B-2 Spirit

Insula Guam: Phenianul amenință s-o atace, SUA trimit într-acolo avioane Stealth

218
(reînnoit 16:24 11.01.2018)
Statele Unite vor consilida potențialul misiunii militare din teritoriul Pacific american Guam cu trei bombardiere Stealth B-2 Spirit, a declarat joi Pacific Air Forces (PACAF)

BUCUREȘTI, 11 ian — Sputnik. Potrivit comandamentului aviatic regional, în Guam sunt dislocați aproximativ 200 de piloți militari americani.

Se presupune că bombardierele de tip Stealth vor desfășura misiuni de antrenament, cu participarea partenerilor din zona Pacificului, pentru a asigura o „stare de pregătire ridicată a echipajelor", a adăugat PACAF.

Comandamentul nu a dezvăluit data dislocării bombardierelor pe insula Guam, de o importanță strategică pentru armata americană în urma amenințărilor racheto-nucleare din partea Coreei de Nord.

Tensiunile din regiunea Pacificului au escaladat anul trecut, ca urmare a lansării repetate a rachetelor balistice și a unui test nuclear efectuat de Phenian, urmate de sancțiunile impuse de Consiliul de Securitate al ONU în privința Coreei de Nord.

În luna august 2017, Coreea de Nord a anunțat că elaborează o strategie militară pentru un eventual atac asupra bazei militare americane din Guam.

Donald Trump a declarat, la rândul său, că Statele Unite vor răspunde amenințărilor Coreei de Nord cu „foc și furie".

În noiembrie 2017, Generalul Forțelor aeriene ale SUA, David Goldfein, a spus că, având în vedere acțiunile Phenianului, forțele aeriene ale SUA intenționează să disloce cel puțin un tip de bombardiere strategice pe Guam.

218
Tagurile:
expediere, B2, bombardiere, Insula Guam, SUA
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (215)
Tematic
Washingtonul dorește discuții cu Phenianul, dar în anumite condiții
Ultima oră: Coreea de Nord - o nouă lansare de rachete e iminentă
Coreea de Nord ar avea mijloace de luptă „de neimaginat"

Загрузка...