Donald Trump

Trump a comparat cu niște gunoaie migranții veniți în SUA cu ajutorul Green Card

1804
(reînnoit 14:28 16.12.2017)
Trump a comparat cu niște gunoaie imigranții sosiți în SUA datorită programului Green Card

BUCUREȘTI, 16 dec — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarant că oamenii care sosesc în țară cu ajutorul programului Green Card sunt "cei mai răi din cei mai răi" reprezentanți ai societăților lor, îndemnând la anularea acestui mecanism. Cu o astfel de declarație a venit acesta vineri, în cadrul unui discurs rostit la Academia Națională a FBI din statul Virginia.

"Există  o loterie. Alegeți oameni. Considerați că țara ne dă cei mai buni oameni? Nu", a menționat Trump, provocând râsete în sală.

"Știți ce reprezintă acest sistem? Ei vin datorită loteriei. Ei ne oferă oameni de cea mai proastă calitate, îi aruncă ca pe un gunoi", a subliniat președintele.

Potrivit lui, administrația prezidențială îndeamnă Congresul să pună capăt "migrației în lanț" (migrația urmată de reunirea familiei), precum și să pună capăt loteriei Green Card, înlocuind-o cu un sistem de imigrare bazat pe merit.

În legătură cu aceasta, Trump a reamintit de cele două atentate la New York, săvârșite de doi teroriști, care ar fi sosit în SUA datorită actualei politici migraționiste. Unul din ei a venit datorită "migrației în lanț", iar celălalt — datorită Green Card. Trump a mai făcut declarații similare și pe 3 noiembrie, după atentatul de la New York la sfârșitul lunii octombrie.

Marți, președintele a cerut congresului să întreprindă acțiuni immediate pentru eliminarea găselnițelor care permit pătrunderea în țară a persoanelor nedorite.

"Congresul trebuie să se implice imediat în acest proces și legiuitorii s-au inclus. Aș putea spune că am obținut un mare succes", a spus el.

1804
Tagurile:
imigrare, loterie, Green card, visa, Donald Trump, SUA
Tematic
Trump despre „presa americană mincinoasă”: a ieșit de sub control!
Rusia își va lansa propriul „green-card”
SUA ar putea renunța la loteria vizelor după atacul terorist din New York
Vladimir Putin și Joe Biden

Putin și Biden au făcut un schimb de glume

36
Vladimir Putin a făcut o glumă cu Joe Biden atunci când presa a fost scoasă din sala unde se aflau cei doi lideri.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a făcut  o glumă cu președintele american Joe Biden înaintea summitului de la Geneva.

În momentul în care angajații serviciilor de securitate le-au cerut jurnaliștilor și cameramanilor să părăsească sîncăperea, liderul rus u-a spus ceva zâmbind omologului său american, amândoi au izbucnit în râs.

Întâlnirea celor doi președinți are loc în biblioteca Vilei La Grange din Geneva. Pe masa dintre Putin și Biden se află un buchet mic de flori albe.

Negocierile vor consta din trei părți: una în format restrâns și două extinse. O sursă familiarizată cu pregătirile pentru întâlnire a declarat cu o zi înainte pentru RIA Novosti că întâlnirea va dura patru ore și 45 de minute.

36
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...

SUA: Incendiu masiv la o uzină chimică din Illinois este de neoprit

30
(reînnoit 15:43 16.06.2021)
Statele Unite: un incendiu masiv la o uzină chimică continuă și acum, emanând straturi dense de fum negru în cerul din orașul Rockton, Illinois.

Un incendiu masiv la o uzină chimică, declanșat luni, continuă și acum, trimițând straturi dense de fum negru în cerul din Illinois, deasupra orașului Rockton.

Autoritățile au ordonat anterior locuitorilor să evacueze în urma incendiului chimic izbucnit la uzina Chemtool Inc. din Rockton.

30

Загрузка...
Renate Weber

Renate Weber, revocată de Parlament

0
(reînnoit 16:23 16.06.2021)
Plenul reunit al Parlamentului a revocat-o astăzi cu 247 de voturi pentru și 32 de voturi împotrivă pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Avocatului Poporului a fost revocat astăzi prin votul plenului reunit al Parlamentului, dar PSD promite că va ataca decizia la CCR.

Senatorii şi deputaţii au respins, în fapt, rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului, dar lucrurile nu se vor opri aici pentru că președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat deja de ieri că social-democraţii vor contesta la Curtea Constituţională schimbarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului şi că vor reclama la Comisia Europeană acest demers.

Și liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a arătat astăzi că nu există niciun element care să justifice revocarea Avocatului Poporului şi a confirmat că PSD va ataca la CCR decizia Parlamentului în cazul Renatei Weber.

"Singurul motiv pentru care coaliţia majoritară doreşte şi se grăbeşte să revoce Avocatul Poporului este unul foarte simplu. De la începutul acestei guvernări, v-aţi luat la trântă cu toată lumea - cu pensionarii, cu doctorii, cu profesorii, cu agricultorii, mai nou cu copiii şi zilele acestea urmează să daţi o ordonanţă de urgenţă de anulare a majorării alocaţiilor. Practic, vă luaţi la trântă cu poporul şi vreţi să nu mai aibă niciun fel de apărător", a arătat Simonis care este motivul luptei majorității parlamentare cu Renate Weber.

În schimb, președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban spune că plenul Parlamentului a hotărât revocarea din funcţia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber pentru motive care ţin de încălcarea Constituţiei şi a legilor ţării.

”Este o decizie care a fost luată în conformitate cu procedurile constituţionale şi legale, care are o fundamentare şi are un raport al Comisiilor juridice prin care se precizează clar încălcările Constituţiei şi legislaţiei care au stat la baza revocării", a justificat Orban decizia după şedinţa plenului reunit.

Orban a anunțat, de asemenea, că săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului, în așa fel încât noul avocat al poporului să fie numit până la finalul sesiunii parlamentare.

0
Tagurile:
Renate Weber

Загрузка...