Ierusalim

România, printre statele care negociază mutarea ambasadei la Ierusalim?

167
(reînnoit 11:01 27.12.2017)
Israelul poartă negocieri cu cel puțin zece state transferarea ambasadelor la Ierusalim, a anunțat adjunctul ministrului israelian de Externe

BUCUREȘTI, 27 dec  — Sputnik. Autoritățile israeliene poartă negocieri cu zece țări transferarea reprezentanțelor diplomatice la Ierusalim, a anunța adjunctul ministrului de Externe al Israelului, Tzipi Hotovely. Declarația a fost făcută la postul de radio al corporației israeliene de teleradiodifuziunii, potrivit RT.

Potrivit diplomatului, dialogul cu privire la mutarea ambasadelor la Ierusalim este purtat cu zece state, însă e evitat să menționeze care sunt acestea.

"Există astfel de state pe toate continentele. Vă pot spune că este vorba de mai mult de zece state și noi, cei de la ministerul Afacerilor Externe lucrăm echilibrat cu fiecare din acestea", a subliniat diplomatul.

În același timp, Hotovely a menționat și propunerea președintelui Camerei Deputaților din România, Liviu Dragnea, de a supune discuției chestiunea mutării ambasadei române la Ierusalim.

"Nu pot divulga numele, dar unele sunt din Europa. Ţinem demersurile sub acoperire, deoarece aceste ţări sunt supuse unor presiuni enorme din partea lumii arabe şi a altor ţări europene", a declarat oficialul israelian, potrivit Mediafax.

Guatemala este primul stat care a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului după anunțul făcut de Donald Trump pe 6 decembrie despre mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

167
Tagurile:
ambasada, capitala, Tzipi Hotovely, Liviu Dragnea, Ierusalim, Israel, România
Тема:
SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (48)
Tematic
De ce Dragnea vrea să mute ambasada României la Ierusalim?
Ierusalim: Liderul Hamas cheamă la o "nouă intifadă" după anunțul lui Trump
Ierusalim, capitala discordiei
Atac armat lângă Ierusalim: Trei israelieni uciși, unul rănit (VIDEO)
(VIDEO) Atac cu împușcături la Muntele Templului din Ierusalim, mai mulți răniți
Trump este primul președinte SUA care se roagă la Zidul de Vest din Ierusalim
Focul haric s-a aprins la Ierusalim și în acest an
Care este semnificația intrării Domnului în Ierusalim pe asin neîmblânzit
Atentatul din Ierusalim - un șir de controverse

Загрузка...