British passport

Ce se întâmplă cu paşapoartele britanice după Brexit. Reafirmarea identităţii

436
Noile paşapoarte nu vor avea niciun însemn al Uniunii Europene şi reprezintă un semn al restabilirii „identităţii naţionale"

BUCUREŞTI, 22 dec — Sputnik, Doina Crainic. Ministerul de Interne britanic a confirmat că documentul aprobat de Uniunea Europeană, de culoare vişinie, va fi eliminat după ce ţara va ieşi din blocul comunitar, pe 29 martie 2019, informează Daily Mail.

Acestea vor fi treptat eliminate, astfel că cei care deţin pașapoartele existente nu vor trebui să le schimbe până la expirarea lor.

Noile paşapoarte, de culoare albastră, cu înscris auriu, vor fi emise fără însemne ale UE şi vor fi eliberate celor care trebuie să-şi reînnoiască paşaportul sau solicită un nou pașaport din octombrie 2019.

Fostul lider Ukip Nigel Farage a sărbătorit vestea pe Twitter, scriind „Brexmas fericit!"

​„La referendumul din 2016, ne-am dorit pașapoartele înapoi. Acum le-am luat înapoi!… Întoarcerea la pașapoartele britanice înseamnă că redevenim o țară adevărată. Ne recăpătăm individualitatea și identitatea națională", a adăugat Farage pe Twitter.

​Mai mulţi politicieni conservatori au salutat revenirea la vechiul paşaport britanic, arătându-se încântaţi de „minunatul cadou de Crăciun".

„Pașaportul nostru reprezintă o emblemă a naționalității noastre. Revenirea, după Brexit, la [documentul] tradiţional de culoare albastru închis constituie o reafirmare a faptului că națiunea noastră îşi recâștigă suveranitatea și o salut", a scris pe Twitter şi conservatorul Michael Fabricant.

Costând 72,50 de lire, noul paşaport va avea caracteristici îmbunătățite privind securitatea, inclusiv un microcip biometric.

Pașaportul „vechi albastru" a fost introdus în 1920, dar, în 1981, Bruxelles-ul a cerut tuturor statelor membre să emită un pașaport „european" în patru ani.

În 2000, Marea Britanie a respins planul de a fi eliminată coroana reginei de pe pașaport şi de a fi introdus, eventual, cercul format din cele 12 stele ale UE.

De asemenea, 2007, Bruxelles-ul a încercat eliminarea din documente a cuvintelor „Her Britanic Majesty" („Maiestatea sa Britanică").

436
Tagurile:
Brexit, Pașapoarte britanice, Nigel Farage, Marea Britanie, UK
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (668)
Tematic
Nu există nicio dovadă a imixtiunii rusești în referendumul pentru Brexit
Marea Britanie: crește numărul oponenților Brexit
Liderii UE au aprobat Faza a doua a discuțiilor privind Brexit - Donald Tusk
Brexit: Regatul Unit poate pierde încă 140 de miliarde
Britanicii vor avea un cuvânt de spus despre ce Brexit a negociat May - în 2022
Liviu Dragnea

Dragnea, lovit din nou de Europa - chiar la 1 an după condamnare! Decizie uluitoare!

221
”Dispoziţiile din regulament nu conferă dreptul persoanelor fizice, chiar dacă sunt vizate direct, să ceară OLAF să-şi cerceteze propria anchetă pentru a verifica dacă au fost respectate regulamentele europene”

BUCUREȘTI, 27 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Exact acum 1 an președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat și încarcerat, în urma unui proces și a unei decizii controversate. Iată azi Dragnea mai primește o veste proastă, a  pierdut un proces la Tribunalul UE.

Concret, e vorba de o acțiune deschisă de Dragnea, o plângere în legătură cu ancheta Tel Drum de la DNA, în baza unor cercetări OLAF.

Astfel, în 2017, după ce DNA a anunțat că Liviu Dragnea este pus sub acuzare în cauza Tel Drum, acesta cerut clarificări și a făcut o serie de solicitări către OLAF. Dar, surpriză, OLAF nu a acceptat, în ciuda pretențiilor de transparență.

Ca atare, Liviu Dragnea s-a adresat Comisiei Europene cu privire la ancheta făcută de OLAF, răspunsul nu a fost favorabil, iar fostul lider a atacat acel răspuns la Tribunalul UE.

Dragnea a reclamat o încălcare a regulamentelor europene şi faptul că i-a fost afectat dreptul la apărare și că nu i-a fost acordată prezumpția de nevinovăție şi – atenție - că nici nu i-a fost permis accesul la documentele din ancheta OLAF!

Dar, Tribunalul UE a respins acțiunea.

Acum vine bomba: în decizia de azi a Tribunalului UE se arată că ”dispoziţiile din regulament nu conferă dreptul persoanelor fizice, chiar dacă sunt vizate direct, să ceară OLAF să-şi cerceteze propria anchetă pentru a verifica dacă au fost respectate regulamentele europene”!

