Посол России в Анкаре Андрей Карлов умер в результате вооруженного нападения

În Turcia a fost arestat un complice la asasinarea ambasadorului rus, Karlov

114
(reînnoit 09:33 29.12.2017)
În Turcia a fost arestat organizatorul expoziției în timpul căreia a fost asasinat ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov

BUCUREȘTI, 29 dec — Sputnik. Autoritățile turce l-au arestat pe Mustafa Timur Özkan, organizatorul expoziției în timpul căreia a fost asasinat ambasadorul rus din Turcia, Andrei Karlov, potrivit publicației Yeni Safak. Acesta este suspectat de complicitate la omor.

Potrivit surselor publicației, Özkan a fost anchetat de procuratura din Ankara, care i-a înaintat acuzații de complicitate la pregătirea unui omor premeditat, după care instanța de judecată din capital turcă a luat decizia de plasare a acestuia sub arest.

Karlov a fost împușcat pe 19 decembrie 2016 în timp ce rostea un discurs la deschiderea a expoziției de fotografii Rusia, de la "Din Kaliningrad până la Kamceatka, prin ochii unui călător". Atacul a fost săvârșit de colaboratorul poliției Mevlüt Mert Altıntaș. Acesta fusese lichidat de serviciile de pază.

Anterior, au mai fost reținuți patru persoane bănuite de complicitate la omorul lui Karlov, dintre care trei erau foști polițiști și directorul grupului media Guru Medya, Hayreddin Aydınbaş.

114
Tagurile:
asasinat, Ambasadorul rus, Omor, Andrei Karlov, Ankara, Rusia, Turcia
Tematic
Fost șef al diplomației române, despre asasinarea lui Andrei Karlov
Asasinul lui Andrei Karlov, fost agent de pază al Ambasadei Rusiei la Ankara

Загрузка...