Brexit

Brexit: negocierile cu UE, abandonate. Se cere ieşirea IMEDIATĂ din bloc

1284
O petiţie în care se solicită ca Marea Britanie să părăsească UE imediat a atras o amplă susţinere, astfel că va fi declanşată o dezbatere în parlamentul britanic.

BUCUREŞTI, 11 ian — Sputnik, Doina Crainic. Mai mult de 132.000 de persoane au susținut petiția online de pe site-ul oficial al Parlamentului britanic, solicitând prim-ministrului să abandoneze negocierile cu UE privind Brexit și să înceapă imediat retragerea din bloc, potrivit express.co.uk.

Astfel, a fost programată o dezbatere în parlament pe 22 ianuarie. În conformitate cu regulile parlamentare, deputații trebuie să organizeze o dezbatere asupra oricărei chestiuni ce face obiectul unei petiții care strânge peste 100.000 de susținători.

Petiția „Trebuie să ieşim din UE imediat" a fost publicată pe site-ul Parlamentului în septembrie și va rămâne acolo pentru a aduna mai multe semnături până în martie.

Petiţia a fost depusă de Jack Taylor, un alegător din Midlands. Din petiţie se înţelege că acesta solicită prim-ministrului britanic să întrerupă procesul de negocieri stabilit în temeiul articolului 50 din regulamentul UE și să declare în mod unilateral că Marea Britanie a părăsit blocul, fără a se ajunge la un acord.

„UE pare decisă să ne ofere un acord prin care să ne pedepsească, pentru a se răzbuna. De ce să mai așteptăm încă 18 luni, când putem pleca imediat și putem prelua complet controlul asupra țării noastre, asupra puterilor noastre de legiferare și asupra frontierelor?", se arată în petiţie.

Iniţiatorul petiţiei mai spune că UE insistă ca Marea Britanie să plătească zeci de miliarde de lire ca „factură" pentru Brexit și să continue să accepte jurisdicția instanțelor UE chiar și după ieşirea din bloc.

„Sunt încântat că Parlamentul va dezbate despre o ieșire fermă şi rapidă. Va fi un prilej pentru parlamentari să arate cât de mult ţine cont elita politică de electorat", a declarat liderul Ukip Henry Bolton referindu-se la anunţul despre programarea dezbaterii.

Departamentul pentru Brexit a publicat un răspuns la petiție, după ce aceasta a străns mai mult de 10.000 de susținători anul trecut.

În răspuns se precizează că Guvernul este hotărât să respingă orice tentative de a rămâne în interiorul UE, de a reintra „pe uşa din dos" sau privind organizarea unui al doilea referendum.

De asemenea, se subliniază că Guvernul britanic va urmări să obţină cel mai avantajos acord pentru Marea Britanie, care să maximizeze beneficiile aduse de ieşirea din UE — controlul asupra frontierelor, asupra legilor și banilor —, păstrând, în același timp, accesul pe piețele UE și continuând să colaboreze cu vecinii europeni în chestiuni comune.

Se mai menţionează că, după Brexit, Regatul Unit va pune capăt jurisdicției directe a Curții de Justiție a UE (CJUE) în Marea Britanie.

1284
Tagurile:
Petiție, Ieșirea imediată, Brexit, UE, UK
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (668)
Tematic
Atenţionare: Brexit, al doilea referendum şi o gaură de miliarde de euro
Brexit ar putea deveni un model pentru relația UE cu Ucraina și Turcia
Ce se întâmplă cu paşapoartele britanice după Brexit. Reafirmarea identităţii
Nu există nicio dovadă a imixtiunii rusești în referendumul pentru Brexit
Marea Britanie: crește numărul oponenților Brexit
Liderii UE au aprobat Faza a doua a discuțiilor privind Brexit - Donald Tusk
Brexit: Regatul Unit poate pierde încă 140 de miliarde
Britanicii vor avea un cuvânt de spus despre ce Brexit a negociat May - în 2022
Liviu Dragnea

Dragnea, lovit din nou de Europa - chiar la 1 an după condamnare! Decizie uluitoare!

212
”Dispoziţiile din regulament nu conferă dreptul persoanelor fizice, chiar dacă sunt vizate direct, să ceară OLAF să-şi cerceteze propria anchetă pentru a verifica dacă au fost respectate regulamentele europene”

BUCUREȘTI, 27 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Exact acum 1 an președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat și încarcerat, în urma unui proces și a unei decizii controversate. Iată azi Dragnea mai primește o veste proastă, a  pierdut un proces la Tribunalul UE.

Concret, e vorba de o acțiune deschisă de Dragnea, o plângere în legătură cu ancheta Tel Drum de la DNA, în baza unor cercetări OLAF.

Astfel, în 2017, după ce DNA a anunțat că Liviu Dragnea este pus sub acuzare în cauza Tel Drum, acesta cerut clarificări și a făcut o serie de solicitări către OLAF. Dar, surpriză, OLAF nu a acceptat, în ciuda pretențiilor de transparență.

Ca atare, Liviu Dragnea s-a adresat Comisiei Europene cu privire la ancheta făcută de OLAF, răspunsul nu a fost favorabil, iar fostul lider a atacat acel răspuns la Tribunalul UE.

Dragnea a reclamat o încălcare a regulamentelor europene şi faptul că i-a fost afectat dreptul la apărare și că nu i-a fost acordată prezumpția de nevinovăție şi – atenție - că nici nu i-a fost permis accesul la documentele din ancheta OLAF!

