Former British Prime Minister Tony Blair delivers a keynote speech at a pro-Europe event in London, Britain, February 17, 2017.

Tony Blair avertizează asupra revoltelor populiste și colapsului UE

72
(reînnoit 18:09 05.01.2018)
Mai multe țări ar putea să se desprindă de UE într-un val de revolte populiste, spune fostul premier britanic, Tony Blair

BUCUREȘTI, 5 ian — Sputnik. Fostul premier britanic a cerut țărilor UE să "profite de moment" și să se ocupe de problemele legate de migrația musulmană.

Tony Blair a declarat ziarului german Die Welt că problemele de migrație care au declanșat Brexit nu sunt numai ale Marii Britanii, și alte țări din UE ar putea să se confrunte cu situații de urgență.

"Să fim înțeleși: anxietățile poporului britanic care a condus la Brexit nu se limitează la Marea Britanie", a spus el.

"Cu o conducere puternică vom profita de momentul Brexit pentru a ne ocupa și de problemele care stau la baza, care nu sunt doar preocuparea poporului britanic, ci și preocupare în întreaga Europă. Altfel, acest populism va fi alimentat".

Blair a făcut o distincție clară între migrația în UE — o problemă pe care el o consideră serioasă numai în anumite zone din Regatul Unit — și migrația din afara UE. El a spus că tensiunile apar din migrația din afara UE "atunci când oamenii nu sunt siguri că cei care vin le împărtășesc valorile" — în special din țările majoritar musulmane.

Blair consideră că acest lucru este deja o problemă în Olanda, Danemarca și Suedia.

La sfârșitul lunii decembrie, grupul de reflecție al lui Blair, Institutul pentru Schimbări Globale, a lansat un raport care avertizează despre o revoltă populistă în Europa, în timp ce alegătorii devin frustrați de problemele europene legate de imigrație.

72
Tagurile:
Migrația musulmană, Revolte populiste, Colaps, UE, Tony Blair
Сухогруз

Cargobot, naufragiat în Marea Neagră: 5 persoane salvate, 4 morți

7
(reînnoit 15:22 17.01.2021)
La bordul cargobotului rusesc, naufragiat în Marea Neagră, se aflau 12 persoane, dintre care 2 cetățeni ruși, iar restul – ucraineni.

Un cargobot în Marea Bering
© Sputnik / Владимир Вяткин
BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. La bordul cargobotului “Arvin, naufragiat duminică în Marea Neagră, în apropierea de țărmul Turciei, se aflau 15 persoane, dintre care doi sunt cetățeni ai Rusiei, iar 13 - ai Ucrainei. Vasul aparține companiei ucrainene "Tesoro Marine".

Ministerul Apărării al Turciei a anunțat că a expediat o fregată în zona operațiunii de salvare, la locul naufragierii cargobotului în Marea Neagră.

“Pentru susținerea operațiunii de căutare și salvare, în zona Bartin, unde a naufragiat cargobotul rusesc, a fost expediată o fregată”, se menționează în comunicatul autorităților turce.

Potrivit ultimelor informații, s-a reușit salvarea a cinci persoane, alte patru au decedat.

7
Tagurile:
Marea Neagră
Tematic
Un cargobot, transportând 3500 de maşini Nissan, a luat foc în Pacific. VIDEO
Navele cargo care ard în Marea Neagră: Video postat de autorități
Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră

Загрузка...

Rusia se retrage din acordul Cer Deschis

92
(reînnoit 02:29 17.01.2021)
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis. Pe 15 ianuarie, Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat că Moscova demarează procedurile interne pentru retragerea din înțelegere.

Potrivit comunicatului diplomației ruse, decizia este legată de lipsa unor progrese în păstrarea documentului.

Acordul Cer Deschis a fost semnat în 1992. 34 de state au fost parte a acestui document, însă în noiembrie 2020, SUA s-au retras oficial din acord, acuzând Rusia de nerespectarea condițiilor lui. Moscova a declarat că Washingtonul a părăsit înțelegerea sub pretexte false. Vor mai exista zboruri de observare și cum se va schimba securitatea globală – urmăriți în materialul video realizat de Sputnik.

92

Загрузка...