Statul Islamic

SUA a încercat mereu preia controlul asupra ISIS

142
(reînnoit 18:51 16.12.2017)
SUA niciodată nu și-a propus distrugerea ISIS, ci preluarea controlului asupra aceste organizații teroriste, consideră expertul rus, Konstantin Sivkov

BUCUREȘTI, 16 dec — Sputnik. SUA niciodată nu a tins să distrugă Statul Islamic, ci să preia controlul asupra organizației, fapt care este demonstrat de tentativele de a înființa o nouă armată din rămășițele grupărilor teroriste, consideră președintele Academiei pentru probleme geopolitice din Rusia, doctor în științe militare, Konstantin Sivkov, potrivit RIA Novosti.

Centrul rus de conciliere a părților din Siria a anunțat sâmbătă că noule structuri militare — "Noua armată siriană" sunt înființate în apropiere de tabăra de refugiați din provincial siriană Al-Hasakah, sub oblăduirea instructorilor americani. Potrivit locuitorilor care revin în regiunile eliberate de ISIS, aceste tabere sunt folosite de jumătate de an de către coaliția internațională în calitate de baze pentru pregătirea unor luptători veniți din diferite zone ale Siriei.

"SUA niciodată nu și-a propus să lupte cu ISIS, ci aveau misiunea de a prelua controlul asupra ISIS. Iată de ce au evacuat generali fideli ai Statului Islamic. Au evacuat pe cine trebuie și acum pregătesc o nouă armată care va lupta împotriva guvernului legal", a spus Sivkov.

El a mai menționat că finalizarea campaniei siriene poate fi considerată o înfrângere a SUA, iar acum Washingtonul vrea o revanșă. În opinia expertului, SUA era nevoită să aplică lovituri asupra ISIS, pentru că această organizației ieșise de sub control.

142
Tagurile:
ISIS, Statul Islamic, Konstantin Sivkov, Rusia, SUA, Siria
Тема:
Războiul din Siria (433)
Tematic
SUA formează unități de luptă în Siria cu ajutorul teroriștilor ISIS
Siria fără ISIS. Moscova se angajează să facă curățenie totală

Загрузка...