Dar, Tribunalul UE a respins acțiunea.

Acum vine bomba: în decizia de azi a Tribunalului UE se arată că ”dispoziţiile din regulament nu conferă dreptul persoanelor fizice, chiar dacă sunt vizate direct, să ceară OLAF să-şi cerceteze propria anchetă pentru a verifica dacă au fost respectate regulamentele europene”!

Deci, cine poate verifica OLAF? Se pare că nimeni! Asta e democrația UE! Reamintim că Dragnea NU apare în acționariatul TelDrum, iar în privința beneficiilor pe care acesta le-ar fi avut de pe urma activității firmei NU a fost dată încă o decizie definitivă a vreunei instanțe.

De asemenea, conform Mediafax, judecătorii Tribunalului UE precizează că Liviu Dragnea ”nu poate susţine că refuzul OLAF de a deschide o investigaţie în privinţa unei anchete iniţiale în cazul Tel Drum i-a afectat drepturile”!

Reamintim că, în baza acestei anchete a OLAF, Liviu Dragnea, principal om politic al acelei perioade, a fost călcat în picioare de presă, ducând la o prăbușire în sondaje a sa și a PSD. Dar, iată, UE nu consideră că respectiva anchetă poate fi verificată și nici dreptul lui Dragnea – inclusiv la imagine – a fost încălcat! Europa…

Iată și decizia Tribunalului UE

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

212
Tagurile:
Europa, lovitură, condamnare, Liviu Dragnea

Загрузка...

Și Bulgaria depășește România: își deschide restaurantele și cafenelele de la 1 iunie

56
(reînnoit 11:41 27.05.2020)
Un ordin emis de Ministrul bulgar al Sănătății prevede că în Bulgaria, de la 1 iunie, se redeschid restaurantele, barurile de zi și cafenelele la întreaga lor capacitate, terasele fiind deja deschise din 5 mai

BRUXELLES, 27 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Bulgaria depășește România la ridicarea restricțiilor și își deschide localurile publice de la 1 iunie. Astfel, pe lângă cafenele, baruri și localuri de alimentație publică, îşi pot relua activitatea de la 1 iunie teatrele și şcolile de dans, doar barurile de noapte rămânând închise.

Școlile de dans vor funcționa la 30% din capacitate în interior sau 50% din capacitate în aer liber, se arată în ordinul ministerului Sănătății de la Sofia care prevede că sunt permise și concertele sau alte evenimente culturale şi de divertisment.

De altfel, redeschiderea teraselor a fost permisă în Bulgaria încă din 5 mai.

Conform deciziei ministrului Sănătății, starea de epidemie rămâne în vigoare până în 14 iunie. Până în prezent, în Bulgaria s-au înregistrat 2.460 de cazuri de coronavirus şi 133 de decese după contaminare.

56
Tagurile:
Restaurante, Bulgaria

Загрузка...
Drapelul României

Proiect generos aprobat de Senat recunoașterea eroului martir al Națiunii române

0
„Ceremoniile anuale vor avea loc în data de 27 mai şi pot fi marcate de autorităţi şi de instituţiile publice de cultură din ţară şi străinătate prin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter cultural-ştiinţific”

BUCUREȘTI, 27 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a aprobat propunere legislativă de declarare a lui Mihai Viteazul ”martir şi erou al naţiunii române”, urmând a fi omagiat anual pe 27 mai.

Propunerea a fost inițiată de parlamentari PNL și PSD, iar rezultatul votului (telefonic) a fost de 110 voturi "pentru" şi 23 de abţineri.

Iată pasajul esențial din textul de lege aprobat: ”Se declară un martir şi erou al naţiunii române Mihai Viteazul, domn al Ţării Româneşti, domn al Moldovei şi Principe al Transilvaniei, pentru rolul marcant pe care l-a avut în săvârşirea primei Uniri a poporului român, pentru curajul şi sacrificiul său”.

”Ceremoniile anuale vor avea loc în data de 27 mai şi pot fi marcate de autorităţile centrale şi locale, precum şi de instituţiile publice de cultură din ţară şi străinătate prin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter cultural-ştiinţific”, se arată în proiect.

De asemenea, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot sprijini material sau logistic organizarea şi desfăşurarea programelor şi manifestărilor menţionate ”în limita fondurilor disponibile”.

Proiectul de lege va fi acum dezbătut și votat de Camera Deputaţilor, forul decizional.

Reamintim că, 27 mai 1600, a avut loc prima unire politică a celor trei țări române, Mihai Viteazul devenind ”domn al Țării Românești, Ardealului și Moldovei”.

De asemenea, este de menționat relația lui Mihai Viteazu cu Rusia, marele voievod român punând bazele unei alianțe, în 1597, cu Feodor, fiul lui Ivan cel Groaznic, de la care și primit un ajutor.

Și ctitoria lui Mihai Viteazu, biserica din Brăila, arsă de turci ca răzbunare, a fost restaurată, în 1645, cu ajutorul banilor dăruiți de țarul Mihail Romanov, fondatorul dinastiei imperiale ruse.

0
Tagurile:
Mihai Viteazu, România
Tematic
Biserica din Lujerdiu: o ctitorie a lui Mihai Viteazul din Cluj mai puțin cunoscută
Cum s-a numit țara lui Mihai Viteazul?
De la garda austriacă la căpitanii lui Mihai Viteazul de la Alba-Iulia!
Ministrul Culturii, Daniel Breaz – vinovat în scandalul statuii lui Mihai Viteazu!

Загрузка...