Russia Today channel

ONU a criticat restricțiile SUA privind RT și Sputnik

124
(reînnoit 09:37 23.12.2017)
Utilizarea de către SUA, împotriva Sputnik și RT, a Legii privind înregistrarea ca agenți străini (FARA) poate submina nu numai activitatea acestor agenţii de presă, ci și încrederea în jurnalismul străin în general, a declarat Raportorul Special al ONU privind promovarea și protecția dreptului la libertatea de exprimare

BUCUREŞTI, 23 dec — Sputnik, I.B. David Kaye, Raportorul Special al ONU privind promovarea și protecția dreptului la libertatea de exprimare, a declarat pentru Sputnik că ideea unei astfel de legi nu este, în principiu, greşită, dar utilizarea ei împotriva jurnaliştilor poate avea efecte extinse nocive.

„Ideea pe care se bazează FARA este de a exista transparență cu privire la agenții străini care operează dintr-o poziţie de lobby și dintr-o poziţie publică în Statele Unite. Multe guverne cer acest tip de transparență necesară și, în principiu, nu este nimic în neregulă cu aceasta, dar, atunci când este folosită împotriva jurnaliștilor, cred că are un efect de propagare; poate submina nu doar activitatea RT sau a Sputnik, care sunt vizate, dar şi încrederea în jurnalismul străin în general", a declarat David Kaye pentru Sputniknews.com.

Privarea de către Statele Unite a agenţiei RT de acreditare în cadrul Congresului SUA este un gest contraproductiv și permite Rusiei să impună măsuri similare împotriva presei americane, a adăugat Kaye.

Potrivit lui Kaye, interdicțiile aplicate presei în diferite instituții din Statele Unite „au determinat Rusia să adopte măsuri similare împotriva jurnaliștilor americani. Nu au fost încă implementate, dar exista posibilitatea aceasta, este ca o cursă a înarmărilor și este o măsură dăunătoare, mai dăunătoare decât răul cauzat inițial", a avertizat el.

Raportorul Special al ONU a cerut celor două țări să manifeste prudenţă, să renunțe la impunerea de sancțiuni și să se gândească dacă există alte modalități de soluţionare a problemelor.

124
Tagurile:
sputnik, RT, ONU, SUA
Tematic
Podesta: Sputnik și RT sunt surse preferate la Casa Albă. Reacția lui Simonian
Simonian: Angajații Sputnik sunt filați de servicii secrete
Trei mari instituții media britanice atacă Sputnik cu ajutorul NATO

Загрузка...