Billboard cu portretul lui Bashar al-Assad

Assad: terorismul în Siria există cu sprijinul Occidentului

160
(reînnoit 18:10 18.12.2017)
Terorismul din Siria există cu sprijinul Occidentului, Frontul al-Nusra (grupare jihadistă) constituie în prezent una dintre principalele probleme, a declarat luni președintele sirian Bashar al-Assad

BUCUREŞTI, 18 dec — Sputnik. În Siria, terorismul există cu sprijinul Occidentului, gruparea jihadistă Frontul al-Nusra constituie în prezent una dintre principalele probleme, a declarat luni președintele sirian Bashar al-Assad, citat de agenția siriană Sana.

„Concentrarea interesului asupra [grupării teroriste] Daesh este o încercare de a distrage atenția de la faptul că terorismul încă există cu sprijinul Occidentului. Frontul al-Nusra se află în fruntea acestei terori", a spus Assad.

Potrivit preşedintelui sirian, lupta împotriva terorismului în Siria nu se limitează la războiul împotriva grupării Daesh, ci se va sfârşi numai după ce ultimul terorist va fi eliminat, indiferent de numele grupării din care face parte.

„Atâta vreme cât există Daesh, Frontul al-Nusra și organizațiile teroriste cu alte nume, vom continua războiul. Războiul împotriva terorismului se va încheia în Siria după ce ultimul terorist va fi eliminat […]. A făcut un pas important în distrugerea grupării Daesh. Înfrângerea [acestei grupări] nu este definitivă, dar am desființat principalele celule ale acesteia din Siria. Acesta este un pas important și o mare victorie", a spus Assad.

Președintele a salutat ideea participării ONU la soluționarea crizei siriene, cu condiția ca organizaţia să respecte suveranitatea Siriei și dreptul poporului acesteia la autodeterminare.

160
Tagurile:
luptă, Sprijin, terorism, Occident, Frontul al-Nusra, DAESH, Bashar al-Assad, Siria
Тема:
Războiul din Siria (442)
Tematic
SUA formează unități de luptă în Siria cu ajutorul teroriștilor ISIS
Ce se va întâmpla cu baza navală a Rusiei din orașul sirian Tartus
„Regimul sirian” nu mai este o amenințare pentru Ankara
Retragerea Rusiei din Siria, la concret: ce tehnică, efective, unități anume

Загрузка...