O fată cu telefon

China introduce buletine de identitate virtuale

107
(reînnoit 09:10 28.12.2017)
China devine prima țară care va introduce buletine de identitate virtuale

BUCUREȘTI, 28 dec — Sputnik. Începând cu anul 2018, cetățenii chinezi vor putea utiliza buletine de identitate virtuale, care vor putea fi păstrare într-o aplicație specială pe smartphone, anunță publicația Guangzhou Jibao.

Primii care vor adopta noul sistem vor fi locuitorii provinciei Guangdong. În cadrul unui proiect-pilot, lansat la începutul acestei săptămâni în Guangzhou, locuitorii districtului Nansha au avut posibilitatea să testeze noua tehnologie.

Buletinele de identitate virtuale vor fi accesibile în două formaturi: unul pentru utilizarea informală, care va putea fi instalată în messengerul WeChat, spre exemplu, pentru a fi prezentată în magazine sau muzee.

Pentru obținerea celui de-al doilea, format oficial al buletinului de identitate, va fi necesară depunerea unei cereri la secția de poliție locală pentru înregistrare într-un sistem special. Solicitantul va trebui să prezinte toate datele despre propria persoană și să fie supus procedurii de scanare facială, pentru ca dispozitivile specială să poate identifica persoana.

Cel de-al doilea format al buletinului de identitate va fi utilizat la cumpărarea biletelor de tran, la înregistrare în hotel sau pentru perfectarea licenței pentru activitatea comercială.

Deocamdată, proiectul este realizat în provincia Guangdong, însă începând cu anul viitor, sistemul buletinelor de identitate virtuale va fi extins în toată țara.

107
Tagurile:
buletin virtual de identitate, China

Un avion rusesc Su-27 a interceptat avioane de recunoaștere ale SUA

36
Avionul de luptă rusesc Su-27 a interceptat două avioane de recunoaștere ale SUA în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, avionul strategic de recunoaștere RC-135 și avionul de bază al aviației de patrulare P-8A Poseidon au fost detectate de sistemul rusesc de apărare antiaeriană.

Acum o săptămână piloții ruși au interceptat avioane-spion deasupra bazinului Mării Negre.

Cum a decurs operațiunea, urmăriți în materialul Sputnik. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

36
Tagurile:
SUA, Rusia, avioane, Su-27

Загрузка...
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg a dat lovitura în timpul pandemiei: averea sa a depășit 100 de miliarde

28
(reînnoit 08:20 08.08.2020)
Averea personală a fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a depășit ieri 100 de miliarde de dolari pentru prima oară, după ce acțiunile companiei sale au atins un record pe baza lansării Reels, competitorul lui TikTok.

BRUXELLES, 7 aug - Sputnik. Șeful de 36 de ani al companiei de social media a devenit al treilea centimiliardar al lumii, adăugându-se titanilor Jeff Bezos și Bill Gates, arată RT

Sunt singurele persoane pe glob care au acest statut, conform Bloomberg Billionaires Index. Averea lui Zuckerberg rezultă în mare parte din cele 13 procente pe care le deține în Facebook.

Mogulii americani din tehnologie au văzut cum averile lor au crescut fără limite în acest an. Ei se îmbogățesc și mai repede acum pe măsură ce pandemia atrage mai multă activitate în mediul online.

Averea colectivă a miliardarilor din tehnologie în indexul Bloomberg (ierarhizarea celor mai bogați 500 de oameni din lume)  aproape că s-a dublat din 2016, de la 751 de miliarde la 1,4 trlioane de dolari astăzi, o creștgere mai rapidă decât în oricare alt sector.

Șapte din cei mai bogați 10 oameni ai lumii provin din sectorul tehnologiei, care au o aver combinată de 666 de miliarde de dolari, în evoluție cu 147 de miliarde numai în acest an.

Cele mai mari cinci companii de tehnologie americane, Apple, Amazon, Alphabet, Facebook și Microsoft au o evaluare de piață echivalentă cu aproximativ 30 la sută din PIB-ul SUA, aproape dublu față de cât a fost la sfârșitul lui 2018.

În același timp, Senatorul american Bernie Sanders plănuiește să introducă o lege care să taxeze ceea ce el numește ”câștiguri obscene” în perioada coronavirusului. Legea ”Faceți-i pe miliardari să plătească” ar taxa cu 60 la sută creșterea averilor oligarhilor din 18 martie până la sfârșitul anului pentru a folosi acești bani ca să acopere cheltuielile medicale suplimentare ale americanilor.

Zuckerberg, care a fondat gigantul social media din dormitorul său de la Harvard University în 2004, a declarat că planul său este să cedeze 99 la sută din acțiunile Facebook în timpul vieții sale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tagurile:
Facebook, Mark Zuckerberg

Загрузка...