Soldați NATO în timpul exercițiilor militare Iron Sword 2016

Un general american către soldații săi: fiți pregătiți de un război cu Rusia

444
(reînnoit 21:44 22.12.2017)
Generalul Robert Neller a îndemnat militarii americanii dislocați în Norvegia să se pregătească de un război cu Rusia

BUCUREȘTI, 22 dec — Sputnik. Comandantul pușcașilor marini americani cantonați în Norvegia, generalul Robert Neller, a avertizat militarii despre o posibilă "mare bătălie" în regiune, anunță portalul Military.com.

Neller nu a exclus că subalternii ar putea fi în curând redislocați, iar prezența americană în regiune să devină mai accentuată.

"Sper să greșesc, însă suntem în pragul unui război. Datorită prezenței voastre aici, participați la o luptă, la o luptă informațională, la o luptă politică", a menționat el.

Generalul a specificat că în viitorul apropiat centrul atenției se va deplasa asupra regiunii Pacificului și Rusiei.

"Nu uitați de ce vă aflați aici. Ei ne supraveghează. Așa cum voi îi supravegheați, vă supraveghează și ei. Avem aici 300 de pușcași marini; am putea majora această cifră până la 3 mii într-o singură noapte", a spus Neller.

Poziția, potrivit căreia Rusia, de rând cu China, Coreea de Nord, Iran și Orientul Mijlociu, sunt principalele amenințări, a fost inclusă în noua strategie a securității naționale a SUA, publicată pe 18 decembrie.

Subunitățile forțelor armate ale SUA se află în Norvegia din luna ianuarie a acestui an. E una din primele dislocări a unor trupe străine pe teritoriul acestei țări din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Pușcașii marini se antrenează acolo pentru desfășurarea unor operațiuni militare în condiții meteorologice dure.

444
Tagurile:
Al treilea război mondial, război, NATO, Robert Neller, Norvegia, Rusia, SUA
Tematic
Previziunile SUA privind tacticile rusești într-un eventual război
NATO ne calmează: Înainte de ultimul război mondial situaţia era şi mai proastă
Cinci regiuni care ar putea provoca ce de-al treilea război mondial în 2018
Profețiile lui Nostradamus pentru 2018: un război mondial și crahul Israelului
Ministru SUA, previziune sumbră: în 2018, "mă aștept la un război total"

Rusia se retrage din acordul Cer Deschis

91
(reînnoit 02:29 17.01.2021)
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis. Pe 15 ianuarie, Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat că Moscova demarează procedurile interne pentru retragerea din înțelegere.

Potrivit comunicatului diplomației ruse, decizia este legată de lipsa unor progrese în păstrarea documentului.

Acordul Cer Deschis a fost semnat în 1992. 34 de state au fost parte a acestui document, însă în noiembrie 2020, SUA s-au retras oficial din acord, acuzând Rusia de nerespectarea condițiilor lui. Moscova a declarat că Washingtonul a părăsit înțelegerea sub pretexte false. Vor mai exista zboruri de observare și cum se va schimba securitatea globală – urmăriți în materialul video realizat de Sputnik.

91

Загрузка...
Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé

Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V

114
Președintele Republicii Guineea, din Africa de Vest, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.

Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina
© Sputnik / Дарья Станиславец

“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.

Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.

114
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mexicul vrea să cumpere 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V
Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V
După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi
Moscova și Caracas semnează un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

Загрузка...

Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri

0
Ministrul rus al Afacerilor Externe consideră inacceptabile amestecul în problemele interne a statelor suverane și impunerea anumitor scheme ideologice.

Serghei Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri. Șeful diplomației ruse s-a referit la imixtiunea Washingtonului în problemele interne ale altor state. Cum se reflectă acest lucru asupra Irakului, Libiei și Siriei, aflați din materialul video Sputnik.

0

Загрузка...