Deci, cine poate verifica OLAF? Se pare că nimeni! Asta e democrația UE! Reamintim că Dragnea NU apare în acționariatul TelDrum, iar în privința beneficiilor pe care acesta le-ar fi avut de pe urma activității firmei NU a fost dată încă o decizie definitivă a vreunei instanțe.

De asemenea, conform Mediafax, judecătorii Tribunalului UE precizează că Liviu Dragnea ”nu poate susţine că refuzul OLAF de a deschide o investigaţie în privinţa unei anchete iniţiale în cazul Tel Drum i-a afectat drepturile”!

Reamintim că, în baza acestei anchete a OLAF, Liviu Dragnea, principal om politic al acelei perioade, a fost călcat în picioare de presă, ducând la o prăbușire în sondaje a sa și a PSD. Dar, iată, UE nu consideră că respectiva anchetă poate fi verificată și nici dreptul lui Dragnea – inclusiv la imagine – a fost încălcat! Europa…

Iată și decizia Tribunalului UE

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

221
Tagurile:
Europa, lovitură, condamnare, Liviu Dragnea

Загрузка...

Și Bulgaria depășește România: își deschide restaurantele și cafenelele de la 1 iunie

56
(reînnoit 11:41 27.05.2020)
Un ordin emis de Ministrul bulgar al Sănătății prevede că în Bulgaria, de la 1 iunie, se redeschid restaurantele, barurile de zi și cafenelele la întreaga lor capacitate, terasele fiind deja deschise din 5 mai

BRUXELLES, 27 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Bulgaria depășește România la ridicarea restricțiilor și își deschide localurile publice de la 1 iunie. Astfel, pe lângă cafenele, baruri și localuri de alimentație publică, îşi pot relua activitatea de la 1 iunie teatrele și şcolile de dans, doar barurile de noapte rămânând închise.

Școlile de dans vor funcționa la 30% din capacitate în interior sau 50% din capacitate în aer liber, se arată în ordinul ministerului Sănătății de la Sofia care prevede că sunt permise și concertele sau alte evenimente culturale şi de divertisment.

De altfel, redeschiderea teraselor a fost permisă în Bulgaria încă din 5 mai.

Conform deciziei ministrului Sănătății, starea de epidemie rămâne în vigoare până în 14 iunie. Până în prezent, în Bulgaria s-au înregistrat 2.460 de cazuri de coronavirus şi 133 de decese după contaminare.

56
Tagurile:
Restaurante, Bulgaria

Загрузка...
Doctor

Mărturia şocantă a unui medic internat - „Ne încuiau cu cheia. Eşti închis ca la detenţie”

0
O doamnă medic, care a fost internată după ce s-a infectat cu coronavirus, face mărturii cutremurătoare cu privire la modul cum sunt ţinuţi în spital pacienţii asimptomatici. Aceasta povesteşte cum a trecut prin această experienţă.

BUCUREŞTI, 27 mai – Sputnik, Doina Crainic. Medicul povesteşte că a intrat în contact cu un caz confirmat la serviciu şi că, înainte de internare, a avut cefalee două zile. Însă, atunci când s-a internat, a devenit complet asimptomatică. Ea povesteşte că s-a conformat legii care îi obligă pe cei asimptomatici să intre în spital, deşi „nu-i normal ce se întâmplă”.

„Ne închideau cu cheia, închideau uşa efectiv cu cheia şi apoi intră cineva seară, o doamnă asistentă, întreba dacă e în regulă, undeva la 8.00 – 9.00. Până dimineaţă nu mai intră nimeni. Şi nici nu există buton de panică sau ceva. Era un număr, numărul spitalului şi trebuia să formezi un interior şi răspundea doamna asistentă dacă aveai o problemă. Dar, vă daţi seama că poate să îţi fie rău să nu mai poţi să mai suni”, a povestit medicul, la digi24

Ea a mai spus că nu este normal ca pacienţii să fie încuiaţi şi că a resimţit internarea „ca pe o detenţie”. Medicul a povestit că se îngrijora cu privire la faptul că ar putea dura şi două luni până când testele vor ieşi pozitive, aşa cum s-a întâmplat şi la alţi pacienţi asimptomatici, care au stat internaţi în spital. „Sunt foarte mulţi care au stat şi 6 săptămâni şi două luni”, a precizat ea.

Drept tratament, i s-a dat cinci zile Plachenil, iar paracetamol şi vitamine nu a luat, întrucât nu avea simptome.

„Asta practic e ceea ce este cel mai greu de suportat, faptul că ai senzaţia că ai făcut ceva rău şi eşti ţinut efectiv închis ca la detenţie. Medicii care ne-au îngrijit, practic, nu au nicio vină. Provocarea lor e că au ajuns în momentul ăsta, nici măcar să mai fie medici”, a mai spus medicul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
doctor
Tematic
OMS: șanse mici unui nou val COVID-19 puternic – dar următoarele săptămâni vor fi critice
În Rusia s-au efectuat primele teste ale vaccinului împotriva COVID-19
Când va începe testarea clinică a vaccinului împotriva COVID-19 în Rusia

Загрузка...