Hua Chunying, purtător de cuvânt al MAE al Chinei

Beijingul dezminte ar livra petrol Phenianului, ignorând regimul de sancțiuni

182
(reînnoit 18:30 27.12.2017)
ONU a introdus, în 22 decembrie, o serie de restricții privind operațiunile comerciale cu Coreea de Nord , limitând importurile petroliere ale țării la patru miliarde de barili pe an

BUCUREȘTI, 27 dec — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe al Chinei, Hua Chunying, a comentat afirmațiile ziarului sud-coreean Chosun Ilbo precum că țara sa transportă, pe cale maritimă, petrol către Coreea de Nord.

„Guvernul nostru a aplicat în totalitate și cu strictețe rezoluțiile Consiliului de Securitate. Demonstrăm o atitudine serioasă și acționăm eficient", a răspuns ea la întrebarea privind eventuala încălcare.

Potrivit datelor serviciului vamal chineze, preluate de agenția de știri Reuters, Beijingul nu a exportat în Coreea de Nord nici un fel de produse petroliere, combustibil pentru motoare reactive, motorină sau păcură. Totodată, țara nu a importat nici un lot de minereu de fier, cărbune sau plumb din Coreea de Nord din momentul în care au intrat în vigoare restricțiile ONU.

Exporturile de porumb către Coreea de Nord au scăzut cu 82%, comparativ cu anul precedent, în timp ce livrările de orez s-au redus cu 64%.

182
Tagurile:
reducere, Comerț, respectare, sancțiuni, ONU, Coreea de Nord, China
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (221)
Tematic
Oficial: Moscova și Beijing, gata să prevină escaladarea în Peninsula Coreeană
Coreea de Sud nu vrea aplicații militare pe teritoriul ei până la încheierea JO
SUA planifică să atace Coreea de Nord pentru a stopa programul nuclear - surse
Scenariul funest pentru Peninsula Coreeană poate fi prevenit de Rusia și China

Загрузка...