Kim Jong-un

Putin: „Perspicace și matur, liderul nord-coreean a câștigat această rundă”

223
Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că liderul nord-coreean, Kim Jong-un, „este deja un politician absolut perspicace și matur”

BUCUREȘTI, 12 ian — Sputnik. Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a devenit câștigător în ultima criză din jurul Peninsulei Coreene, a declarat președintele rus Vladimir Putin. El crede că Phenianul încearcă acum să dezamorseze tensiunile.

"Cred că domnul Kim Jong-un a câștigat cu siguranță această rundă", a declarat Putin jurnaliștilor la o întâlnire cu presa rusă. El a spus că Coreea de Nord și-a atins obiectivul strategic.

"El are o [încărcătură] nucleară și o… rachetă cu o rază de până la 13.000 de kilometri, care poate ajunge în aproape orice loc de pe Pământ sau cel puțin orice teritoriu al potențialului său adversar", a declarat Putin jurnaliștilor joi. Președintele rus a declarat că liderul nord-coreean va căuta probabil o relaxare a tensiunilor din regiune.

"El este deja un politician absolut perspicace și matur", a adăugat Putin.

Ultima criză din Peninsula Coreană a izbucnit în septembrie 2017 după ce Phenianul a afirmat că a efectuat un test de bombă cu hidrogen. Statele Unite au răspuns acțiunilor nord-coreene prin încordarea mușchilor și efectuarea unor exerciții militare în regiune cu aliații lor Coreea de Sud și Japonia. Coreea de Nord a răspuns la această prin efectuarea mai multor teste de rachete, inclusiv unul care, potrivit Phenianului, a implicat o rachetă balistică intercontinentală.

Rusia a cerut în mod repetat tuturor părților implicate în criza coreeană să "spargă ciclul vicios de confruntare, scheme și sancțiuni nesăbuite" și să se angajeze într-un dialog semnificativ. În decembrie 2017, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Coreea de Nord dorește să se angajeze într-un dialog direct cu SUA pentru a-și asigura securitatea, adăugând că Rusia ar putea contribui la aceste discuții.

În ianuarie, Phenianul și Seulul au convenit să organizeze discuții bilaterale la nivel înalt pentru a discuta despre potențiala participare a Coreei de Nord  la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, precum și despre alte probleme legate de îmbunătățirea relațiilor. Mișcarea a fost urmată de mesajul de Anul Nou al liderului nord-coreean, Kim Jong-un, în care dorea succes Jocurilor Olimpice din 2018.

În cadrul discuțiilor din 9 ianuarie, cele două părți au convenit asupra participării sportivilor nord-coreeni la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud. Ei au discutat, de asemenea, reunificarea potențială a familiilor separate de războiul coreean. Într-un progres semnificativ, cele două Corei au convenit asupra discuțiilor dintre oficialii armatei pentru a evita incidentele militare periculoase.

Purtătorul de cuvânt al lui Phenianului, a spus, totodată, că nu este nevoie să discute programul nuclear nord-coreean, deoarece toate armele sale "sunt destinate doar Statelor Unite, nu fraților noștri, nici Chinei și nici Rusiei." Între timp, Trump a afirmat că anume poziția sa agresivă a făcut posibile negocierile între cele două Corei.

223
Tagurile:
Jocurile Olimpice 2018, acord, Lider matur, conflict, Kim Jong-un, Vladimir Putin, Rusia, Coreea de Sud, Coreea de Nord
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (222)
Donald Trump

Administrația Trump, semnal major contra progresismului ateu

45
Un gest de mare curaj care atrage atenția asupra unui fapt semnal și la noi – ateismul progresist – tip #REZIST – a dus la o creştere puternică a violenţelor publice și a destrămării societății și familiei

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Unul dintre greii guvernului SUA, ministrul Justiţiei, William Barr, a dat un semnal major contra ”militantismul laic”, pe care îl consideră responsabil ”de numeroase flageluri sociale în Statele Unite”, transmite Agerpres, citând surse internaționale.

Sursa citată arată că Bill Barr a participat la un mic-dejun de rugăciune alături de credincioşi romano-catolici, ministrul fiind și el de aceeași confesiune.

”Religia este un factor de reţinere, de libertate care are un rol de jucat în viaţa publică”, a subliniat William Barr, care a tras un semnal de alarmă greu de auzit în alte zone astăzi: ”În decursul ultimilor 50 de ani, morala tradiţională s-a erodat şi partizanii laicităţii au reuşit frecvent să elimine religia din şcolile noastre şi din piaţa publică”.

Mai mult, William Barr consideră că îndepărtarea de religie, diminuarea fenomenului religios a dus la ”o creştere puternică a violenţelor urbane, consumului de droguri şi destrămării familiilor”.

