum sunt recepționate cererile din partea unor potențiali membri”.

„Nu există o procedură sau o formă strictă, puteți exprima doar dorința și să vă confirmați autoritatea cărui grup social, profesii sau domeniu sunteți. Vom forma în cadrul consiliu grupuri de lucru și un prezidiu pentru luarea operativă a deciziilor”, se subliniază în comunicat.

Se subliniază că „nu toți doritorii vor putea intra în componența consiliului, însă vor putea să-și împărtășească ideile”.

“Drept confirmare a autorității potențialului membru vor fi servi realizărilor, deciziile formale de înaintarea lor. Nu există niște criterii formale, criteriile de bază sunt încrederea și respectul unui cerc larg al belarușilor”, menționează echipa Svetlanei Tihanovskaia.

21
Tagurile:
Belarus, Svetlana Tihanovskaia
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Belarus: opoziția vrea negocieri pentru preluarea pașnică a puterii
Candidatul opoziției belaruse nu va participa la acțiunile de protest
Tihanovskaia s-a refugiat în Lituania și își îndeamnă susținătorii “să aibă grijă de ei”
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
CEC din Belarus a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale
Tihanovskaia anunță crearea unui Consiliul pentru preluarea puterii în Belarus

Загрузка...
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko

Putin și Lukașenko au discutat despre situația din Belarus

86
(reînnoit 14:42 15.08.2020)
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko au discutat astăzi despre situația din Republica Belarus după alegerile prezidențiale.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Președinții Rusiei și Belarus au discutat telefonic despre situația din republică, anunță Sputnik Belarus.

Cei doi lideri și-au exprimat speranță că problemele apărute în republică se vor rezolva cât mai curând, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“Aleksandr Lukașenko a informat despre situația din Belarus, create după alegerile prezidențiale. Ambele părți și-au exprimat încrederea că toate problemele vor fi rezolvate în curând”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Mai devreme, liderul belarus a declarat în cadrul unei ședințe la Minsk că împotriva țara lui “a fost declanșată o agresiune”. Lukașenko a menționat că situația legată de tulburările sociale după alegerile prezidențiale amenință “nu doar Belarusul”, dar și întregul Stat Unional.

“Observăm ce se întâmplă. Nu încercați să ne liniștiți cu acțiunile și demonstrațiile pașnice. Observăm ce se întâmplă în profunzime. Vedem foarte bine. Apropo, am citit instrucțiunile revoluțiilor colorate. Mai mult, pe lângă metodele revoluțiilor colorate (e o particularitate, despre ea vom discuta astăzi la Ministerul Apărării, la Centrul de Control Strategic) au apărut niște elemente ale unei imixtiuni străine”, a declarat Lukașenko, astăzi, în cadrul unei reuniuni la Minsk, potrivit Sputnik Belarus.

Ieri, Procuratura Generală a Rusiei a anunțat că 32 de cetățeni ruși, care fusese reținuți pe 29 iulie în Minsk, au fost eliberați și se află pe teritoriul rus. O persoană, care avea dublă cetățenie – rusă și belarusă, a rămas în republică.

Protestele în masă au izbucnit în toată Republica Belarus pe 9 august, după alegerile prezidențiale, în care învingător a fost anunțat președintele în exercițiu, Aleksandr Lukașenko. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, acesta a obținut 80,1 la sută din voturi.

86
Tagurile:
Belarus, Aleksandr Lukașenko, Vladimir Putin
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Belarusul i-a transmis Rusiei pe cei 32 de ruși
Militarii au forțat demonstranții din Minsk să se distanțeze de sediul Guvernului
UE nu recunoaște alegerile și impune sancțiuni Belarusului
Lukașenko: Observăm niște elemente ale unei imixtiuni externe

Загрузка...