Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki

Polonia și Ungaria vor crearea unei bănci regionale în Europa Centrală - detalii

152
(reînnoit 10:32 06.01.2018)
Fără a oferi prea multe detalii, premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, i-a dat asigurări omologului său maghiar, Viktor Orban, că sunt interesați de crearea unei bănci de dezvoltare regională

CHIȘINĂU, 5 ian — Sputnik. Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a declarat că Polonia și Ungaria au inițiat discuții pentru înfiinţarea unei bănci de dezvoltare regională în vederea stimulării investiţiilor în infrastructura din Europa Centrală. În acest proiect ar putea să se implice Slovacia şi Cehia, informează visegradgroup.eu.

Premierul polonez i-a mulțumit lui Viktor Orban pentru implicarea personală în dezvoltarea relațiilor polono-ungare.

Miercuri premierul Poloniei s-a întâlnit la Budapesta cu omologul său maghiar, Viktor Orban, pentru a discuta chestiuni ce țin de dezvoltarea politico-economică dinte cele două state.

"I-am confirmat cu certitudine [premierului Orban] că suntem interesaţi. Dacă cehii şi slovacii vor răspunde pozitiv, putem înfiinţa rapid această bancă", a  punctat Morawiecki, fără a oferi mai multe detalii.

Mateusz Morawiecki a întreprins prima sa vizită oficială în Ungaria după ce a preluat mandatul de premier pe 11 decembrie 2017.

Grupul de la Visegrád, sau V4, este o organizație de cooperare formată din patru state central-europene: Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria.

152
Tagurile:
banca, Mateusz Morawiecki, Viktor Orban, Polonia, Ungaria

Загрузка...