Faptul este cert – și se poate vedea și la noi prin violența verbală și nerușinarea manifestărilor online sau publice ale unor militanți progresiști, dar și a unei părți a celor care susțin – conștient sau manipulați – aceste manifestări tip #REZIST.

Injuriile grotești considerate „militantism”, atacurile la Biserică, la tradiții, la istorie, toate fac parte din acest fenomen împotriva căruia administrația conservatoare de la Washington dă un semnal clar.

”Nu este niciodată prea târziu pentru a merge la via Domnului”, a declarat William Barr, în cadrul aceleiași întruniri.

Agerpres notează că preşedintele Donald Trump urmează să numească sâmbătă un nou judecător la Curtea Supremă( a Statelor Unite), o magistrată ”cu valori creştine tradiţionale”, Amy Coney Barrett, fiind considerată favorită.

”Dacă opţiunea liderului de la Casa Albă va fi confirmată de Senat, acest fapt va ancora puternic la dreapta instanţa supremă, care tranşează cu privire la unele subiecte sensibile pentru electoratul religios, ca avortul sau drepturile homosexualilor”, comentează Agerpres.

Reamintim că fenomenul antireligios și ateismul progresist se manifestă puternic și în Uniunea Europeană, fapt consemnat și de unii europarlamentari români, de exemplu Mircea Diaconu.

45
Tagurile:
conservator, Donald Trump

Загрузка...
Cristian Diaconescu

Traseistul Diaconescu, propus lui Iohannis pentru șefia OSCE

177
(reînnoit 07:40 24.09.2020)
Un lobby care vizează repunerea în activitatea de prim rang un traseist politic de pe linia Năstase-Gabi Oprea-(Boc-MRU)-Băsescu, remarcat în ultimii ani prin evoluții isterice la emisiunile lui Rareș Bogdan

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Mai multe publicații au anunțat că fostul ministru și consilier prezidențial Cristian Diaconescu va fi susținut de România pentru șefia OSCE.

Informația vine pe surse ”de la Bruxelles”, afirmă publicații din zona Rareș Bogdan. De fapt, din informațiile noastre, este vorba de un lobby în care controversatul fost realizator TV, actual europarlamentar, are un rol important.

Întrebare: are Rareș Bogdan are interesul sau misiunea de a-l susține pe controversatul Cristian Diaconescu?

Iată de ce îl numesc controversat.

Deși diplomat de carieră, cu școala făcută serios, pe vremea lui Ceaușescu, și cu practică pe vremea lui Adrian Năstase, Diaconescu s-a manifestat de la un moment dat extrem de ciudat, părăsind zona diplomatică și intrând în diverse combinații politico-guvernamentale – candidatură la Primăria Capitalei, ministru al Justiției și consilier al lui Traian Băsescu.

Aventura în politică a fost a fost în mare parte un eșec  - a intrat pe care frumoși în PSD (după PCR, evident), apoi a sărit în barca găurită a generalului Oprea, UNPR, apoi a marșat pe linia dubiosului M.R. Ungureanu, pentru a ajunge la creația Elenei Udrea și a Traian Băsescu. Paranteză: câți ”penali” am menționat până acum, vorba lui Iohannis? Dar ce mai contează!

În ultimi ani, Diaconescu s-a remarcat prin evoluții isterice la emisiunea lui Rareș Bogdan, situație penibilă pentru un diplomat cu cartea sa de vizită. Acolo, spectatorii au putut face diferența între prestația elevată, argumentată, a lui Dan Dungaciu sau Octavian Hoandră - și ieșirile bizare, suspecte psihic, ale lui Cristian Diaconescu. Fostul lider PSD este un vehement acuzator al 10 august și al PSD în general.

Așa cum precizam, informația a venit pe surse apropiate lui Rareș Bogdan, dar ulterior a fost confirmată și de G4Media.ro ”pe surse politice”. Deci, o sursă mult mai calificată, ceea ce înseamnă că lobby-ul are ambiții mari.

Informație este susținută și de experiența lui Diaconescu în relația cu OSCE: între 1990 - 1993 diplomat în Delegația/Misiunea Permanentă a României la OSCE, 1993-1995 coordonator al secției de cooperare în domeniul politico-militar al OSCE din MAE, 1995-1996 adjunct al șefului misiunii pentru domeniile politico-militar și de securitate ale OSCE, 1996-1997 diplomat în Direcția OSCE din MAE, 1997-1998 director al Direcției OSCE din MAE.

Deci, o experiență de mai demult, dar vastă. Deocamdată nu există confirmări oficiale.

G4Media arată că, pentru această funcție, contracandidata lui Cristian Diaconescu este Helga Maria Schmid (Germania), actualul secretar general al Serviciului European de Acțiune Externă din cadrul Comisiei Europene.

177
Tagurile:
OSCE, Cristian Diaconescu

Загрузка...