In this Friday, Sept. 21, 2012 file photo, Libyan followers of Ansar al-Shariah Brigades and other Islamic militias, hold a demonstration against a film and a cartoon denigrating the Prophet Muhammad in Benghazi

SUA formează unități de luptă în Siria cu ajutorul teroriștilor ISIS

268
Americanii racolează rămășițile teroriștilor ISIS pentru formarea trupelor care urmează să lupte împotriva guvernului sirian

BUCUREȘTI, 16 dec — Sputnik. În Siria, în apropierea de tabăra pentru refugiați Al-Hasakah, sunt înființate noi unități de luptă, conduse de instructor militari americani, anunță centru rus de conciliere a părților din Siria, anunță RIA Novosti.

Militarii americani, potrivit refugiaților reveniți acasă, ar fi anunțat că după finalizarea instrucțiunilor, formațiunile înființate vor fi expediate în sudul Siriei, pentru a lupta împotriva trupelor guvernamentale.

În anunțul centrului de subliniază că în pofida declarațiilor părții americane despre angajamentul de distrugere a grupării terrorist Statul Islamic, coaliția internațională contină să coopereze cu rămășițele teroriștilor din Siria. Potrivit informațiilor centrului rus de conceliere a părților în conflict, unul din exemple este situația din tabăra pentru refugiați, aflată la 20 kilometri de orașul Dzhisr As Shaddadi în provincia Al-Hasakah.

Coaliția internațională procedează în felul acest de vreo jumătate de an, afirmă martorii oculari. Astfel, în prezent acolo se află peste 750 de luptători. Nucleul de bază al acestor formațiuni militare este compus din 400 de teroriști ISIS, care în octombrie s-au retras din Rakka cu sprijinul americanilor.

Pe 11 decembrie, președintele rus Vladimir Putin a ordonat retragerea a forțelor armate ruse din Siria, ca urmare a înfrângerii Statului Islamic.

268
Tagurile:
Statul Islamic, ISIS, SUA, Siria
Тема:
Războiul din Siria (460)
Tematic
Siria fără ISIS. Moscova se angajează să facă curățenie totală
Ce a făcut Vladimir Putin, luni, în Siria, Egipt și Turcia. Temele abordate
Retragerea Rusiei din Siria, la concret: ce tehnică, efective, unități anume
Vladimir Putin a vizitat Siria
Vladimir Putin în vizită surpriză în Siria: a ordonat retragerea trupelor ruse
Rusia anunță sfârșitul războiului din Siria: ISIS nu mai controlează nimic

Загрузка...