Donald Trump

"Revelaţie" sau "Revoluţie"? Trump nu-şi dezminte faima de gafist

98
(reînnoit 18:55 09.12.2017)
Un lapsus pe zi, sau cel puţin pe săptămână, aceasta pare să fie cadenţa actualului stăpân al Casei Albe. Unii au ajuns să presupună că, fie şi aşa, el, cu bună ştiinţă, atrage atenţia publicului asupra persoanei sale. Dar adevărata cauză, probabil, este alta

BUCUREŞTI, 9 dec — Sputnik. "Revelația noastră nu s-a încheiat la 8 noiembrie (2016, n.r.). A fost doar un început", le-a spus susținătorilor săi liderul SUA, referindu-se, probabil, la succesul în alegerile prezidențiale.

Este, de fapt, vorba de "revoluție"? Nimeni nu poate răspunde pentru moment. De notat că Donald Trump, cu o ocazie, a numit victoria sa "revoluție politică".

Această gafă nu este nici prima, nici unica în palmaresul lui Trump-preşedintele. De exemplu, într-o adresare către liderii africani prezenţi la Organizația Națiunilor Unite, el a salutat progresul în domeniul sănătății publice făcut de… Nambia, deşia, desigur, vroia să vorbească despre Namibia.

Câteva luni mai devreme, la o conferință de presă din luna mai, liderul american, dorind să declare război cocainei, a confundat drogul cu "cacao".

În data de 31 mai 2017, Donald Trump a inserat într-un tweet cuvântul amuzant "covfefe", care a devenit momentan un deliciu al conversațiilor pe rețelele sociale.

98
Tagurile:
gafă, declaraţie, Donald Trump, SUA
Tematic
Trump, după decizia asupra Ierusalimul, persoană nedorită în Marea Britanie?
Medvedev despre Trump: aflați ce opinie i s-a creat
Trump propune un concurs pentru “cea mai neonestă instituție de presă”
Destituirea lui Trump: democrații încep procedura de schimbare a președintelui

Загрузка...